АБВ обяви водачите на листите си за изборите на 5 октомври

OFFNews 24 август 2014 в 18:17 12104 0

Георги Първанов, лидер на АБВ

АБВ обяви водачите на всичките си листи за предсрочните парламентарни избори на 5 октомври след гласуването на проектосъстава им от Националния съвет на ПП АБВ.

Общият брой на кандидат-депутатите от АБВ е 391, от тях 250 са мъже, 141 - жени.

Висшисти са 351 от кандидатите, със средно специално образование са 19 от кандидатите, средно образование имат 21 от тях.

350 са членове на АБВ, симпатизанти - 41.

7 са професори, доцентите са 10, 27 са доктори на науките. Осем от кандидатите са военни, като трима от тях са генерали от резерва и един е командир от "Гражданска защита".

Най-голям брой от кандидатите за депутати на АБВ са икономиски и финансисти - 67. Представители на бизнес средите и управители са 61. 56 са прависти, инженерите са 38. 44-има са представители на академичната общност - сред тях са трима ректори и един декан. Медицинските специалисти са 28. По четирима са журналистите, политолозите и архитектите. Кметовете и общинските съветници са деветима. 7 са спортисти и треньори.

По отношение на възрастта на кандидатите преобладават хората между 30 и 40 години - 114.

Между 50 и 60 г. са 100 кандидати. 62-ма са над 60-годишни. 61 са между 40 и 50 г. До 30 г. са 54-има.

Ето и списъка с водачите на листи на АБВ:

1. Благоевград - Николина Иванова Чакърдъкова

44-годишната Чакардъкова е завършила „Музикална педагогика“. Тя е член на АБВ.

2. Бургас – ген. Михо Димитров Михов

Ген. Михов е на 65 години, той е летец – пилот „първи клас“. Бил е командващ на ВВС, началник на Генералния щаб на Българската армия, посланик на България в Република Македония. Награден е с орден „Стара планина“ първа степен. В момента е генерал от резерва. Той е симпатизант на АБВ и член на Гражданския съвет на партията.

3. Варна – Ивайло Георгиев Калфин

Калфин е на 50 г., магистър е по международно банкиране (Великобритания) и международни икономически отношения. Бил е депутат е в 37-ото, 38-ото и 40-ото Народно събрание; зам.-председател на Съвместния парламентарен комитет България-Европейски съюз; секретар по икономическите въпроси на президента на Република България Георги Първанов, вицепремиер и министър на външните работи; евродепутат. В момента е член на АБВ и зам.- председател на партията. 

4. Велико Търново – Николай Илчев Илчев

Илчев е на 46 г., роден във Велико Търново. Той е магистър по право и педагогика. Работил е като адвокат и юрисконсулт. Член е на АБВ.

5. Видин – Иван Пенков Иванов

Иванов е на 28 г., роден е във Видин. Завършил е икономика, бакалавърска степен. Работил е в сферата на търговията. В момента е председател на „Българска асоциация на малките и средни предприятия”, гр. София и председател на управителния съвет на „Международен иновационен фонд”, гр. София. Член е на АБВ.

6. Враца – Иван Аспарухов Цанов

Цанов е на 58 г., с висше образование. Завършил е „Управление на бизнеса“. Бил е зам.-кмет на община Мездра. В момента е кмет на Мездра, член на УС на Сдружението на общините, участник в комисиите на Комитета на регионите в Брюксел. Той е симпатизант на АБВ.

7. Габрово – Валентин Вълчев Енев

Валентин Вълчев Енев е роден в Габрово. Той е на 53 г. Завършил е математика и информатика. Работил е като програмист и проектант. В момента е член на Комисията за защита на личните данни. Член е
на АБВ.

8. Добрич – проф. д-р Иван Костадинов Станков

Проф. Станков е на 65 г., висшист, специалността му е зооинженер. Той е доктор на селскостопанските науки, бил е зам.-декан на Аграрния факултет на Тракийския университет и служебен министър на земеделието. В момента е ректор на Тракийски университет; членува в Съвета на ректорите на висшите училища в България, Балканска федерация по животновъдство; член на Консултативния съвет към Министерство на земеделието и храните.
Симпатизант е на АБВ.

9. Кърджали – Трендафил Ангелов Величков

Величков е на 34 г., завършил е финанси и кредит в Украйна и политически мениджмънт и маркетинг. Председател е на Института за младежка политика. Член е на Съюза на българските журналисти.
Член е на АБВ.

10. Кюстендил – Красимир Петков Руев

Руев е на 60 г., роден е в Кюстендил. Завършил е право, работил е като юрисконсулт. В момента е адвокат.
Член е на АБВ.

11. Ловеч – Кирил Петров Цочев

Цочев е бивш вицепремиер и министър на търговията. Той е на 67 г., завършил е електрически мрежи и системи и външна търговия. Бил е председател на Българската търговско-промишлена палата, ръководител на търговско-икономическата служба в посолството на България в Япония и председател на неправителствен Българо-Японски икономически комитет.
Симпатизант е на АБВ.

