Слоганът на АБВ: „За силна държава, за преуспяваща нация, за достоен живот на всеки”

OFFNews 22 август 2014 в 15:32 1761 5

Снимка АБВ

Георги Първанов и Евгений Желев на среща със симпатизанти на АБВ в Стара Загора.

„За силна държава, за преуспяваща нация, за достоен живот на всеки” – това е слоганът на АБВ за предстоящия вот, обяви в Стара Загора лидерът на партията Георги Първанов.

„Звучи може би малко по-тежко, отколкото обичайните слогани, но всичко е в един системен подход – има я силната държава, която искат нашите сънародници”, уточни Първанов. По думите му идеята е за силна, не администрираща и бюрократична, силна със своите правила.

„В слогана има и идеята за преуспяващата нация, силната държава е предпоставка за успеха на нацията. Силната държава при АБВ с промяна на държавното устройство, с президентска република, с оздравяване на българския парламент с друга избирателна система – 50/50 мажоритарен пропорционален елемент, чрез реформа на политическия модел – от регистрацията на партията, до финансирането, със съкращаване на партийната субсидия и строг контрол върху финансирането – един пакет от идеи”, обясни още Първанов.

В Стара Загора лидерът на АБВ разкритикува действията на служебния външен министър Даниел Митов, който подкрепи трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции (ТПТИ).

Той заяви, че това е пример за надхвърляне на правомощията в работата на служебния кабинет.

„Една такава промяна във външнополитическия курс на страната надхвърля ръста и правомощията и очакванията от служебния кабинет. По този въпрос трябва да има сериозна дискусия – дискусия, в която аз бих изразил своите резерви и своите аргументи против включването на България”, смята Първанов.

Според него гласуването на парламентарните избори ще бъде до голяма степен за и против енергийната политика на досегашното правителство.

„Енергийна политика, която претърпя провал, тежък провал. Това е вина и на предишното правителство на ГЕРБ. Но така или иначе българската енергетика се намира в тежка криза”, каза председателят на АБВ и добави, че персоналната отговорност за това на досегашния ресорен министър Драгомир Стойнев е много голяма. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови