ДАНС обвини Дянков, че дал досието "Буда" на "Биволъ"

OFFNews Последна промяна на 05 октомври 2015 в 09:38 13790 14

ДАНС обвини Дянков, че дал досието

Снимка Биволъ

Бившият финансов министър Симеон Дянков и влиятелни еврейски структури от САЩ са замесени в изнасянето на разработката "Буда" в сайта Биволъ. Това става ясно Дело за оперативно наблюдение (ДОН), част от което беше публикувано от сайта за разследвания Биволъ

Разработката е на ДАНС и е стартирала веднага след публикацията за "Буда" и в нея са проследени и схематизирани контактите на журналистите от сайта под наименованието “БУДАли ООД”. Разработката удивително много наподобява друга "култова" разработка на контразузнаването - "Галерия", в рамките на която бяха подслушвани и проследявани журналисти и депутати. 

Официално ДАНС отрича да има подобна разработка. 

Според изнесената от "Биволъ" в събраната информация в "БУДАЛИ ООД" хаотично са смесени данни от проследяване, информация от публични регистри и слухове, които впоследствие бяха спуснати като “опорни точки” на сервилните към Бойко Борисов медии. Опусът заслужава да бъде публикуван в цялост, но ще се въздържим, за да не засегнем трети лица, които нямат никакво отношение към нашата работа, съобщават от сайта.

Като доказателство за съществуването на подобна разработка е и оставката на Дянков, която дойде само дни след оповестяването на досието "Буда".

Дълбоката конспиративна връзка, която ДАНС прави, за да докаже заговор срещу първото правителство на Бойко Борисов, навързва съпругата на ексфинансовия министър Каролин и съпругата на журналиста от Биволъ Асен Йорданов Алберта Алкалай, които са с еврейски произход. В разработката те са посочени като жени с контакти на влиятелни хора в САЩ. 

"В класическото мирозрение на ченгетата от комунистическата политическа полиция ДС трябва да има и вътрешен “враг с партиен билет”. За такъв е нарочен вицепремиерът Симеон Дянков покрай съпругата си Каролин, която също била от еврейски произход. По агентурни сведения се говорело, че тя била в Бургас и Алберта Алкалай лично я придружавала при едно от редките и посещения в региона. Този обговарян слух дава на “анализатора” обяснение за “странния синхрон между публикации в сайта и последващи активности на вицепремиера Дянков”, коментират от "Биволъ".

Също така някои анализатори обяснявали нападките в сайта срещу земеделския министър Мирослав Найденов покрай аферата "Дюнигейт" и незаконния дърводобив с неприязънта на Дянков към него. 

"Но докато службите са били насъскани да наблюдават, събират и анализират данни за сайта, те са успели да оформят в схематичен вид дезинформацията, че зад привидната ни маргиналност има дълбока конспирация. Към епистоларните разсъждения е приложена примитивна инфографика озаглавена “БУДАли ООД” (виж заглавната илюстрация). В нея водещ е политическият елемент като се изследват преки и косвени връзки на журналистите и собствениците на Биволъ с политически партии. От известните публични фигури са цитирани двама малко известни политици от “Синята коалиция”, журналистът Иван Бедров, социолозите Цветозар Томов и Антоанета Цонева (която неясно защо е обозначена като “журналист”) и блогъра Асен Генов. Последните двама са познати и като изявени членове на бъдещата “Протестна мрежа”. В схемата са заличени имената на лица, които не са публични фигури или не са давали съгласие да бъдат оповестявани", пишат от "Биволъ".

След две години мълчание и жалба до Комисията за контрол на СРС в парламента от ДАНС отговорили на питане на журналисти от "Биволъ" дали срещу тях е водена изобщо някаква разработка разработка. Според агенцията “и положителен или отрицателен отговор на въпроса за наличието на “разработки” съставляват класифицирана информация”. Също така част от поисканата информация можела да бъде категоризирана като “лични данни”.

В тази връзка от "Биволъ" поискали тълкувателно решение от Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) дали отсъствието на нещо може да бъде категоризирано като класифицирана информация. Според експертите на ДКСИ "информацията като съвкупност от данни или знание за събитие, обект, явление и др." може да се класифицира "само според собственото си съдържание". Очевидно отсъствието на такова съдържание: данни и знания за обектите, каквито представляват журналистите, не би трябвало да може да се класифицира. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.10 2015 в 09:15

Господине хомо сапиенс, само за Вас написах кратък коментар,но да го публикувам се оказа невъзможно,вероятно по решение на модераторите.След малко ше повторя опита.

06.10 2015 в 00:33

DO HOMOSA....ИЛИ ХОМОСЕКСУАЛ БОКЛУК?РИВИ РИВИ ЗА КОМУНИСТА БОКЛУК БУДА И ЩЕ СИ ЖИВ НЕ ОЩЕ ДЪЛГО.ИЗВРАТЕНЯК.

05.10 2015 в 23:21

До Victimized
За доста неща грешиш. На мен също ми изтриха коментарите и ме нарекха трол, продажница и т.н. само защото им изпратих линк, с който се доказваше, че не са прави и излизат извън границите на нормалното за каквити и да било спекулации.
На въпроса защо никой не ги е осъдил, отговорът е много простичък - българското законодателство е смотано, от една страна, а от друга при всеки опит да се заведе дело срещу журналист за клевета се започват веднага протести и жалвания, че това е нарушение на свободата на словото. Например, Петя Славова на Инвестбанк заведе дело срещу е-Вестник. В резултат на това, от сайта бълват почти всяка седмица по някоя конспиративна статия срещу нея, имотите й и банката й.
Ако можеше всеки да се защити в съда от подобни клевети, то нямаше изобщо да има жълта преса в България. Споед нашето законодателство, ако Бивол напишат, че сестрати е к***ва, съдът няма да поиска от тях доказателства за това тяхно твърдение, а от Вас, че това не е така. С други думи, ти като потърпевш трябва да доказваш, че те не са прави. А дали съдът ще приеме твоите доказателства, не се знае... Реално ако всичко беше толкова просто и уредено, нямаше нито една медия в България да бъде използвана за изнудвана или собствениците й да изнудват други фирми за пари.

05.10 2015 в 16:05

Уникално творение! Уникално! Прочетете няколко пъти "ДАНС обвини Дянков, че дал досието "Буда" на "Биволъ", за да сте наясно какво правят и до днес треторазрядни доносници и милиционери, пременени в журналистически носии! Поети, журналисти, артисти - изполичари на повикване!

05.10 2015 в 15:51

Защо ДАНС укриват истината за един прост , но алчен за власт човек , близал подметките и дупетата на чичковците от ДС. Буда трябва да се разследва от тях за престъпленията извършвани от него и описани надлежно в Делото за оперативно наблюдение/ДОН/Буда. Сега чиковците от САЩ държат оперативните данни и го разиграват като циганска мечка, а той се подиграва с нас.Ей това са полуидиотчетата на ДС, които днес ни управляват!Бог да пази България от тях.

05.10 2015 в 14:40

дали е Дянков или не е Дянков ми дреме на *ура.
Далеч по-важно е, че комундето Буда прееба съдебната реформа и не позволи престъпленията на комунизма да се преподават в училище.

05.10 2015 в 11:54

В статиите им прелива от въпроси които са от национален интерес , като например какви са всичките тези фирми които са придобили на безценица такива апетитни имоти и фирми . Връзките които правят са реални и съществуват , ако хората споменати в тях смятат ,че е грешка да излязат с доказателства и да оборят твърденията . Такива извадени от контекста обвинения са прах в очите и за пореден път държавните органи доказват , че вместо да проверят подадените сигнали от журналистите , те се захващат да вадят кирливи ризи без никакво основание . Журналистиката в България е крайно зависима и е смешно да се опитвате да смажете и малкото сериозни в бранша . Дали са външно финансирани , може би , даже е доста вероятно , все пак трябва да се плащат сметки , крайно наивно е да си мислим , че тези хора са напълно независими , но умния читател не трябва да е непредубеден поначало ....

05.10 2015 в 11:46

Защо разследването се прекарва през такава призма ? Защо не се разглеждат доказателствата които бивола изнася ? За господина със изтритите коментари , като са необосновани публикациите защо никой от засегнатите не ги оборва в съда , както много направиха срещу Сидеров и неговите хвърчащи обвинения ? Защото няма да минат в съда , а и на никого от споменатите не им е изгодно материалите да добиват публичност . Като гледам долните коментари и никовете на коментиращите ми е ясно ,че по скоро сте папагалите на служба от колкото запознати с работата на сайта .Но това е типично по български .

05.10 2015 в 11:42

Дали дянкофф случайно отиде да преподава в путландия ????

Добре знаем, КОЙ е финансирал цялата тая пумия !

Е, хуйло - ако ще и гъза си да съдереш, бойко пак ще те ошамари :д

Ай на бас, че генерала за потеден път ще нарита хуйловските анали на изборите .:)))

То, от един път гей не се е ставало, ама на продажниците все не им стига.
Е, ако това не е чиста педерастия, здраве му кажи !!! Мухахаха,....

05.10 2015 в 11:13

Тази разработка на ДАНС много ми напомня така наречените журналистически разследвания на самите Бивол. Носят от 100 кладенеца вода и накрая правят някакви връзки от сорта, че щом двама души са минали по една улица, значи са икономически свързани и има нещо гнило. Я пробвайте да се усъмните в Бивол във фейсбук и ще видите как до няколко минути веднага ще ви изтрият коментара и ще ви баннат профила, както го направиха с мен. Всичко е яко манипулирано при тях. В началото им вярвах, но след като се поразрових сам по техните разследвания и установих, че се опитват да ни манипулират и разбира се имах неблагоразумието да го споделя във фейсбук, за което получих обиди и ругатни, вече съм убеден на 100%, че някой им диктува какво да пишат.