Борисов: Няма с кого да се преговаря за третия мандат

Той направи "последен анонс" към Петков през медиите - "внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ и ще получиш 60 депутата и така служебното правителство няма да може да върне руския газ. Приемаме го и тогава ще се разпусне парламента, за да няма връщ

OFFNews 09 юли 2022 в 10:50 3422 7

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС/Спасияна Сергиева

Бойко Борисов

"Няма с кого да се преговаря за третия мандат", обяви в Бургас лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, където се провежда среща на партията му. 

Имаме решение на Конгреса с БСП да не управляваме. Ако Радев им даде мандатът, и да искам - не мога да ги подкрепа, защото Конгресът на ГЕРБ ме е задължил да не го правя, категоричен е той. 

"Христо Иванов каза, че ще си търси други приятели. Той каза, че ще сяда на една маса с ПП и ИТН. А за капак на всичко Петков му заби за меките ръчички, а ние сме широко скроени хора като голяма партия - едни са с по-меки ръчички, други с по-твърди. Щях да изкажа съболезнования на президента Румен Радев, но той ми причини много щети и сега животът му ще го върне със служебното правителство. Аз с моя опит да оправям тези щети не се наемам", каза още лидерът на ГЕРБ.

Бившият премиер обяви, че ако от Продължаваме промяната „бяха вкарали правителството“, е щял да намери трима депутати, които да го покрепят. На управлавите обаче им трябваха още 4 народни представители за мнозинство.

"Нямах си работа и го споделих. Скъсаха проектокабинет, бегаха, хвърлиха мандата и заминаха. Защото щяхме да ги оставим и оттук нататък той не може да каже фразата "Служебният кабинет носи изцяло отговорността", каза той.

Борисов направи "последен анонс" към Петков през медиите - "внеси проектозакон за 100% диверсифициран газ и ще получиш 60 депутата и така служебното правителство няма да може да върне руския газ. Приемаме го и тогава ще се разпусне парламента, за да няма връщане към "Газпром". 

Той отново повтори, че Продължаваме промяната не са направили една къщичка и една велоялея. Според него залата в Бургас е перфектна и една година "никой не може да й намери кусур". 

Бившият премиер посочи, че магистрала Тракия е опасна, защото "средната лента не е ремонтирана" и не се поддържа. 

Според Борисов не случайно АДФИ е излязла с доклад за Хемус, защото е пряко подчинена на Асен Василев. Той се обърна към медиите, като обяви, че основната новина е била "лъжата на Рашков". 

"АДФИ не откри никакви нередности при договорите за строителство на "Хемус". Една година рашковщината шестваше и лъжата срещу нас бе основна новина", добави Борисов. Той се скара и на медиите, че му ровят в личния живот "като бесни от година и половина - две". 

По думите му вчера Кирил Петков е отишъл да направи едно бутафорно откриване на газова връзка. "Тя при нашето управление бе повече от половината изградена, но не е готова още. Поне месеци още няма да е изградена", каза още той.

Борисов прозова кметовете да се готвят, защото управляващите щели да раздадат няколко милиона предизборно. 

"Какво смятам да направим ние? Зная, че много ще ви объркам вас в залата. Те знаят за пълния си провал и знаят, че трябва бързо да избягат. Партията не ме послуша за вота на недоверие, но вие бяхте прави. След 2-3 месеца те обаче щяха да си изчезнат. Защото вижте панически какво правят - Асен Василев веднага вкарва в парламента промяна в закона за хазарта в последния момент, защото тяхното управление е причинило големи проблеми там. Остава им опорката, че ако те не управляват купища закони за правосъдна реформа, ще се провалят", скара се лидерът на ГЕРБ.

Според него тяхната (на управляващите) реформа се свежда до това да намерят пост на Бойко Рашков: "От цялата им мащабна реформа има само 3 внесени законопроекта, а само един е приет от управляващата коалиция за седем месеца. А тези момчета са от година и половина министри. Рашков е от година и половина министър, а се оправдава за всяка грешка на полицаи".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

318

7

Valioka

09.07 2022 в 14:36

Добре бе, кьорави ли са избирателите на ГЕРБ...

-240

6

редовно четящ

09.07 2022 в 12:14

Противняк!

6386

5

Zlatko

09.07 2022 в 11:21

До като превключа програмата, за да го разкарам, успях да чуя част от своизлиянията му.
Няма ли от къде, да се извади, какво направиха те за първите си 6 месеца? Помня, че само тройната коалиция преди него му беше в устата. Под ръководството на Цецо Пъпеша, показно арестуваха бивш военен министър. Който после ни усъди в Страсбург, но не Тиквата или Пъпеша, а нас - държавата.
Сега се оградил с шайка послушни придворни, които ще се избият един друг, кой пръв да му се обади, за да му каже: “шефе, твойте чорапи миришат най-добре”.

5827

4

pisnamiotmutri

09.07 2022 в 11:10

На ГЕРБ, ДПС и БКП сега най-важно е да върнат хартиените бюлетини. Бяха взели машини в МВР да ги разучат, но явно не са се справили. Данните от преброяването на населението също се бавят чакаме ги в края на 2022г Повече от година за какво?

14469

3

случайно прочетох

09.07 2022 в 11:01

Едно си баба знае, едно си баба бае....

Сутрин се буди с:

https://www.youtube.com/watch?v=56LjFMfzAFk&ab_channel=iankiish

12073

2

IvanofRumen

09.07 2022 в 10:59

По думите на простака "вчера Кирил Петков е отишъл да направи едно бутафорно откриване на газова връзка".
А твоето откриване на турски поток какво беше, крадец и национален предател? Международен съд за теб слуга на Путлер! Жертвите в Украйна ще тежат и на твоята съвест.

2910

1

ivenco

09.07 2022 в 10:58

Тоа пак изпълзя от зайчарника.дава акъл без никой да го иска. ДГД.