Ексклузивно Бойко Борисов е опериран след травма при мач (допълнена)

Хотелиери се обявиха "за" застрояването на Карадере

OFFNews Последна промяна на 21 март 2014 в 15:32 4553 28

Карадере

Снимка "За да остане природа в България"

Гневно писмо до медиите изпратиха днес от Национална асоциация "Българско Черноморие" (НАБЧ), в която членуват собственици на хотели и земи по Черноморието.

В писмото на НАБЧ Тома Белев, Андрей Ковачев и Борислав Сандов, които се обявиха срещу намеренията на правителството да позволи строеж на Карадере, са определени като "зеленият октопод", който "вчера пак се опита да яхне обикновения българин."

От НАБЧ изтъкват, че инвестиционният проект за Карадере ще донесе работни места, пенсии за пенсионерите и повече млади семейства останали в България. Според организацията той неправомерно е представен като "чудовището Карадере".

"Както винаги, зеленият октопод, който усърдно брои лалугери, делфини, птички, листенца, дървенца и др., умишлено не се интересува от хората. Те работят на Сталинския принцип "Ест человеч - ест проблем, нет человеч - нет проблем", пишат от организацията и посочват, че по темата се извършва "психоатака чрез медиите".

От НАБЧ изтъкват, че проектът за застрояване на Карадере касае частни територии.

"Ако толкова много харесват и милеят за тези частни територии, има просто решение - да ги изкупят".

OFFNews публикува целия текст на писмото без редакторска или коректорска намеса:

Зеленият октопод вчера (20.03. 2014г.) пак се опита да яхне обикновения българин. Проект, който ще донесе работни места, пенсии за пенсионерите и повече млади семейства останали в България, бе представен на обществото чрез медиите от г-н Тома Белев, Андрей Ковачев, Борислав Сандов и други, представящи се като „защитници на природата”, като чудовището Карадере. За да се опитат да покажат колко е страшно някой да инвестира над 100 милиона евро в България зелената мафия спретна протестче на Орлов мост. Присъствието на активисти на ПП „Зелените” на протеста за нас е понятно, тяхната философия е „Нашето си е наше, чуждото е общо!” , а и използваха момента да си открият предизборната кампания. НАБЧ от сърце им пожелава нов огромен успех от 0, 60%.

Много симпатизанти на НАБЧ се питат какво правиха лидери на проповядващи десни идеи формации, като например един от лидерите на Реформаторския блок г-н Радан Кънев на този протест. Много е странно съчетанието на десен лидер и утра ляв лидер като г-н Сандов.

Както винаги зеления октопод, който усърдно брои лалугери, делфини, птички, листенца, дървенца и др., умишлено не се интересува от хората. Те работят на Сталинския принцип „Ест человеч - ест проблем, нет человеч – нет проблем”. В тяхната психоатака чрез медиите умишлено забравят да кажат, че става въпрос за частни територии. Ако толкова много харесват и милеят за тези частни територии има просто решение – да ги изкупят. А дано, ама надали, същите тези, които милеят да забранят всякаква икономическа дейност по Черноморието не желаят да харчат парите от Европа и бюджета, които са прибрали – същите тези пари, включително и европейските, които ние данъкоплатците от джоба си сме платили.

Така че всеки, който посмее да изяви желание да произвежда пари в България явно ще бъде принуден да се отчита пред Тома Белев и неговата съпруга Весела Кавръкова, Андрей Ковачев и неговата съпруга Катерина Раковска, Петко Ковачев, Петко Цветков и др.

Анексирането на българското Черноморие от зеления октопод върви успешно. Примери: община Царево, община Шабла, община Бяла, част от община Несебър. Кои ще са следващите? А през това време всички ние ще се питаме: защо няма работни места, защо младите заминават в чужбина, защо няма пари за пенсии? Много е важно преди да се наложи да си зададем въпроса: „Защо не останаха хора в България?”, да покажем червен картон на зелената мафия. Тя се опитва да открадне вашите имоти.

Питаме г-н Тома Белев: „Вярно ли, че е поставил условие фирма свързана със „За да остане природа в България” трябва да спечели поръчката за изработване на оценка за въздействие на околната среда и екологична оценка за проекта в местността Карадере?”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2014 в 17:11

А бе, хотелиерите, колко от бетонните ви гета на Слънчев бряг стоят незапълнени? А, бе, местните - именно след застрояването се върнахте към практиката от 60-те години - да чакате летовници още на автогарата. Щото съсипаните ви красиви едно време къщички превърнахте в кутиики с безброй стаички и никой не ще да влиза в тях.

