Борисов: Ако Рашков ме арестува, в ГЕРБ ще ме канонизират

За нас, над 60-годишните, ваксината да е принудителна. Остава ни малко живот, казва бившият премиер

OFFNews 24 декември 2021 в 13:11 21278 10

Ако Бойко Рашков ме арестува, в ГЕРБ ще ми сложат портрета на стената и ще ме канонизират. Ако това е целта, добре дошъл. Това заявява в интервю за в. 24 часа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Между другото той споменава, че след изчегъртването в ДАНС там не е останал човек, на когото да се обади.

"Вярвате ли, че толкова изчегъртаха, че няма един човек останал, на когото да се обадя. До кокал изчегъртаха. И затова ми е интересно как тези момичета и момчета, които заплати взимаха от нас, сега действат с толкова злоба. Още повече че по никакъв начин не ги провокирахме, казва Борисов.

На въпроса "защо въобще платихте тези милиарди за строителство на магистрали авансово, без дори и строителни разрешителни да има?", бившият премиер прехвърля отговорността на своите подчинени и изпълнителите.

"Айде пак да погледнем рамката, за която съм отговорен аз. Оттам нататък тя се изпълнява от министри, зам.-министри, АПИ, фирмите, които са подписали договори", казва Борисов.

Той обяснява инхаус процедурите с необходимостта по-бързо да изградим инфраструктурата.

"Някой ако е направил безобразия, мушенгии и престъпления, по договор парите са защитени. “Струма” трябваше да е готова за олимпиадата в Гърция, а още продължават да се избиват на Кресна", казва още Борисов.

Той е категоричен, че източените пари от Хемус не са стигали до него и партията му.

"По никакъв начин нямаме достъп до такива пари. Ако някой кошаревски свидетел искат да измислят, може да хвърли бомба. Но на следващия ден трябва да кажат, че на еди-коя си дата този и този човек е направил това и това", казва лидерът на ГЕРБ.

Той отрича и да има кюлчета злато.

"Никога не съм имал кюлчета. Аз се радвам, че искат да проверят, защото ще отидат в банката и ще видят. Много пъти сме се шегували с приятели, че ако съм имал, ще си ги държа в Банкя, а не там, където стотици влизат - чистачи, градинари, кой ли не. Имам много големи подозрения кой го направи и аз ще го докажа. Изядох вече шамарите по темата, но нека проверяват. Никога не съм разчитал нито на прокуратурата, нито на когото и да било и винаги съм смятал, че трябва да бъда еднакво и равно отдалечен. Аз не съм съгласен с решението на прокуратурата и по казуса с премиера Петков, но щом са го решили, аз го приемам. Толкоз. Никога на никого няма да се харесва един разследващ орган. Нито ми харесва позицията, която заема Рашков като основна бухалка на Радев, нито ми харесва, когато има целенасочено действие към когото и да било от прокуратурата. В момента считам, че натискът върху тях е ненужен", смята Борисов.

Той твърди и че правителствата му са се справили доста добре с борбата с корупцията.

"Навсякъде борбата с корупцията трябва да е безмилостна. Но на фона на Рашков единственият пазител на демокрацията се явява прокуратурата. И нека го кажа, главният прокурор бе избран по правилата на българските закони. Ето сега премиерът Петков каза, че иска да си сложат техни хора в прокуратурата. И като имаш Бойко Рашков, ДАНС, КПКОНПИ, своите хора в прокуратурата - какво става с политическия ти опонент", казва бившият премиер.

Според Борисов той никога не е имал свои хора в прокуратурата.

"Не сме имали никога! Познаваме ги. Аз като главен секретар 5 години работих с прокурорите и следователите всекидневно. Оттам познавах много хора. Това е. В случая, ако превземат и това, то ще стане диктатура. Тогава или тяхното мнение, или...", казва той.

Борисов сравни ролята на МВР-министъра Бойко Рашков с тази на съдията в един футболен мач.

Може да ти го направи по-тежък и това прави той. Това рано или късно ще се обърне срещу тях, обяснява бившият премиер.

Той казва и че е категорично против да се ваксинират деца.

"Поне още няколко месеца трябваше да минат, докато всички клинични проби не покажат, че това е 100% безопасно за децата. Хайде, за нас, от 60 години нагоре, не задължителна, принудителна да я направят! Дето се вика остава ни малко живот. Но на децата РНК ваксини? Кръстя се да е безопасно", казва лидерът на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1730

11

Ivan

27.12 2021 в 16:34

Чудехме се след изборите този какъв ще бъде: депутатин, пенсионер или затворник. Сега ни беше светнато, че ще бъде канонизиран от крадливата сган гербаджийска и ще бъде наричан он нине и присно и вовеки веков Свети Бойко Крадливи и също като управляващий- Лъжливи! Да им се свети новият кандидат -светец!
Пълен идиот!!!

5827

8

pisnamiotmutri

24.12 2021 в 22:04

дядка глей си внуците и чакай призовка

2910

7

ivenco

24.12 2021 в 18:18

Най-голямото приемущество на светците е че са мъртви.Така че давай Свети Тиквоний.

1956

6

sss700431

24.12 2021 в 15:47

Милият той! Всички под него виновни , той чист като кристал. ГЕРБ щели да го канонизират. Глупости , още на другият ден , ще се изпокарат помежду си. Усещам някакво примирение за очаквано раздаване на възмездие върху него. Да го очаква.

1200

4

Boris A. Johnson "The Great"

24.12 2021 в 14:53

Ареста ще ти е малко за простотиите дето ги направи!

Модерния пето поколение невидим изтребител Ф-35А, най-разпространената версия на самолета, ще е с цена 82,4 милиона долара през 2020 г., 79,17 милиона долара през 2021 г. и 77,9 милиона долара през 2022 г., обявиха от Пентагона.

Ние купихме 8 от старите Ф16 за $ 1 600 000. Това е по $200 милиона долара единия три пъти по скъп от модерния пето поколение Ф35.

Lockheed Martin F-16 Fighting Falcon струва от $12м. до $35м. в зависимост от конфигурацията. Ние купихме най-евтината базова конфигурация и платихме 10 пъти повече от пазарната цена.

2210

3

fishcake1

24.12 2021 в 14:32

О не, в ГЕРБ ще го канонизират....