МИЕ тушира напрежението: "Бляк Сий Гардънс" в Карадере, само ако е законно

ОFFNews 20 март 2014 в 15:25 6347 5

Проектът за Карадере
Проектът за Карадере

Часове преди началото на протеста срещу застрояването на Карадере, Министерството на икономиката (МИЕ) изпрати до медиите официално съобщение, в което увери, че проектът ще стартира само ако е напълно законен.

За да стане факт, инвестиционният проект трябва да отговори на всички изисквания по екологичното законодателство и Закона за устройство на територията, заявяват от министерството. Всички законови процедури биха могли и да приключат с "несъгласуване на инвестиционното предложение или предписание за неговото изменение, с което инвеститорът ще следва да се съобрази", уточняват от МИЕ.

„Инвестиционният проект Бляк Сий Гардънс Еко Ризорт се намира на етап, на който одобрение са получили само предстоящо издаване на Сертификат за инвестиционен проект и Проект на Меморандум за разбирателство между държавата и инвеститора. С Меморандума се определя задължението на инвеститора да изпълни инвестиционния проект в съответствие със законодателството и да следва процедурите, а държавата да осигури административно обслужване в съкратени срокове и да създаде междуведомствена работна група, която да съдейства на инвеститора в това. Такава е обичайната практика, предвидена в Закона за насърчаване на инвестициите, която се прилага при сертифициране на всички големи проекти“, заяви зам.-министър Анна Янева.

Имотите, върху които ще се осъществи инвестиционният проект, са собственост на инвеститора. От страна на държавата няма да бъдат предоставени финансови насърчителни мерки, завършва съобщението на министерството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews