Quantcast

Корман Исмаилов: Ако правителството зависи от ксенофобска партия, това е проблем

OFFNews Последна промяна на 22 ноември 2014 в 12:54 6758 18

Корман Исмаилов

Но ако се окаже, че правителството зависи от гласовете на тази ксенофобска, антитурска, антиромска, антимюсюлманска част на Патриотичния фронт, това е проблем, първо за партия Свобода и достойнство и после проблем на коалиционното споразумение на реформаторския блок.

Това коментира пред Дарик Корман Исмаилов от Реформаторския блок във връзка с ултиматума на Патриотите за оттегляне на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов.

"Ако премиерът Бойко Борисов реши да освободи зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, трябва да каже защо. Ако има един качествен аргумент, сериозен, ние бихме го приели", обясни депутатът от РБ. По думите му, ако аргументите не са ясни партията му "Свобода и достойнство", която е част от Реформаторския блок, може да "втвърди" позициите си. 

"Партията може да замрази членството в Реформаторския блок, което би означавало нарушаване на основни принципи от коалиционното споразумение, това значи оттегляне на подкрепата и излизане от коалиционното споразумение", обясни Исмаилов. Той заяви, че не става дума за напускане на Реформаторския блок, тъй като залогът е голям и РБ трябва да направи максималното, за да проведе реформите, за които се е ангажирал.

По-рано днес лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов потвърди позицията на Фронта по отношение на зам. военния министър. Той се надява въпросът да бъде решен до края на следващата седмица. "Запознахме премиера Борисов с нашите съображения и той да мисли как да реши проблема", каза Каракачанов.

Ако решение няма и Исмаилов остане на поста си, патриотите ще свикат коалиционния си съвет, за да се вземе колективно решение дали да оттегли подкрепата на формацията за кабинета.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23.11 2014 в 00:34

Тези турци кога ще се научат на толерантност.

22.11 2014 в 20:43

"Няма сериозна причина и основание за сваляне на новините на турски от ефира. Нека да отидат в БНТ 2, нека да се разшири форматът, да се вкарат повече културни предавания, но да бъде на национално, а не на регионално ниво.Това коментира Корман Исмаилов от Реформаторския блок пред Дарик. Общата позиция на Реформаторския блок е, че той е против снемането на новините на турски от национален ефир, заяви Исмаилов и допълни, че в момента не вижда опасност за подобна стъпка." Отдавна го писах, че Корморан иска да станем двуезична държава и че РБ го подкрепят! Ама троловоете на РБ - разбойническа банда слагат ли слагат минуси! Сега обаче им лъснаха турско-сините гъзове!

22.11 2014 в 20:24


Отвъд фалшивия кадър на казусът с Орхан Исмаилов, повдигнат от първосигналните ченгета на ДС

Петър Бояджиев, Франция

За всеки средно интелигентен европеец шумотевицата от клонингите на Атака, обявили се за патриоти не представлява никакъв интерес. Такива примитиви има навсякъде по Европа и също им се случва да успеят да се доберат до парламентарните банки. За да бъдат осмислени, няма нужда от много аргументи. Керванът да си върви, а те да си лаят.

По-важното е, че тези агенти и проводници на проруската политика на Балканите и конкретно в България третират Турция като враг на България точно по същият начин, както когато страната беше част от съветската империя. Искат да насъдят страх и омраза сред по-слабо и неинформираната българска аудитория и да задълбочат омразата и недоверието сред етносите.

Днес България има шанса да е заобиколена само от приятелски страни, като дори 3 са ѝ съюзници. Това е рядък шанс в историята ѝ. Бих се радвал да чуя поне един смислен конкретен аргумент в полза на тезата, че Турция е враг или някаква заплаха за България. Такъв няма. Друг е въпросът, че в част от българите съществува

емоционална нетърпимост и вродени комплекси

към българите с турски етнически произход. Устойчивостта на тази нетърпимост се дължи и до голяма степен и на поведението на ръководството на ДПС през изминалите 25 години. Няма да влизам в подробности, но всеки просветен политически гражданин вече знае, че върхушката на ДПС е съставена от агенти на ДС и неговата основна задача, поставена още от времето на съветските съветници на КГБ в София е да поддържа разделението в нацията и да подхранва с поведението си тези отрицателни емоционални чувства.

Но къде е интересът на Турската държава в тази жалка за страната обстановка. Първо, Турция няма териториални претенции към България. Със чувство на съжаление трябва да признаем, че икономически, социално и военно Турция е с голяма преднина пред България. Ако България имаше мъдра политическа класа да използва разумно няколко стотин хиляди свои сънародници, живеещи в съседна Турция, можеше до днес да има поне 5 години аванс в своето развитие. И нещо повече - щеше да разполага с много по-добри лостове за намиране на решения на няколкото останали от миналото нерешени проблеми, свързани с имотите на тракийските изселници и други исторически казуси. Само примитивен човек може да вярва, че подобни проблеми могат да се разрешат, чрез патриотарските крясъци на разни агенти от рода на Красимир Каракачанов или Велизар Енчев.

Може ли човек, подкрепящ управлението на страната, застанал до агент на ДС, да говори за турско разузнаване и български граждани. Това е

комунистическа проруска лудост

И толкова ли не можаха в България да преценят, че председателят на ЕНП не пожела да каже дори добър ден на тези агенти -патриотари, които паразитират на гърба на мизерията на част от българите, оставена им като наследство от комунистите в България.

Някой писа, че турските генерали пили шампанско след новината, че Орхан Исмаилов е назначен за зам.- министър на отбраната. Дори и да е вярно, нямат ли те основание да се гордеят, че българин от турски произход, тоест с общ корен с тях, е бил удостоен да заеме тази обществена позиция?

Нима българите не се гордеят, че човек от български корен – Дилма Русеф, стан президент на Бразилия.

Не, Орхан не е заплаха за страната, а е знак, че тя се развива в посока Брюксел. Истинските заплахи са други. Това са хилядите възпитаници във съветските школи на КГБ, ГРУ и други, които са се впили като пиявици в снагата на България и няма воля да бъдат отстранени.

22.11 2014 в 19:40

Този Корман публично се е снимал до ислямиста Ердоган.Чий го е търсил там?По всички показатели той не бива да участва в политиката,да заема отговорни постове и да налага каквото и да е в нашата държава.Това е национално предателство.

22.11 2014 в 19:31

Бе не знам какъв агент е ама почна да ми писва някакви сополиви педерасти да ми говорят за права и дискриминация. Ай ше ви еба путката майна рязана! Който иска ТУРЧИН начело на БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ, нека се подпише с името си! Пък нека си ги има качествата. Той и хитлер има много качества - даже е добър художник!

22.11 2014 в 19:24

A бе той защитава братовчед си, а вижте в интернет снимката му на чашка с ЕРДОГАН В ТУРЦИЯ........

22.11 2014 в 18:36

Абсолютна трагедия е да се твърди, че този човек - Корман Исмаилов е бил турски агент. Вместо да си чешете клавиатурите (т.е. да ги цапате), поразровете се и почетете за него...

22.11 2014 в 16:59

ДеПаСе са подмолни копелета!

22.11 2014 в 16:01

Аман от изнудване. Това че е с турско име, не значи че става за навсякъде. Има ли нещо, където турци са били на власт и да не е забатачено. То министерства, то банки, то резерва на държавата (там беше циганин), то скапани пътища нуждаещи се от ремонт, преди да са построени. Каква е тази толерантност? Мазните физиономии, носещи ретро генотип станаха на мода, физиономии на мутри управляват държавата и смазват всичко. Вижте му физиономията на този с тефтерчетата. Фейсконтролът в дискотека нямаше да го пусне поради съмнения за дрога и алкохол, а му дали да пише тефтерчета и да съсипва хора. Ама и пак Кой е онзи, който е диктувал? Трябва ни поне малко време без боклук в управлението, за да си оправим държавата, че и за крадене вече не остана. Който е полезен, способен и хората имат нужда от него, никой не го пита с какво име нито от коя религия е.

22.11 2014 в 15:29

Този Корман започна да се взима на сериозно. С онези 2000 гласа, които е донесъл на РБ на изборите иска да рекетира цялата страна. Сравнително неук, не може да говори за друго освен за някакви права на някакви малцинства уж. На пресконференцията на ГЕРБ и РБ по време на консултациите всички говореха - и Менда Стоянова и Румяна Бъчварова и Радан Кънев за това по кои реформи са постигнали съгласие, по кои не. Този взе накрая думата и започна да говори за правата на малцинствата (кои не е ясно). И екипът на ГЕРБ а и НЕГОВИТЕ реформатори демонстративно станаха от масата и напуснаха и го оставиха сам да си говори. Добре, че БНТ спря предаването да не го види народа що за стока е и колко му е капацитета.