Нинова настоя за незабавен предсрочен вот, алтернативата ще е БСП

OFFNews 11 май 2016 в 09:49 5958 20

Снимка БГНЕС

Новият лидер на БСП Корнелия Нинова настоя за незабавен пресрочен вот. Изказването си Нинова направи от трибуната на парламента.

"Вие се провалихте, време е за различното, за алтернативата, а именно - левият проект за развитието на България БСП", каза Нинова в НС.

Тя заяви готовност за изготвяне на икономически реформи, антимонополни закони, да се капитализира Българската банка за развитие и отмяна на всички лобистки закони, които ГЕРБ са приели.

Нинова порица и Плевнелиев, който наложи вето върху Изборния кодекс. За нея държавният глава е мълчал по редица други важни въпроси, а сега се е видял принуден да защити България от собствената му партия.

"Не смейте да обвинявате БСП, пленума и новото ръководство за кризата в управлението", каза Нинова.

По нейни думи коалиционното управление е родило само скандали за влияние и постове, сбъркани реформи, плаващи мнозинства и несигурност.

Нинова добави още, че Изборният кодекс за партиите е инструмент за оставане във властта.

"Вие не се борите за подкрепата на народа, няма как един закон да ви я даде. Вместо да си признаете провала, търсите оправдания", каза Нинова.

"Нашата история показва, че за нас не е цел да бъдем партия-еднодневка. Нашата цел е България да стане отново социална държава. Ако днес стои въпросът "Сега накъде", отговорът е предсрочни избори", смята лидерът на БСП.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

77927

20

El Commandante

11.05 2016 в 17:06

"Струва ми се, че се помисли за българската Хилари. :)"

БАШ!!!

11827

19

Victor Dachev

11.05 2016 в 14:37

Професоре, всичко е относително, знаете. Може да сме единствената страна в ЕС без лустрация и с руска пета колона и съответно най-бедната, ама примерно в Армения, която и не е в ЕС, но пък за всичко слушат Русиюшка в момента средния доход е около 100-150 Евро месечно (освен че Карабах се намира в друга държава).
Винаги може и по-зле да е. Ама не държим да ни демонстрирате как на наш гръб. Винаги можете да ханете чемоданчето под мишница, вокзалчето (както вече над два милиона българи) и в Россия (с което поне да сте първия, ще се скъсат да Ви интервюират като един Жерар преди да позитрезнее и да избяга с мръсна газ).

12884

18

Nimart

11.05 2016 в 13:52

Гладна кокошка - просо сънува!

12144

15

ketchup

11.05 2016 в 11:45

Струва ми се, че се помисли за българската Хилари. :)

63994

14

Red or Dead

11.05 2016 в 11:41

@glas1996, в този ред на мисли, четейки повечето коментари, виждам как хора които преди броени часове плюеха (с основание разбира тази ПЪЛНА ПОРНОГРАФИЯ - наричана “управленска коалиция“)сега вкупом обърнаха плочата и репертоара е как идело “рубладжийско управление дето искаше да изтегли 1 милиард, който щял да го връща внука на Тиквата.....“ ама пък тези сегашните взеха та изтеглиха....22 МИЛИАРДА !?!?!?!.....всички мълчат кат бити гъзове....аз не мога да разбера кво става вече....та имали значение за нас ДилиаН с КОЙ ще ни съдира кожите, с ТИКВАТА или с филанкишията....то “половият сегинка е още по-болезнен, тия вече и пари за лубрикант не дават.....

Истината е, че избори ала РЪПОН на нас не ни трябват....поредно възпроизводство.....НЕТ....Я НЕ ХОЧУ......только ВЕЛИКАЯ ОКТОМВРИЙСКА РЕВОЛЮЦИЯ....само ГЬОСТЕРИЦАТА ги оправя тези изроди безродни....толерантност...ама завтра в петък..
 
X

Да помогнем на украинските деца!