Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Досега беше военна операция. Сега започва истинската война. Анализът на украинския експерт Олег Жданов

OFFNews 28 февруари 2022 в 23:40 47052 11

Интересен анализ какво се случи до момента и какво предстои в следващите дни направи в понеделник вечерта украинският военен експерт Олег Жданов в разговор с журналиста Александър Шелест в You Tube канала Politeka.

В текста надолу въпросите на журналиста са пропуснати или само маркирани, а коментарът на експерта е с незначителни съкращения. Текстът е върху първите 10 мин. от видеото. В следващите, които също са много интересни, Жданов подробно обяснява за международните и юридическите аспекти на войната.

Какво ще става оттук нататък? Що за война е тази? Какви цели преследва Русия, когато пуска млади, необстреляни войници? Хитлер ли воюваше така или даже и Хитлер не е воювал така?

Хитлер по-добре е обмислял логистиката. Тук тя е напълно провалена, най-вече заради руската разпиляност.

Но да вървим подред. Преговорите. Това не са никакви преговори и те до нищо няма да доведат. Максимумът от тях е обмен на позиции, малко или много на официално ново. Нивото на преговорите не е достатъчно за приемане на решения. Такива прийоми се използват в хода на въоръжените конфликти за създаване на оперативна пауза в бойните действия - да се прегрупира войската и да ѝ се даде глътка въздух. Само по тази причина Русия се съгласи да се срещне с нас. Защо? Защото те разбиха първата си вълна. Те разчитаха на блицкриг, ние го пречупихме. 

Относно младите и необстреляни войници. Те ги пратиха именно по тази причина - защото се надяваха на масовост, да ни удавят с количество. Количество танкове, количество артилерия, количество бронетехника - от три страни едновременно, хоп - и пробиват при Донбас, хоп - и вземат Киев, хоп и ние сядаме на масата за преговори и подписваме всичко, което ни дадат.

Но това не се получи. Те планираха да направят всичко това на един скок, затова изпратиха в бой младежите. Те абсолютно не бяха обмислили логистиката. Всичко беше разчетено на един марш, на една атака. 

Не знам колко време ще преговарят - всичко зависи от това колко бързо Русия ще може да се прегрупира. Върви реално прегрупиране. Имам информация от Беларусия - там се върви умопомрачително движение на войски - прехвърляне от Брестска област в Могильовска, в Гомелска, движат се колони, летят вертолети, идват транспортни самолети, пренасят имущество и боеприпаси. Т.е. те в ускорен темп готвят следващата вълна. Така че преговорите няма да доведат до нищо и те ще възобновят щурма към Киев.

Киев ще бъде главното направление на удара. Второто направление е Харков (бел. ред. Жданов веднъж казва Харков, а след това Таврия. Таврия е в Крим и вероятно е грешка на езика). Отвличащите направления ще бъдат Чернигов, Сума и Донбас. Така че на нас ни предстои да издържим още един много, много суров бой.

Плюс това не забравяйте не особено радостната новина, че Беларусия току-що започна мобилизация. Знам със сигурност, че повиквателните вече са разпратени и че беларуски части, в това число и спецназ, се преместват към нашата граница. 

Макар че беларуската армия няма боен опит и за нас това е много позитивно, в хода на боя тя ще създава някои проблеми.

Война или военна операция

Случващото се до днешния ден беше военна операция. Сега започва истинската война.

Путин размисли и остави Герасимов на длъжност като началник на Генералния щаб. Това говори, че той (Путин) не е полудял окончателно, не е в истерия. Успокоил се е, разбрал е, че конете по средата на похода не се сменят. Не забравяйте, че зад гърба на Герасимов са две сериозни войни като Сирия и Грузия. И сега те ще стоварят върху нас цялата мощ на руската армия, която могат да съберат в тази оперативна пауза.

Имам информация, че крилатите им ракети, с които ни бомбардираха, са свършили. Сега масово докарват в Беларусия Искандер. Това са балистични ракети с обсег до 500 км. Точността при тях е ниска - отклонението може да е един-два километра.

В Украйна сега ще започва да влиза тежко въоръжение - тактически огневи системи, реактивни системи за залпов огън от типа "Ураган" и "Смерч" при поддръжка от "Искандер" и при поддръжка от авиацията.

Как ще действа руската армия?

Съдейки по това какво правят сега - а сега в направлението северно от Киев те започват да копаят окопи, т.е. създават рубеж за отбрана. Значи те планират да нанесат удар по Киев с цел пробив, и то при непосредствено съприкосновение с нашите войски. Т.е. първият ешелон ще сдържа нашата войска и ще ù нанася щети, а вторият ще формира ударна група и преминавайки през позициите на първия ешелон, ще нанася удар от дълбочина.

Естествено, всичко това ще става при поддръжката на ракетно-бомбени удари и артилерия. 

Т.е. след като ние отбихме (или те провалиха) военната операция, сега пристъпват към истинска война, по всички канони и правила за водене на война. И главният удар ще бъде превземането на Киев.

----------

Линк към видеото

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

10

asdfghjkl

01.03 2022 в 15:21

Е що не поканите и един руски експерт? Нали искате свобода на словото и медиите, а не да сме на 115-о място?

23293

9

Стефан

01.03 2022 в 11:53

Кой е големия победител? Страната, която преди 8 години обяви собственото си население за животни, и започна да стреля по него?
Русия не започна тая война. Русия я завършва.

-3300

4

bgp

01.03 2022 в 07:51

Стефан Янев каза същото в първия ден на атаката 24.02 , каза също , че няма още данни какво се случва !!

Който има интерес да прослуша какво казва Янев , мит , лъжа е , че е казал нещо невярно ...... но... !!

Причината за отстраняването на Янев , не е , че не е изговорил думата война 1 което наистина не е в първите дни ......... АААААААА ....... причината е , че върви подмяна с хора на Мафията ---- гербо-комунисти-турци !

Връщат министър на ПРОСТАКА борисов от 2009, и на ПОПЛЮВКО, от служебното му правителство през 2016г.

Накратко ........ Мафията връща позициите си !!!!!

Днес Мафията ще гласува заедно с ПП и ще и избере министър !!!

А Кирил Петков се оказа за пореден път , манипулиран глупак !!!

Войната започва днес ....... !!!!

2415

3

Пустиняк

01.03 2022 в 06:53

Дори да загуби войната Украйна е големия победител. Това е ясво за всички. Путин ще свърши като Милошевич, Садам и Кадафи.

23293

2

Стефан

01.03 2022 в 00:30

Мда. ЕксперДа си е експерд. По пропаганда, не по война.

Да беше погледнал картата. Руснаците вече атакуват Мариупол. Нощеска или утре ще завършат обръжаването на групировката в Донбас, и това ще е краят на боеспособните части на ВСУ. Какво ще правят руснаците със 100 000 пленници не знам, може и да възникнат "логистичните проблеми" на експерта.
Видимо наистина са се заели с Харков. След него левобрежната Украйна няма с какво, нито къде, нито за какво да се отбранява.
Нощеска или утре ще превземат Бориспол, това е международното летище на Киев, то е на левия бряг. На десния в момента се води артилерийски бой за предградията на Киев. Утре градът ще бъде обкръжен, властите предупреждават населението да очаква навлизането на руските войски в северните квартали.

Финита ля комедия.
 
X

Да помогнем на украинските деца!