Хотелиери се обявиха "за" застрояването на Карадере

OFFNews 21 март 2014 в 15:32 5413 27

Карадере

Снимка "За да остане природа в България"

Гневно писмо до медиите изпратиха днес от Национална асоциация "Българско Черноморие" (НАБЧ), в която членуват собственици на хотели и земи по Черноморието.

В писмото на НАБЧ Тома Белев, Андрей Ковачев и Борислав Сандов, които се обявиха срещу намеренията на правителството да позволи строеж на Карадере, са определени като "зеленият октопод", който "вчера пак се опита да яхне обикновения българин."

От НАБЧ изтъкват, че инвестиционният проект за Карадере ще донесе работни места, пенсии за пенсионерите и повече млади семейства останали в България. Според организацията той неправомерно е представен като "чудовището Карадере".

"Както винаги, зеленият октопод, който усърдно брои лалугери, делфини, птички, листенца, дървенца и др., умишлено не се интересува от хората. Те работят на Сталинския принцип "Ест человеч - ест проблем, нет человеч - нет проблем", пишат от организацията и посочват, че по темата се извършва "психоатака чрез медиите".

От НАБЧ изтъкват, че проектът за застрояване на Карадере касае частни територии.

"Ако толкова много харесват и милеят за тези частни територии, има просто решение - да ги изкупят".

OFFNews публикува целия текст на писмото без редакторска или коректорска намеса:

Зеленият октопод вчера (20.03. 2014г.) пак се опита да яхне обикновения българин. Проект, който ще донесе работни места, пенсии за пенсионерите и повече млади семейства останали в България, бе представен на обществото чрез медиите от г-н Тома Белев, Андрей Ковачев, Борислав Сандов и други, представящи се като „защитници на природата”, като чудовището Карадере. За да се опитат да покажат колко е страшно някой да инвестира над 100 милиона евро в България зелената мафия спретна протестче на Орлов мост. Присъствието на активисти на ПП „Зелените” на протеста за нас е понятно, тяхната философия е „Нашето си е наше, чуждото е общо!” , а и използваха момента да си открият предизборната кампания. НАБЧ от сърце им пожелава нов огромен успех от 0, 60%.

Много симпатизанти на НАБЧ се питат какво правиха лидери на проповядващи десни идеи формации, като например един от лидерите на Реформаторския блок г-н Радан Кънев на този протест. Много е странно съчетанието на десен лидер и утра ляв лидер като г-н Сандов.

Както винаги зеления октопод, който усърдно брои лалугери, делфини, птички, листенца, дървенца и др., умишлено не се интересува от хората. Те работят на Сталинския принцип „Ест человеч - ест проблем, нет человеч – нет проблем”. В тяхната психоатака чрез медиите умишлено забравят да кажат, че става въпрос за частни територии. Ако толкова много харесват и милеят за тези частни територии има просто решение – да ги изкупят. А дано, ама надали, същите тези, които милеят да забранят всякаква икономическа дейност по Черноморието не желаят да харчат парите от Европа и бюджета, които са прибрали – същите тези пари, включително и европейските, които ние данъкоплатците от джоба си сме платили.

Така че всеки, който посмее да изяви желание да произвежда пари в България явно ще бъде принуден да се отчита пред Тома Белев и неговата съпруга Весела Кавръкова, Андрей Ковачев и неговата съпруга Катерина Раковска, Петко Ковачев, Петко Цветков и др.

Анексирането на българското Черноморие от зеления октопод върви успешно. Примери: община Царево, община Шабла, община Бяла, част от община Несебър. Кои ще са следващите? А през това време всички ние ще се питаме: защо няма работни места, защо младите заминават в чужбина, защо няма пари за пенсии? Много е важно преди да се наложи да си зададем въпроса: „Защо не останаха хора в България?”, да покажем червен картон на зелената мафия. Тя се опитва да открадне вашите имоти.

Питаме г-н Тома Белев: „Вярно ли, че е поставил условие фирма свързана със „За да остане природа в България” трябва да спечели поръчката за изработване на оценка за въздействие на околната среда и екологична оценка за проекта в местността Карадере?”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!