24.03 2014 в 14:48

Много е просто - не може на всеки с пари да му се разрешава да строи на всяко красиво място, което му хареса. И да се уважават всякакви напъни - публични и скрити. Тук е ролята на държавата - да прецени и да наложи интереса на обществото. А той е да се запази природата, която все пак и напук на т.нар. инвеститори, е останала. Защо да не си строят комплекса навътре, на 2-3 километра поне от брега. Като искат морето и плажа - ще ходят до там. А общината на Бяла да им организира транспорт, за да изкарва пари. Сега чиновниците си точат лигите не за работните места, а за явни такси и скритите комисионни.

23.03 2014 в 14:44

Хотелиерите, да бяха помолили някой грамотен, поне правописните и граматическите грешки да им оправи.
Руският, очевидно също е проблем ....

22.03 2014 в 19:01

Оставка за хотелиерите! Веднага!

22.03 2014 в 07:26

Големите професионалисти не разбраха ли,че тези грандомански курорти не са актуални вече и с апартхотели туризъм не се прави

21.03 2014 в 21:59

Др. Рагин и Сие балкантОристка номенклатура да напълни поне с 30% посещаемост бетонните душегубки на Св. Влас и тогава да се пеняви...
Др. Рагин - в Равда сервитьор да отиде.
Др.ю Рагин, тази сутрин по онази телевизия беше един изкл. простак и нагъл селендур. Тоя ли ни е лицето на туризма? Пфуууу....

21.03 2014 в 21:28

Ето как изглеждат повечето малки курорти в Гърция и не е чудно защо е известна международна дестинация
https://www.facebook.com/409685972400374/photos/a.409716289064009.75005947.409685972400374/653558664679769/?type=1&theat er

21.03 2014 в 20:15

Какви пари за пенсии от хотелиери, когато осигуряват работниците на минимална работна заплата и им извиват ръцете да работят по 10-12 часа на ден за мизерни пари.Затова младите избягаха от България, защото тук се строи див капитализъм, без мисъл за бъдещето!

21.03 2014 в 18:26

Докато по телевизионните студиа представители на ГЕРБ си скъсаха гласните струни да квичат срещу проекта за Карадере, стана ясно, че техният министър Делян Добрев е подкрепил застрояването. Агенция БГНЕС вади на показ, че министърът на икономиката, енергетиката и туризма от правителството на ГЕРБ Делян Добрев е подкрепил инвестиционните намерения на Madara Bulgarian Property Fund за строеж на ваканционен комплекс в местността Карадере.

Това става ясно от писмо на Добрев, адресирано до потенциалния инвеститор в местността Карадере.

В писмото министърът на ГЕРБ уверява, че акционерите от дружеството ще получат статут за постоянно пребиваване в България, както и да бъдат натурализирани за особени заслуги в икономическата сфера на страната. „До г-н Скот Пъркинс

Уважаеми Господин Пъркинс,

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма подкрепя инвестиционните намерения на компанията, която представлявате за строителство на ваканционен комплекс Бляк Сий Градънс на територията на община Бяла, Варна.

От Вашето писмо разбираме, че инвеститорите-акционери в дружеството, което ще се търгува на Българската фондова борса, ще имат право да получат статут на постоянно пребиваване, съгласно Закона за чужденците в Република България. Предвид инвестиционните намерения, след реализирането им, тези инвеститори могат да бъдат натурализирани съгласно чл. 16 от Закона за българското гражданство за особени заслуги в икономическата сфера на Република България, без да отговарят на изискванията на чл. 12 от същия закон.

С това писмо Ви потвърждавам, че МИЕТ ще направи предложение за придобиване на българско гражданство на посочените лица от реда на чл. 16 от Закона за българското гражданство пред Министерството на правосъдието и ще съдейства и препоръча молбите за натурализация пред президента на Република България, при условие, че инвеститорите отговарят на всички критерии, съгласно законови разпоредби в България.

С уважение,

Делян Добрев

Министър на икономиката, енергетиката и туризма.”