Исмаилов поиска антиксенофобско споразумение между ГЕРБ и РБ заради Патриотите

OFFNews Последна промяна на 08 декември 2014 в 22:46 3803 10

Корман Исмаилов

Допълнителни антиксенофобски текстове в коалиционното споразумение между ГЕРБ и Реформаторския блок поиска председателят на Народна партия „Свобода и достойнство“ Корман Исмаилов в декларация.

Поводът е компромисът, на който се съгласиха Реформаторите – преместване на новините на турски език от БНТ1 в БНТ2, заради което останаха назначенията на от партията на Исмаилов – в Министерството на отбраната и в областната управа на София-град.

Според Исмаилов здравният министър Петър Москов е допуснал грешка в изказването си за нападенията на лекари в ромските махали.

Не трябваше да казва ромски махали, а определени райони в определени градове, категоричен е Исмаилов.

Той обръща в декларацията внимание и на избора на Слави Бинев за председател на комисията по култура и медии. Реформаторите дължат извинение на своите избиратели, подчерта Исмаилов.

Ето и пълният текст на декларацията на НПСД:

ДЕКЛАРАЦИЯ НА ИПС НА НПСД

В последните седмици наблюдаваме срамни за българската демократична общност процеси, които ни връщат години назад в демократичното развитие и сами по себе си представляват отстъпление от европейските принципи и ценности в областта на човешките права и в частност правата на малцинствата. Бяхме свидетели на открита ксенофобска атака и дискриминационно отношение срещу представители в изпълнителната власт на НПСД и Реформаторския блок. Бяха изговорени лъжи, клевети и безпочвени обвинения в колосални размери. Въпросната атака беше от страна на представители на една от двете крайни националистически парламентарни фракции в 43-тото НС, наречена коалиция Патриотичен фронт. В основата на въпросната коалиция, от повече от десет партии и организации, стоят политически субекти представляващи най-ретроградната част на репресивната комунистическа ДС и партии категорично квалифицирани във всички доклади на Европейската комисия и в нарочни декларациии на Европейската народна партия, на Партията на европейските социалисти и партията на европейските либерали като ултранационалистически, расистки, ксенофобски, насаждащи антициганска пропаганда и омраза срещу съседните народи на Балканите.

След проведените многопосочни консултации за съставяне на настоящото правителство, мандатоносителят ПП ГЕРБ, ясно и категорично се разграничи на ценностна основа и принципи от групата на ПФ. За разлика от това проевропейско поведение и позиция, и за наша изненада, една част от колегите ни от ПГ на Реформатоеския блок проявиха изключително желание за компромис, баланс, консолидация и партньорство с националистите. В резултат на това е взето решение за ефективно включване на ПФ в изпълнителната власт, и като допълнение към сделката е търгувано свалянето на новините на турски език от ефира на К1.

Пред нас стои въпросът дали така обявените решения са взети със задкулисното одобрение на ГЕРБ, т.е. дали пред обществото се разиграва сценария на лошото ченге (ГЕРБ) и доброто ченге (РБ), сценарий които се опитва да легитимира дискредитиралите се «патриоти». Това всички предстои да видим.

По така възникналите обстоятелства в качеството си на председател на НПСД заявявам следното:

1. Влизането на представители на ПФ в изпълнителната власт за нас означава включване на ПФ като трети съуправляващ парнтьор в коалиционното споразумение между ГЕРБ и РБ. В този случай НПСД ще настоява за включване в коалиционното споразумение на допълнителни текстове възпиращи ксенофобското и дискриминационното отношение на което сме свидетели през последните седмици.

2. Категорично се противопоставяме на търгуването под шантаж, на етническа политика и човешки права за конюнктурна изпълнителна власт. Новините на турски език не са тема от политическия дневен ред на страната, те са достижение на демократичната ни история и символ на толерантността и стремежа за интегриране на българската нация. Без този скромен, но реален акт на уважение и зачитане от страна на мнозинството към едно от най-големите малцинствата у нас, България нямаше как да стане член на НАТО и ЕС.

