Евгений Дайнов: Протестите не трябва да спират

20 февруари 2013 в 08:10 3960 4

Протестите в София Снимка: Сергей Антонов
Протестите в София Снимка: Сергей Антонов

"В никакъв случай не бива да спират протестите. Ако утре има избори нищо няма да се реши, защото хората не са изяснили своите конкретни искания, а политическите партии не са ги оформили в своите програми, смята Дайнов. Според него протестите трябва да продължат поне още 20-30 дни, за да се стигне до яснота какво иска обществото да прави от тук насетне и кого ще реши да упълномощи да го направи."

Това заяви политологът Евгений Дайнов пред БГНЕС.

Ако протестите продължат, нищо чудно, в неделя те да прераснат в повсеместна барикада, прогнозира той.

Случващото се на улицата е в резултат на дълго трупаща се, с години, клокочеща ярост.

"Бойко Борисов беше избран да прекрати нещата, които разяряват хората - олигархията, монополите, корупцията. Той беше за това там, а вместо това той стократно увеличи корупцията и олигархията и естествено напрежението изригна", коментира Дайнов.

"В нашата скорошна история имаме примери как две години и половина може да се протестира, имаме и примери, че това може да продължи и три месеца, така че това може да продължи колкото си иска, ако няма задоволително решение, добави той. И в зелените протести, и в протестите срещу монополите има ново поколение, което сега почувства силата си и те няма да се откажат лесно от нея", каза още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови