По какво разбираме, че някой е комунист?

Евгений Дайнов Последна промяна на 02 април 2013 в 09:55 33713 184

 

Наистина ми писна! Този път не се търпи!

 Всички „сини” – от Костовистите от седмия ден до антикостови бивши пилони на СДС – напоследък въртят едно и също: да се направи всичко, за да спечели ГЕРБ изборите, защото все пак е по-лошо да се върнат комунистите.

Дежурните на Цв Цв гербери в интернет веднага схванаха схемата и, след дълго затишие, почнаха: „Ние сме антикомунисти, тоя път като ги бием, комунистите никога няма да станат...”

Моля? Какви, искам да знам, комунисти? По какво разбираме, че някой е комунист?

Ако става дума за пренесеното от 90-те години деление комунисти-антикомунисти, искам да напомня следното:

- Всички – без никакво изключение – от олигарсите, в чийто интерес ГЕРБ управлява Отечеството, са продукт на БКП, ДС или производните им мутри.

- ГЕРБ наля повече пари в АЕЦ-Белене – т.е. в Богомил Манчев – отколкото тройната коалиция.

 

- ГЕРБ даде на Цеко Минев повече ресурси (и написа за него повече закони), отколкото тройната коалиция.

- ГЕРБ вдигна процента пари на държавните фирми, наливани в Корпоративна банка - Цветан Василев, от 40 на сто (при тройната) на над 80 процента; в енергетиката (т.е. в най-червеното котило) тези пари са вече 90 процента. Като резултат, Цветан Василев държи над 12 процента от БВП.

- ГЕРБ направи така, че ТИМ да държат 10 процента от БВП; ТИМ дават тон за песен и в ЧЕЗ, и в ЕнергоПро – ще рече, окопаха се и в енергетиката. ГЕРБ им позволи това.

- ГЕРБ продължава да налива нашите пари във фирмите на Васил Божков-Черепа, техният любим магистрален строител.

- ГЕРБ направи всичко възможно, за да построи АЕЦ-Белене (Борисов твърдеше, че ако атомният бойлер го няма, цената на тока щяла да се вдигне 18 пъти).

- От ГЕРБ се хвалят, че са дали на руснаците „Южен поток” напук на възраженията на Брюксел.

От всички комунисти, яхали България в последните десетилетия, ГЕРБ са най-зловещите, защото дори не си правят труда да се правят на цивилизовани поне пред публиката. И резултатите ще бъдат същите.

Ще изпиете, драги, горчивата чаша до дъно отново. Този път ще ви я поднесат „антикомунистите” от ГЕРБ.

Помислете си само: поне една-трета от икономиката и още толкова от банките е в ръцете на мутри с комунистически произход и братски връзки с Москва.

Какво означава това ли? Ето какво:

- Предстои финансов крах от кипърски тип. Ако ми кажете, че четирите гангстерски банки у нас са стабилни, аз пък ще ви кажа да си припомните 1996-та. Те са толкова стабилни, колкото тогава беше Първа частна банка. И ще последват нейната съдба. Има надзор на БНБ, ще кажете. То и през 1996-та имаше – упражняван от същите хора, които „надзирават” нещата сега.

- В първите три месеца на годината потреблението на ток е паднало с 30 на сто, на горивата – с малко по-малко. Какво означава това ли? Всичко е спряло. ГЕРБ и техните приятели окончателно са удушили икономиката; но не са станали по-малко алчни. Оттук:

- Още в края на лятото ще започнат да се случват странни и неочаквани неща. Внезапно ще изчезват (уж поради временни затруднения) някакви стоки или услуги. Ще се появят някакви временни ограничения върху финансовия оборот; временно няма да се плащат заплати, хонорари, дължими суми по договори и осигуровки, както и евентуално лихви по спестяванията. Без много шум ще се пуска държавен дълг и ще се вземат заеми. Олигарсите ще озвереят и ще тръгнат съвсем откровено да крадат публичните ресурси, без да се съобразяват с никакви закони. А през зимата ще лъсне грозната истина: че в държавата няма нито пари, нито – храна.

Това са, уважаеми „сини хора” (терминът не е мой – на Костов е) вашите „антикомунисти” от ГЕРБ. Решили сте – крепете ги. Но се гответе за момента, в който цъфне сметката...

Тази статия е публикувана в desnite. eu

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

04.02 2014 в 13:11

Но това неса комунисти , това са КРЪЧМАРИ

07.01 2014 в 17:32

Ох, тъпаци. Ако било вярно, олигархията щяла да остави герП на власт...а да ви хрумна, че муфонът Борисов се обърна към Израел и САЩ в последните месеци от управлението си и на практика започна да работи за себе си вместо за господарите си? Толкова прост народ няма - да подкрепяш един кръгъл идиот и да искаш той да те управлява - един неук, неграмотен човек...я се замислете какъв народ би искал това - НЕУК И НЕГРАМОТЕН, драги ми АНТИ-КОМУНИСТИ!

07.01 2014 в 16:41

След като ГЕРБ са работили толкова "ЗА" олигархията, защо не са на власт сега?

07.01 2014 в 15:33

Не съм много съгласен с текста аз не съм привърженик на герб
но забравяте че БСП е вкарал герб тъй че.

07.01 2014 в 12:53

Ако написаното беше и отчасти вярно, олигархията щеше да остави Герб на власт.

07.01 2014 в 12:13

Браво!!! Чудесно изложение!

06.01 2014 в 15:03

Само не е прав за това, че Васил Божков строял магистрали. Коя по-точно, че не се сещам? Имат участие в един проект, където ги изритаха като мръсни котета и понеже да не развалят консорциума ги държат фиктивно с няколко служителя.
Естествено, не ми е приятно олигарх като Божков да регулира бизнеса и в никакъв случай не го защитавам, просто давам малко фактология.

06.01 2014 в 13:45

В подкрепа на тезата е номинацията на "съдийката на доган" за главен инспектор на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС)
Номинация, очевидно направена от ДПС, подкрепена и от БСП
Но! подкрепена и от ГЕРБ

06.01 2014 в 13:42

В подкрепа на тезата е номинацията на "съдийката на доган" за главен инспектор на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ИВСС)
Номинация, очевидно направена от ДПС, подкрепена и от БСП
Но! подкрепена и от ГЕРБ

06.01 2014 в 04:42

АБе знаех си, че Дайнов в крайна сметка е умен човек. Въпреки, че напоследък натрупа доста черни точки с натрупване на "правилни" послания. Най-после да напише нещо истинско, вярно и съществено. На един дъх, браво. Издигна ми се в очите, въпреки произхода.
 
X

Парламентът на живо