3. С участието си в настоящото правителство РБ си постави за цел да бъде проводник на дълбоки реформи в правосъдието, образованието, администрацията, здравеопазването и икономиката на страната за което бяха направени и немалки компромиси. Но, прекрачването на границата на възможния ценностен компромис е в състояние да ерозира идентичността на блока и да компрометира тези цели.

4. В отговор на лъжливите и клеветнически внушения по адрес на НПСД декларирам, че сред целите и политиките на партията никога не е имало, няма и не може да има никаква форма на ислямизъм, фундаментализъм, неоосманизъм или някакъв си ердоганизъм. НПСД е за ускоряване и задълбочаване на процесите на сближаване и интеграция в ЕС. Развитие на регионалната и глобална сигурност. Издигане на по-високо равнище на културните, икономически и търговски взаимоотношения на Р. България със съседните ни и всички останали Балкански страни... И както е писал Сервантес - "Истината понякога се потиска, но никога не се пречупва, тя изплува над лъжата както маслото над водата".

5. По казуса Бинев реформаторите дължим извинение на своите избиратели. Обсъждаме законодателна инициатива за промяна на порочната процедура по избора на председатели на комисии. Номинацията на г-н Бинев за тази конкретна позиция е напълно неадекватната и ако не бъде оттеглена, то тя трябва да бъде бойкотирана от представителите на РБ в комисията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.12 2014 в 13:57

Ето , идва повод да се вдигнем на простест! Ама на истински писна, ми от тия лигавщини с безсмисленото обикаляне по паветата. Искам истинска веселба да се заформи на тия павета.... И от там към квартал Христо Ботев да изгори го основи! После овча купел, разсадника,филиповци.... купуща молотов да се вижда от космоса колко ги обичаме!

09.12 2014 в 12:30

Т.НАР ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТИ И ПРОЧЕЕ СВОДНИЧЕСКИ БАРДАЦИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ДАДЕНИ НА СЪД ЗА ПОДКЛАЖДАНЕ И ТОЛЕРИРАНЕ НА ЕТНИЧЕСКО НАСИЛИЕ ОТ СТРАНА НА ЦИГАНИТЕ СПРЯМО БЪЛГАРСКОТО НАСЕЛЕНИЕ В ОПРЕДЕЛЕНИ РАЙОНИ, ПОДКЛАЖДАНЕ И ТОЛЕРИРАНЕ НА НЕТЪРПИМОСТ И ДЕЛИГИТИМАЦИЯ НА ДЪРЖАВНОСТТА И ПОДКЛАЖДАНЕ КЪМ САМОРАЗПРАВА, КЛЕВЕТА, КЛЕВЕТНИЧЕСКИ ОБВИНЕНИЯ И ШАНТАЖ! ПРОЧЕЕ, ВЪРНЕТЕ МАЛКО НЗАЗАД ЛЕНТАТА, ПРОЧЕТЕТЕ ЩО Е ДЕТАНТ, ХЕЛЗИНКСКИТЕ СПОРАЗУМЕНИЯ ОТ СЕДЕМДЕСЕТТЕ, БОРБАТА НА АНАТОЛИЙ ШАРАНСКИ, АКАДЕМИК САХАРОВ ЗА ЧОВЕШКИ ПРАВА И Т.Н.И ВИЖТЕ ДЕЙНОСТТА НА ТЕЗИ ПРЕКРАСНИ И ДОСТОЙНИ ХОРА ДАЛИ ИМА НЕЩО ОБЩО С ПРИКРИТИТЕ ФАШИЗОИДИ, ПАРАЗИТИ, РЕКЕТЬОРИ, И БЕЗДЕЛНИЦИ ОТ Т.НАР. БЪЛГАРСКИ ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ! С ЦЯЛАТА СИ ДЕЙНОСТ ТОВА ФАШИСТКО ГНЕЗДО Е ДОПРИНЕСЛО ЕДИНСТВЕНО САМО ЗА УТВЪРЖДАВАНЕ НА ОСОБЕН ВИД ЕТНИЧЕСКО НАСИЛИЕ , НАСИЛИЕ НА БЕЗНАКАЗАНИ ОРДИ ЧОВЕКОПОДОБНИ НАД БЕДНИ, СТАРЦИ, ДЕЦА!!! С ЦЯЛАТА СИ ДЕЙНОСТ ТОВА ЗМИЙСКО ГНЕЗДО ПОДПОМАГА, ПРОВОКИРА, НАСЪРЧАВА БЕЗПРЕДЕЛ, БЕЗЗАКОНИЕ, ГРАБЕЖИ, ДЕЛИГИТИМАЦИЯ НА ДЪРЖАВАТА, СЪЗДАВАНЕ ЧУВСТВО НА БЕЗЗАКОНИЕ И БЕЗНАКАЗАНОСТ В ЛУМПЕНИЗИРАНИ СЛОЕВЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО! НАСТОЯВАМ ЗА СЪЗДАВЕНЕ НА ГРАЖДАНСКИ ПРАВЕН НЕЗАВИСИМ КОМИТЕТ КОЙТО ДА ПРОВЕДЕ СЪВЕСТНА И ОБЕКТИВНА АНКЕТА ЗА ДЕЙНОСТТА НА Т. НАР ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ! ДЕЙНОСТТА НА ХЕЛЗИНКСКИЯ КОМИТЕТ ПО ОТНОШЕНИЕ НА ЦЕЛИ РАЙОНИ МОЖЕ ДА СЕ СРАВНИ С ПОЛИТИКАТА НА ХИТЛЕР ЗА СЪЗДАВАНЕ НА "JUDENREIN" И " "JUDENFREI". РАЙОНИ "ЧИСТИ" И "СВОБОДНИ" ОТ ЕВРЕИ! ПО СЪЩИЯ НАЧИН ПО КОЙТО ДЕЙСТВА И ХЕЛЗИНКСКАТА КЛОАКА - СИСТЕМЕМ ТОРМОЗ, ПРАВНОЮРИДИЧЕСКИ ТЕРОР, ОПРАВДАВАНЕ НА НАСИЛИЕТО С "БЕДНОСТ", "ЧУВСТВО НА ОТЧАЯНИЕ" И Т.Н. САМО КЬОРАВ НЯМА ДА ВИДИ ПОЛИТИКАТА НА ХЕЛЗИНКСКИЯ КОМИТЕТ В ОПРЕДЕЛЕНИ РАЙОНИ В БЪЛГАРИЯ! "BULGARIENFREI" UND "BULGARIENREIN"!!

09.12 2014 в 12:24

Москов ми харесва.
Корман какво прави в РБ?!

09.12 2014 в 09:54

ПФ да поиска антиислямистко споразумение.

09.12 2014 в 09:01

ОЩЕ ГЛАУВАЙТЕ ЗА ТЕЗИ БОКЛУЦИ Реформаторски Блок

09.12 2014 в 07:18

Напълно подкрепям!
Исмаилов е прав, че компромиси в името на поставените цели могат да се правят, но има ценностна граница, която ако бъде прекрачена ще станем свидетели на саморазпад.

09.12 2014 в 01:37

Ако в партията на Исмаилов се чувстват като чужденци в България, те наистина не трябва да участват в управлението на страната. На нас ни трябват хора, които да милеят за родината си, независимо от етноса им.

08.12 2014 в 23:51

Едно е факт - ДПС вече има алтернатива била тя само малка част от РБ и това не се харесва. Останалото ще го научите по медиите на Доган с поставено лице - Дебелан.

08.12 2014 в 23:46

Халал им рязаните ортаци на РБ!

08.12 2014 в 23:26

Абе турски мангал. Още ли си във България? Маршшшш в анадола да поставяш там условия.