12. Монтана – Емил Константинов Георгиев

Георгиев е на 56 г., завършил е медицина, специалността му е вътрешни болести. Бил е депутат в 40-ото Народно събрание. В момента работи като лекар.
Член е на АБВ, член на ИС на ПП АБВ

13. Пазарджик – доц. Д-р Стайко Иванов Спиридонов

Доц. Спиридонов е на 63 г., завършил е медицина. Работил е като участъков лекар и ординатор – хирург. Преподавател е в Медицинския университет в София. Главен директор на болница. Председател на Националното сдружение по здравна политика и мениджмънт.
Симпатизант е на АБВ.

14. Перник – Росица Йорданова Янакиева - Костадинова

Янакиева е на 60 г., завършила е химия. Била е кмет на кметство Изток и депутат от 40-ото Народно събрание. В момента е кмет на Перник, член на УС на Демократичния съюз на жените, член е на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в България, зам.-председател на българската делегация на Конгреса на Съвета на Европа.
Член е на АБВ, секретар на ИС на ПП АБВ.

15. Плевен – Румен Йорданов Петков

Румен Петков е на 53 г., завършил е математика. Бил е кмет на Плевен, депутат в 39-ото, 40-ото, 41-то Народно събрание, в което е и зам.-председател на Комисията по регионална политика и местно самоуправление.
Бивш министър на вътрешните работи.
В момента е председател на Общото събрание на Международния институт за сигурност и сътрудничество, председател е на Организационния комитет на MOTO GRAND PRIX BULGARIA. Петков е член на АБВ и зам.-председател на партията.

16. Пловдив - град – проф. Борислав Борисов

Проф. Борисов е на 65 г., завършил е политическа икономия, доктор е на икономическите науки. Бил е ректор на УНСС два мандата, той е почетен професор на три чужди университета. Бил е председател е на Съвета на ректорите, депутат в 39-ото Народно събрание и съветник на президента Георги Първанов по проблемите на образованието, науката и икономическото развитие.
В момента е почетен ректор на УНСС. Директор е на Института за интелектуална собственост и лидерство.
Член е на АБВ и зам.-председател на партията. 

17. Пловдив – област – ген. Валентин Иванов Петров

Ген. Петров е на 55 г., роден е в Асеновград. Завършил е физика. Бил е директор на РДВР в Пловдив, НСБОП, главен секретар на МВР.
В момента е член на Международната Асоциация на Полицейските ръководители от Източна Европа.
Член е на АБВ.

18. Разград – Пламен Кирилов Томов

Томов е на 58 г., завършил е българска филология. Бил е ръководител на производствена дейност, управител контрол на производството във фирма за строителни елементи от полистиролбетон. В момента е бизнесмен.
Член е на АБВ.

19. Русе – Володя Василев Кенарев

Художникът Володя Кенарев е на 63 г. Роден е в Русе. Завършил е живопис. Бил е зам.-кмет по хуманитарните дейности в Русе.
Симпатизант е на АБВ.


20. Сливен – Иван Славов Иванов

Иванов е на 59 г. Завършил е българска филология. Бил е учител, директор и пом.-директор на училище, както и общински съветник три мандата. Иванов е бил и председател на общинския съвет, кмет и зам.-кмет на община Сливен.
Член е на АБВ

21. Силистра – Ростислав Светославов Павлов

Павлов е на 42 г., завършил е стопанско управление. Бил е общински съветник и началник на отдел „Връзки с обществеността“, както и началник на отдел „Строителство и контрол“. Бил е директор на териториално поделение на НОИ и финансов ревизор на НОИ.
В момента е секретар на община Силистра.
Член е на АБВ.

22. Смолян – Петър Георгиев Кадиев

Кадиев е на 40 г., образованието му е средно-специално, а специалността - „Ел. обзавеждане и оборудване на промишлени предприятия". Бил е технически инспектор. В момента е член на областния съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва; член е на Съюза на българските журналисти и собственик и управител на кабелна телевизия - Смолян.
Член е на АБВ.

23. София – град – 23 МИР – проф. Борислав Борисов

24. София – град – 24 МИР – Константин Василев Проданов

Проданов е 37-годишен. Завършил е международни отношения в България и международно развитие (финанси) в Япония. Бил е вицепрезидент на отдел «Търговия с деривати» във водещи инвестиционни банки в Токио. В момента е главен инвестиционен мениджър в международна финансова компания в София.
Симпатизант е на АБВ.

25. София – град – 25 МИР – Ивайло Калфин

26. София – област – Росица Янакиева

27. Стара Загора – проф. Иван Станков

28. Търговище – Ивайло Валентинов Русчев

26-годишният Русчев е завършил икономика и стратегически мениджмънт. В момента е мениджър, председател на ПП ФАГО.
Симпатизант е на АБВ.

29. Хасково – Емил Кало

30. Шумен – Румен Петков

31. Ямбол – ген. Михо Михов

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови