Корман Исмаилов: Казусът "Орхан Исмаилов" не застрашава коалицията

Ивайло Анев Последна промяна на 21 ноември 2014 в 11:15 4934 1

Лидерът на НПСД Корман Исмаилов

Казусът с назначаването на Орхан Исмаилов за заместник-министър на отбраната и последвалата реакция от Патриотичния фронт не застрашават стабилността на кабинета.

Това стана ясно от изказване пред БНТ на Корман Исмаилов, лидер на НПСД, чийто кадър е Орхан Исмаилов.

"По-скоро бих казал, че има рискове. Сега ще се види доколко премиерът зависи от гласовете на националистите. Аз не искам да ги наричам патриоти. Те изкарват напред едни ксенофобски и лъжливи твърдения", категоричен беше реформаторът.

Той добави, че ще бъде жалко, ако кабинетът се разпадне заради това, че този човек се казва Орхан Исмаилов, а не Иван Иванов.

"Всички атаки срещу зам.-министъра се градят на инсинуации и лъжи. Той не е бил нито член на НДСВ, нито на ДПС", обясни Корман Исмаилов.

Случващото се в момента беше определено като "показване на зъби" от страна на патриотите.

Според Исмаилов сега ще се види доколко премиерът зависи от гласовете на националистите.

"Ченгетата в политиката не са изчезнали. Едните се правят на патриоти, а другите се правят, че защитават правата и интересите на турците в България. Те си разиграват много добре топката", обясни лидерът на НПСД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21.11 2014 в 11:29

Корман Исмаилов е на път да сътвори още един политически гаф. Този път ябълката на раздора е постът зам.-областен в Кърджали. Амбициозният Исмаилов без да съгласува мнението си с партньорите от Реформаторския блок , направо депозирал името на човек от Народна партия „Свобода и достойнство“ за поста зам.-областен. Корман Исмаилов, който тръбеше, че областните и зам.-областните трябва да са хора солидно образовани и със сериозна квалификация, обаче изневери на собствените си принципи, тъй като визираният от него човек е счетоводителка на хранителен магазин.

http://ardanews.info/?p=77863