Първанов: АБВ няма да участва в управление с ДПС като задкулисен играч

OFFNews 16 август 2014 в 15:25 2016 1

Георги Първанов

АБВ не би участвала в управление, в което ДПС е задкулисен играч. Това заяви бившият президент Георги Първанов и лидер на АБВ.

Няма да участваме в управлението на всяка цена. Няма да водя пазарлъци за едно или две места в министерства. Ние можем и да пропуснем участието във властта, можем да бъдем и опозиция, но да бъдем ясна, точна и отчетлива опозиция, категоричен е Първанов.

Ако АБВ успешно преодолее препятствията и има солидна представителна група в настоящия парламент и направи така, че да не могат без нас, това вече ще е много важно за партията на този етап, коментира Първанов.

Сами сме срещу една коалиция на плоския данък. Имаме добра визия за управлението на страната и смисълът на една такава структура е важен за нас, обяви Първанов по време на националното съвещание на Федерацията на женските клубове на АБВ.

Вие сте много по-готови от ГЕРБ, БСП и всяка една политическа партия. Колкото и да е добър екипът ни, колективният ум може да роди много повече работещи идеи и да спечелим безспорно и безусловно състезанието с други партии, допълни той.

В едно е прав Цветан Цветанов – ГЕРБ са много по-готови от нас, защото имат механизмите, които проработиха на изборите. Това се отнася и за ДПС. Има хора, които няма да си продадат гласа и ще гласуват съвестно – по симпатии и убеждения, категоричен е Георги Първанов.

По-рано днес беше основано и младежкото АБВ.

AБВ трябва да покаже, че е близко до хората и не прави политика само за жълтите павета. За тази цел АБВ ще се бори с проблемите, свързани с негативните демографски тенденции по отношение на смъртността, раждаемостта и грамотността, подчерта Първанов, който присъства на учредителната конференция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови