Ексклузивно Джо Байдън се оттегли от президентската надпревара, предложи Камала Харис да заеме мястото му (обновява се)

Досега беше военна операция. Сега започва истинската война. Анализът на украинския експерт Олег Жданов

OFFNews 28 февруари 2022 в 23:40 47187 8

Интересен анализ какво се случи до момента и какво предстои в следващите дни направи в понеделник вечерта украинският военен експерт Олег Жданов в разговор с журналиста Александър Шелест в You Tube канала Politeka.

В текста надолу въпросите на журналиста са пропуснати или само маркирани, а коментарът на експерта е с незначителни съкращения. Текстът е върху първите 10 мин. от видеото. В следващите, които също са много интересни, Жданов подробно обяснява за международните и юридическите аспекти на войната.

Какво ще става оттук нататък? Що за война е тази? Какви цели преследва Русия, когато пуска млади, необстреляни войници? Хитлер ли воюваше така или даже и Хитлер не е воювал така?

Хитлер по-добре е обмислял логистиката. Тук тя е напълно провалена, най-вече заради руската разпиляност.

Но да вървим подред. Преговорите. Това не са никакви преговори и те до нищо няма да доведат. Максимумът от тях е обмен на позиции, малко или много на официално ново. Нивото на преговорите не е достатъчно за приемане на решения. Такива прийоми се използват в хода на въоръжените конфликти за създаване на оперативна пауза в бойните действия - да се прегрупира войската и да ѝ се даде глътка въздух. Само по тази причина Русия се съгласи да се срещне с нас. Защо? Защото те разбиха първата си вълна. Те разчитаха на блицкриг, ние го пречупихме. 

Относно младите и необстреляни войници. Те ги пратиха именно по тази причина - защото се надяваха на масовост, да ни удавят с количество. Количество танкове, количество артилерия, количество бронетехника - от три страни едновременно, хоп - и пробиват при Донбас, хоп - и вземат Киев, хоп и ние сядаме на масата за преговори и подписваме всичко, което ни дадат.

Но това не се получи. Те планираха да направят всичко това на един скок, затова изпратиха в бой младежите. Те абсолютно не бяха обмислили логистиката. Всичко беше разчетено на един марш, на една атака. 

Не знам колко време ще преговарят - всичко зависи от това колко бързо Русия ще може да се прегрупира. Върви реално прегрупиране. Имам информация от Беларусия - там се върви умопомрачително движение на войски - прехвърляне от Брестска област в Могильовска, в Гомелска, движат се колони, летят вертолети, идват транспортни самолети, пренасят имущество и боеприпаси. Т.е. те в ускорен темп готвят следващата вълна. Така че преговорите няма да доведат до нищо и те ще възобновят щурма към Киев.

Киев ще бъде главното направление на удара. Второто направление е Харков (бел. ред. Жданов веднъж казва Харков, а след това Таврия. Таврия е в Крим и вероятно е грешка на езика). Отвличащите направления ще бъдат Чернигов, Сума и Донбас. Така че на нас ни предстои да издържим още един много, много суров бой.

Плюс това не забравяйте не особено радостната новина, че Беларусия току-що започна мобилизация. Знам със сигурност, че повиквателните вече са разпратени и че беларуски части, в това число и спецназ, се преместват към нашата граница. 

Макар че беларуската армия няма боен опит и за нас това е много позитивно, в хода на боя тя ще създава някои проблеми.

Война или военна операция

Случващото се до днешния ден беше военна операция. Сега започва истинската война.

Путин размисли и остави Герасимов на длъжност като началник на Генералния щаб. Това говори, че той (Путин) не е полудял окончателно, не е в истерия. Успокоил се е, разбрал е, че конете по средата на похода не се сменят. Не забравяйте, че зад гърба на Герасимов са две сериозни войни като Сирия и Грузия. И сега те ще стоварят върху нас цялата мощ на руската армия, която могат да съберат в тази оперативна пауза.

Имам информация, че крилатите им ракети, с които ни бомбардираха, са свършили. Сега масово докарват в Беларусия Искандер. Това са балистични ракети с обсег до 500 км. Точността при тях е ниска - отклонението може да е един-два километра.

В Украйна сега ще започва да влиза тежко въоръжение - тактически огневи системи, реактивни системи за залпов огън от типа "Ураган" и "Смерч" при поддръжка от "Искандер" и при поддръжка от авиацията.

Как ще действа руската армия?

Съдейки по това какво правят сега - а сега в направлението северно от Киев те започват да копаят окопи, т.е. създават рубеж за отбрана. Значи те планират да нанесат удар по Киев с цел пробив, и то при непосредствено съприкосновение с нашите войски. Т.е. първият ешелон ще сдържа нашата войска и ще ù нанася щети, а вторият ще формира ударна група и преминавайки през позициите на първия ешелон, ще нанася удар от дълбочина.

Естествено, всичко това ще става при поддръжката на ракетно-бомбени удари и артилерия. 

Т.е. след като ние отбихме (или те провалиха) военната операция, сега пристъпват към истинска война, по всички канони и правила за водене на война. И главният удар ще бъде превземането на Киев.

----------

Линк към видеото

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

  1000

  10

  asdfghjkl

  01.03 2022 в 15:21

  Е що не поканите и един руски експерт? Нали искате свобода на словото и медиите, а не да сме на 115-о място?

  23293

  9

  Стефан

  01.03 2022 в 11:53

  Кой е големия победител? Страната, която преди 8 години обяви собственото си население за животни, и започна да стреля по него?
  Русия не започна тая война. Русия я завършва.

  -3300

  4

  bgp

  01.03 2022 в 07:51

  Стефан Янев каза същото в първия ден на атаката 24.02 , каза също , че няма още данни какво се случва !!

  Който има интерес да прослуша какво казва Янев , мит , лъжа е , че е казал нещо невярно ...... но... !!

  Причината за отстраняването на Янев , не е , че не е изговорил думата война 1 което наистина не е в първите дни ......... АААААААА ....... причината е , че върви подмяна с хора на Мафията ---- гербо-комунисти-турци !

  Връщат министър на ПРОСТАКА борисов от 2009, и на ПОПЛЮВКО, от служебното му правителство през 2016г.

  Накратко ........ Мафията връща позициите си !!!!!

  Днес Мафията ще гласува заедно с ПП и ще и избере министър !!!

  А Кирил Петков се оказа за пореден път , манипулиран глупак !!!

  Войната започва днес ....... !!!!

  2415

  3

  Пустиняк

  01.03 2022 в 06:53

  Дори да загуби войната Украйна е големия победител. Това е ясво за всички. Путин ще свърши като Милошевич, Садам и Кадафи.

  23293

  2

  Стефан

  01.03 2022 в 00:30

  Мда. ЕксперДа си е експерд. По пропаганда, не по война.

  Да беше погледнал картата. Руснаците вече атакуват Мариупол. Нощеска или утре ще завършат обръжаването на групировката в Донбас, и това ще е краят на боеспособните части на ВСУ. Какво ще правят руснаците със 100 000 пленници не знам, може и да възникнат "логистичните проблеми" на експерта.
  Видимо наистина са се заели с Харков. След него левобрежната Украйна няма с какво, нито къде, нито за какво да се отбранява.
  Нощеска или утре ще превземат Бориспол, това е международното летище на Киев, то е на левия бряг. На десния в момента се води артилерийски бой за предградията на Киев. Утре градът ще бъде обкръжен, властите предупреждават населението да очаква навлизането на руските войски в северните квартали.

  Финита ля комедия.
   
  X

  Васил Терзиев за новото мнозинство в СОС