Петното от окупираната къща: Не живея тук, на гости съм

OFFNews 15 януари 2014 в 07:50 13632 17

Бисер Миланов - Петното  Снимка: Сергей Антонов

Снимка Сергей Антонов

Бисер Миланов - Петното Снимка: Сергей Антонов

"Нямам нищо общо с госпожицата, аз съм на гости съм тук." Това заявява Бисер Миланов - Петното пред екипа на bTV от окупираната от него и още 15 души къща на Анжелика Шварц, в която живее под наем, който отказва да плаща.

Отишлият на място екип на bTV беше заплашван от хора на Миланов, а по-късно отведен от полицаи, след като Миланов се обади на някого с думите "ела, че имаме проблем - едни журналисти са нахълтали в имота и снимат".

Преди да разбере, че е сниман, Миланов откъсва часовника от ръката на един от хората от журналистическия екип.

На репортерката заявява: "Много сте нагли бе, каква натурална покана (след въпрос защо не са освободили имота въпреки нотариалната покана за това - бел. ред.), абе не ми бутай микрофона в устата бе, ало, абе дръпни си микрофона, дръжи си го в тебе, захапи го тоя микрофон (блъска го), бати наглите хора".

Обяснението му защо не плаща наема е, че преди е имал пари, които хора са му давали, но спрели да го правят.

"Даваха ми хора, които Анджелика настрои хора срещу нас и вече не ни пращат пари", казва Петното и пита репортерката "Кой те прати тука, бе, кой та прати, кой та прати".

"Вие пречите на нашата дейност, ще си платиш за това рано или късно", казва друг мъж от къщата на репортерката.

Собственичката на имота Анжелика Шварц и семейството й живеят в чужбина. Тя разказва, че след като поискала да изгони Петното и хората му заради неплащането на наемите, Петното я заплашвал, че "като се прибереш тука, може да останеш тука завинаги".

Версията на Петното е, че тя го клевети.

Анжелика може да върне дома си с дело, ако съдът отсъди в нейна полза.

Шефът на СДВР комисар Ивайло Спиридонов днес отрече екипът на bTV да е бил ескортиран до Районното управление на полицията - пристигналите на място полицаи просто поканили едната и другата страна в Районното и ги придружили.

"Екипите, които са пристигнали на място, са се държали изключително професионално. Те не са установили фактите на място, преценили са, че цялата ситуация трябва да бъде изяснена в Районното управление. Никой не ви е поставял в ескорт. Не знам защо сте се почувствали така. Колегите са помолили всички да отидат заедно. Не виждам какъв е проблемът вие да сте в средата между двата патрулни автомобила. Така или иначе г-н Миланов се е явил в районното управление, материалите са предадени в прокуратурата. Нито един участник в този инцидент не е бил задържан, всички участници са призовани да дойдат в Районното управление - най-доброто място е сградата на Районното управление, а не улицата, нали така?", каза той тази сутрин по телефона в сутрешния блок на bTV.

 

 

Анжелика Шварц е сключила договор за наем с Йордан Бонев, без да знае, че той е председател на движението на Миланов - „Свобода". Контактите със собствениците поел Миланов. След два платени наема заявил, че има финансови трудности. В един момент му казах, че имам нужда от тези пари и ще го дам под наем на други. Той ми каза, че ще съжалявам, разказва жената. Анжелика твърди, че заради заплахи през последните месеци тя и семейството й живеят в чужбина. Не казва какво точно ще ми се случи, но ми казва да не се прибирам, защото може да остана тук завинаги. Да внимавам за семейството си. И „случки, които ще се случат" - това е любимият им израз”, спомня си жената. Анжелика и адвокатите предупредили Бонев с нотариална покана, че трябва да плати и да напусне къщата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!