Евгений Дайнов: Протестите не трябва да спират

Последна промяна на 20 февруари 2013 в 08:10 3091 4

Протестите в София Снимка: Сергей Антонов
Протестите в София Снимка: Сергей Антонов

"В никакъв случай не бива да спират протестите. Ако утре има избори нищо няма да се реши, защото хората не са изяснили своите конкретни искания, а политическите партии не са ги оформили в своите програми, смята Дайнов. Според него протестите трябва да продължат поне още 20-30 дни, за да се стигне до яснота какво иска обществото да прави от тук насетне и кого ще реши да упълномощи да го направи."

Това заяви политологът Евгений Дайнов пред БГНЕС.

Ако протестите продължат, нищо чудно, в неделя те да прераснат в повсеместна барикада, прогнозира той.

Случващото се на улицата е в резултат на дълго трупаща се, с години, клокочеща ярост.

"Бойко Борисов беше избран да прекрати нещата, които разяряват хората - олигархията, монополите, корупцията. Той беше за това там, а вместо това той стократно увеличи корупцията и олигархията и естествено напрежението изригна", коментира Дайнов.

"В нашата скорошна история имаме примери как две години и половина може да се протестира, имаме и примери, че това може да продължи и три месеца, така че това може да продължи колкото си иска, ако няма задоволително решение, добави той. И в зелените протести, и в протестите срещу монополите има ново поколение, което сега почувства силата си и те няма да се откажат лесно от нея", каза още той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20.02 2013 в 13:47

Дайнов, ти помниш ли семинарите за ОТПОР? Помниш ли Сърджан? Активно мероприятие, а? ;)

20.02 2013 в 10:08

ще си позволя кратък, но пък точен коментар на актуалните събития (за по колоритно на майчин език ;-) , което не го прави по-малко истински:

Болгар патардъ,
ЕРП дунанмъ,
Джам пенджере - сандър
Дянков ефенди - бастър.
Борисов - гьонсуратлъ,
Болгар-чок кютекларъ.
Бойко бабаит - гитти,
Кристалина ханъм гельди!

20.02 2013 в 09:48

Я да попитам - колко хора от малцинствата(цигани, турци и т.н.) участваха в протестите???? Или може би те не получават сметки за ток и вода???

20.02 2013 в 08:53

15 автобуса с мангали, платени от нашия джоб, вчера издействаха 2ра кабинка на Банско! Наистина трябва да бъде спряно това правителство... Всеки нов ден носи нов, порочен закон; пак в услуга на тези, срещу които народът протестира! Наглост и безочие!!! Депутатите май се опитват да си изпросят тяхната кръв да се лее по улиците вече, че то дотам стигнехме - КРЪВ ПОВРЪЩА - КОКАЛА НЕ ВРЪЩА!!!...