Quantcast

Протестът в защита на Карадере (снимки)

ОFFNews Последна промяна на 20 март 2014 в 17:47 7874 21

1/1
Протестът в защита на Карадере

Снимка Сергей Антонов

Протестът в защита на Карадере

Протест под наслов "Да спрем застрояването на Карадере"  се проведе днес от 18 часа пред Министерския съвет в столицата.

По-малко от час преди началото на протеста във фейсбук групата, която го организира над 6400 души са заявили, че ще участват в демонстрацията.

Протестът е провокиран oт вчерашната новина, че едно от малкото незастроени кътчета по Черноморието може да остане в историята, след като кабинетът е одобрил подготовката на инвестиционен проект за 100 млн. лв. в местността „Карадере“, южно от Варна.

Хронология на протеста:

19:55 часа – Част от протестиращите се разотиват, друга част отива към парламента. На орлов мост има около 500-600 души, вичко е мирно.

19:45 часа – Част от протестиращите играят хоро под звуците на различни ударни инструменти.

19:32 часа – Протестът стигна Орлов мост.

19: 22 часа – Шествието премина кръстовището и се насочи към Орлов мост. Хората скандират „Долу мръсните ръце от Карадере“.

19:17 часа - Протестиращите тръгват към кръстовището на Софийския университет.

18:48 часа - Протестиращите вече са близо 2000 души и потеглят към Министерството на икономиката. 

Има слабо полицейско присъствие.


18:40 часа - 
Броят на протестиращите нарасна до над 1500.

18:25 часа - На площад "Независимост" има около 1000 души, които са блокирали движението. 

Протестиращите викат "Искаме природа, не искаме бетон", "Оставка" и "Вие сте позор - оставка и затвор". Няколко от тях са издигнали транспарант, на който пише "България каза "Орешарски, върви си".

Снимка от Константин Павлов - Комитата

Можете да следите протеста на живо чрез стрийма на блогъра Иво Божков:

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

24.03 2014 в 14:50

Тия са същите онези, заради които от АТАКА ми намалиха хонорара от 35лв на 25лв на ден да пиша по форуми, мама им стара!

21.03 2014 в 13:41

Големи страхливци сте

21.03 2014 в 13:31

Делян Добрев е подкрепил застрояването на Карадере
До г-н Скот Пъркинс

Уважаеми Господин Пъркинс,

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма подкрепя инвестиционните намерения на компанията, която представлявате за строителство на ваканционен комплекс Бляк Сий Градънс на територията на община Бяла, Варна.

От Вашето писмо разбираме, че инвеститорите-акционери в дружеството, което ще се търгува на Българската фондова борса, ще имат право да получат статут на постоянно пребиваване, съгласно Закона за чужденците в Република България. Предвид инвестиционните намерения, след реализирането им, тези инвеститори могат да бъдат натурализирани съгласно чл. 16 от Закона за българското гражданство за особени заслуги в икономическата сфера на Република България, без да отговарят на изискванията на чл. 12 от същия закон.

С това писмо Ви потвърждавам, че МИЕТ ще направи предложение за придобиване на българско гражданство на посочените лица от реда на чл. 16 от Закона за българското гражданство пред Министерството на правосъдието и ще съдейства и препоръча молбите за натурализация пред президента на Република България, при условие, че инвеститорите отговарят на всички критерии, съгласно законови разпоредби в България.

С уважение,

Делян Добрев

Министър на икономиката, енергетиката и туризма. /БГНЕС

21.03 2014 в 11:54

Ето и Радев и други са забелязали. Тея са абсолютно същите надничари, които преди крякаха за оставка. И по фотките се вижда, че са същите. Са са измислили нов номер.

21.03 2014 в 11:34

до Ханку Брат:
то като се замислиш в главата на JagdPanther има предимно опорни точки (при това от по залежалите) а в гъза му има бетонен кур и за това така благосклонно е настроен към този материал.

а професор балкански който да не забравяме е и радев говори сам със себе си... това е симптом, не мислите ли?

21.03 2014 в 11:18

Тея са същите, които искаха оставка на правителството и оркопираха ВУЗ-ове. Са па са измислили уж нещо друго, ама пак същото. Чудят се къф по-тъп "хитър" номер да пробутат.

21.03 2014 в 10:07

JagdPanther ми то бетон има бе. Карадере е ПОСЛЕДНИЯ недокоснат плаж в България. На всякъде другаде има бетон - ходи слънчев бряг, свети влас, където искаш ходи. От толкова километри плажна ивица, какъв е проблема за няколко стотин метра да не се закачат? Щели да отворят работни места? За местните? Е кой ще наеме 5-те местни пенсионера в хотелите си бе? Те език нещо квалификация? Нищо няма да има за местните при това и те са против.

Щели да отворят работни места - дали? С полупразните хотели на слънчев бряг и на свети влас отвориха ли? Просто ще преместят 500 човека от единия в другия курорт, като по пътя 100 ще ги съкратят - този проект ще ЗАКРИЕ работни места и ще фалира други хотели.

Единствено ще спечелят офшорките на пеевски и КТБ които ще продават на зелено. Сигурно няма и да го довършат проекта - просто ще откраднат парите на будалите както стана с повечето хотели в Банско. Чиста строителна спекула. Като искат бетон да си ходят на слънчев бряг и свети влас - там да си строят колкото искат, ако няма място да бутат и да почват на ново. И никой няма да мрънка.

80% от българите НЕ искат да се строи повече! 99% не искат да се строи от мафията, ти явно си в тоя един процент дето делка с мафията ;)

21.03 2014 в 10:01

Забавно, но в момента Зелените са единствените които могат да мобилизират симпатизантите си на протест, без пари, без автобуси, без влакове. Май Зелените ще свалят това правителство, докато останалите пазарят далавери с него и олигарсите зад него? :)

21.03 2014 в 00:52

Тук задължително трябваше да има контрапротест... организиран от цирк "проф.Балкански"!

20.03 2014 в 23:10

Аз пък искам бетон, стига тия зелени гей педалчета да спират развитието. Затова живеем в тъмните времена , защото някви псевдо зелени квичат за всяка една инвестиция по тия мърляви плажове.