Двама габровци ще посетят мюзикъла "Цар Лъв" в театър Lyceum в Лондон с билети, спечелени на томбола

Габровският театър е измислил подаръка за зрителите на Коледния театрален фестивал

OFFNews 20 ноември 2022 в 10:51 2854 0

Lyon King

Снимка Lyceum theatre, London

Lyon King

Габровсият театър "Рачо Стоянов" е измислил прекрасен подарък за двама зрители на Коледния театрален фестивал в града. Двама габровци ще посетят мюзикъла "Цар Лъв" от програмата на театър Lyceum в Лондон с билети, дарени от драматичния театър "Рачо Стоянов". Настаняването за две вечери също е осигурено, а пътуването ще бъде през юни 2023 г. Самолетните билети и пропуските за спектакъла в престижния лондонски театър ще бъдат спечелени на томбола в Коледния театрален фестивал, обявен за дните между 6 и 11 декември, съобщиха от пресцентъра на театъра. "Цар Лъв" е едно от най-добрите детски представления, които се играят от години на Бродуей и в прочутия театрален квартал Уест енд в Лондон. В деня на представлението билетът за постановката може да достигне до 560 лв. или 250 британски лири. Ако си ги купите предната седмица - може да намерите и билети по 56 лв., но те ще са най-отзад на втори балкон.

Печелившият ще е само един театрален зрител, закупил билети за спектаклите от програмата на фестивала, но той ще има право да пътува с близък, с приятел или с приятелка, уточниха от габровската трупа. Оттам съобщават, че за поредна година в началото на декември драматичният театър "Рачо Стоянов" подготвя специален празник за своите зрители. Коледният фестивал ще продължи шест вечери и ще завърши на 11 декември.

Емилия Илиева, "връзки с обществеността" в театъра, разказа, че всяка фестивална вечер предлага различно театрално преживяване и личен подарък. Отново, по традиция, ще има и томбола с награди, в която могат да участват всички зрители и гости на Габрово, закупили билети за спектаклите от фестивалната програма. По думите ѝ голямата награда е самолетни и театрални билети за двама за посещение на спектакъл от програмата на Националния театър в Лондон.

Другите награди са "Златен билет" за всички премиери на театър "Рачо Стоянов" за 2023 година, ваучери за пазаруване на стойност 50 лева, книги от "Пощенска кутия за приказки". Илиева обясни, че печелившите ще бъдат изтеглени след края на последния спектакъл от програмата на фестивала - на 11 декември.

Програмата на Коледния фестивал започва със спектакъла "Свекърва" на 6 декември. Тази вечна семейна комедия ще осигури забавно прекарана вечер за зрителите, посочва Илиева. По думите ѝ програмата продължава с гостуващия спектакъл "Отчаяни съпрузи", "Вечеря с приятели" (с участието на Асен Блатечки, Ненчо Илчев, Мария Сапунджиева и Кристина Янева), "Дванайсета нощ" от Шекспир, комедията "Телефонна любов" на Нийл Саймън (с участието на Искра Радева, Георги Кадурин, Теодор Елмазов и Мариана Миланова).

Коледният фестивал ще завърши с изненадващ вариант на приказката "Снежанка и седемте джуджета". Илиева обяснява, че постановката "Една голяма и седем малки" е спектакъл за възрастни, който, с помощта на клоунадата и комедията, преобръща досега познатото.

Програмата за декември включва и спектакъла "Войната на Микеланджело" - на 19 декември. Празнично настроение ще създадат и коледният концерт на театъра „К. Кисимов“ - Велико Търново на 20 декември, "История с аромат на Коледа" - театрално-музикален спектакъл на артистите от Габровския театър на 21 декември, и "Коледна бъркотия" - семеен спектакъл с участието на Дядо Коледа, който ще раздава подаръци на децата на 22 декември.

Цветомир Хаджииванов, учител по история в основното училище "Неофит Рилски", спечели преди три години награда от театралната томбола. Тогава беше съобщено, че той ще гледа на 8 февруари 2020 година шекспировата комедия "Укротяване на опърничавата" в Лондон. Голямата награда, спечелена от 33-годишния почитател на театъра, включваше пропуск за двама за представлението в Шекспировия Глоуб Тиътър, туристическа обиколка на театъра, самолетни билети до английската столица и обратно и две нощувки в хотел.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!