Борисов: Станишев рине мините, купувайки гласове. Пак ще бъда премиер

OFFNews 23 май 2014 в 18:52 9441 31

Бойко Борисов се готви пак да става премиер.

Като най-голям скандал на предизборната кампания преди евровота Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов определи изказването на Станишев, че ще изрине земята, но ще спечели изборите. "Сега рови мините, купувайки гласове", обяви пред bTV Борисов.

Коментарът е по повод репортаж на Нова телевизия, в които със скрита е заснето събрание в мини Бобов дол, на което шефът на мината инструктира работниците да гласуват за "Коалиция за България" и им обяснява, че вече им е платил аванс от 150 лв. за услугата.

Затова Станишев не иска да се явява на дебати, защото как ще коментира това, обяви още Борисов.

Той призова прокуратурата да се произнесе по този случай следващите два дни.

По думите му парите са платени от собствениците на мините и освен в Бобов дол, същото се прави в ТЕЦ-Русе по линията на т. нар. "реиндустриализация".

Защо се съсредоточиха - точно "Химко" - Враца да възстановят? За да услужат на собственика. Защо взеха 20 милиона заеми, за да изплатят за заплати на миньорите? Само, за да изкарат. 25-ти за тях е сакралната дата - с един глас, ако могат да ни бият, да ни бият, и след това - каквото ще да става", коментира още лидерът на ГЕРБ.

Правителството ще падне, аз пак ще стана премиер

Прогнозата на лидера на ГЕРБ е, че при гласуването на внесения от партията му вот на недоверие правителството ще падне. Той подкрепи това твърдение с факта, че днес само 19 депутатите от БСП, ДПС и "Атака" са влезли в пленарна зала да подкрепят Пламен Орешарски.

На днешното извънредно заседание на парламента трябваше да има дебат по вота на недоверие срещу енергийната политика на правителството, но той се провали заради липса на кворум.

"Три месеца им се молим да ни дадат финансово-счетоводните отчети на НЕК и БЕХ. Защо ще ги дадат юли месец, на 31 май всички фирми са задължени да си приключат отчета", попита Борисов.

Той призна, че при управлението на ГЕРБ НЕК е натрупала дълг от 600 хил. лв., но тави било, защото трябвало да плати за "Белене" и "Цанков камък". По думите му при правителството на Орешарски само за няколко месеца НЕК е натрупал 600 хил. лв. дълг.

На въпрос дали отново ще стане премиер Борисов обяви, че "не вижда как ще мине без това" и предупреди, че това ще налага финансова дисциплина тим "Дянков".

"Сега като пътувам из градовете още откриват наши обекти, още се строи. И съм радостен, че толкова много неща сме направили в България и хората ги оценяват. Затова и площадите са пълни и на хората по час и половина давам автографи и си ги пускам във Facebook и в моето сайтче", обяви лидерът на ГЕРБ.

Той призна, че продължава да живее "сам като куче".

Не съм бил Георгиев, това са измишльотини

По повод поведението на депутата от ГЕРБ Даниел Георгиев, който тази седмица ту напускаше ГЕРБ, ту се връщаше, Борисов призна, че не познава добре всички свои депутати.

Твърдението на Николай Бареков, че Борисов и Цветан Цветанов са били Георгиев, за да се върне в партията той определи като "измишльотини".

"Как ще го бием като ние бяхме в Бургас и Ямбол. Как ще го бием. Той ми се обади от Бургас, че минал случайно оттам, че винаги е с ГЕРБ, винаги е с мен и аз не знаех, че той е бил на това мероприятие на "България без цензура". Подарих им го", коментира Борисов.

Той защити Цветан Цветанов относно поисканата от прокуратурата 5-годишна ефективна присъда за присвоени 50 000 лв. от бюджета на МВР.

Считам, че надали съдът ще потвърди присъдата на Цветанов. Считам, че формулировката придобил или облагодетелствал не е правилна, защото е ясно, че тези пари ги е получил служителят в Търново, не ги е взел Цветанов, обяви лидерът на ГЕРБ.

Според него Цветанов искрено се е извинил на съда. "Убеден съм, че сега Цветанов си дава за всички глупости, които е сътворил", каза в заключение Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!