Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Нинова няма да се кандидатира за президент

БСП ще "втвърдява" тона към правителството

ОFFNews 08 май 2016 в 16:39 3713 0

Новият лидер на БСП Корнелия Нинова няма да се кандидатира за президент. 

Нинова обяви, че в партията все още не са обсъждали дали да се явят заедно с АБВ на предстоящия президентски вот. "Не очаквайте това да го реша сама", каза тя.

Нинова каза още, че диалогът ѝ с премиера Бойко Борисов ще продължи както и досега - твърдо. Тя дори заяви, че след като се решат вътрешнопартийните проблеми, ще има "много силно втвърдяване на опозиционния тон към правителството и това, което се случва в България".

"Поставих една цел пред другарите - да изработим алтернативен национален план за извеждане на България от това катастрофално състояние“, обясни Нинова.

След като Нинова беше избрана за лидер на БСП, тя се обърна към делегатите с думите: "Няма да ви разочаровам, няма да ви предам, ние всички заедно от утре ще променим партията". 

Нинова призова социалистите да се обединят от утре, защото "имаме много общи неща и те са повече от това, което ни дели".

"Ще направим България една равноправна, солидарна, справедлива и суверенна държава", каза още новият лидер на Столетницата.

Тя коментира, че в момента задачата пред социалистите е да не допуснат никакво разцепление в партията. Тя коментира, че днес е получила подкрепата на делегатите, които вчера са гласували за онези кандидати за председателския пост, които са били за промяна в партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!