Мъж се напи и счупи носа на жена си, тя избяга от спешното (обновена)

Във великотърновско 14-годишно момиче е принуждавано да живее с 20-годишен. Опитала да избяга и той я пребил

OFFNews 07 август 2023 в 12:34 3071 2

Снимка Архив

Продължават да "валят" сигнали за домашно насилие в цяла България. По-рано днес млада жена разказа, че майка ѝ е била пребита до смърт от мъжа, с когото живеела, и негов съсед. 

От полицията в Бургас съобщиха за друг случай, при който жена е със счупен нос, но си тръгнала сама от спешното. 

Около 10:30 ч. в неделя е получено съобщение за побой, нанесен над 52-годишна жена. Установен и задържан е извършителя на деянието - 52-годишен бургазлия, който след употреба на алкохол и кратък спор, нанесъл удари с ръце в областта на главата на пострадалата. Жената е прегледана в Спешния център, като е установено, че е със счупен нос.

Пострадалата сама напуснала УМБАЛ - Бургас, без да изчака преглед от специалист. Разпитана е в качеството си на свидетел-пострадал. По случая е образувано бързо производство.

Междувременно полицията във Велико Търново съобщи, че малолетно момиче е било бито и принуждавано да живее на семейни начала от 20-годишния си приятел в Златарица. Случаят се разследва от полицейското управление в Елена.

14-годишното момиче и преди е живяло на семейни начала с младия мъж, но решило да го напусне. При опит да си тръгне, 20-годиштият започнал да удря шамари на тийнейджърката и да я рита по тялото.

Сигнал за насилието е подаден в събота около 21 ч.

След намесата на полицията е изяснено, че момичето е било принуждавано да живее с младежа, като за това е използвана сила. За срок до 24 часа той е задържан. Младият мъж е с криминална регистрация за кражба на автомобил. Работата по образуваното досъдебно производство за принуда продължава.

От полицията в Пловдив съобщиха, че е задържан 53-годишен мъж упражнено домашно насилие над жената, с която съжителства. сиганл е подаден в неделя. Жената разказала, че след спорът мъжът започнал да я дърпал за ръцете. Пострадалата си е извадила медицинско удостоверение за охлузванията.

Срещу мъжа е образувано досъдебно производство за нанасяне на телесна повреда в условията на домашно насилие. Уведомена е Районната прокуратура в Пловдив.

И в Лом е подаден сигнал за домашно насилие.

Мъж на 30 годин е задържан за 24 часа, а след това с прокурорска за 48 часа, за отправени заплахи за саморазправа към жена на 44 години, с която живеел на семейни начала, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

Заканите са отправени на 4 август по време на среща в отдел „Закрила на детето“. Срещата била посветена на дете в риск и на нея присъствали общински служители, социални работници, инспектор от детска педагогическа стая към районното управление на МВР в Лом и представител на Районната прокуратура. Те станали свидетели на заплахи и обиди, отправени към жената, а след срещата тя заявила, че изпитва страх за живота си.

По случая е образувано досъдебно производство и са разпитани свидетели, уточниха от полицията в Монтана.

В Стара Загора също има задържан, но за насилие над баба си. 

36-годишен нарушил заповед за незабавна защита спрямо 77-годишната си баба. Той не изпълнил заповедта в периода от 1 до 6 август. Мъжът проявявал агресия спрямо баба си, с която живеел в едно домакинство.

През април 2022 г. той причинил лека телесна повреда на жената и е бил осъден на 6 месеца затвор. Изтърпял наказанието си и май 2023 г. продължил да посещава жилището на баба си, искал от нея да му дава пари, обиждал я и я заплашвал.

На 27 юли била издадена заповед за незабавна защита, с която се забранявало на мъжа да извършва домашно насилие спрямо баба си, да приближава нея и жилището ѝ на по-малко от 50 метра.

Въпреки това мъжът я нарушил, като отново посетил дома на баба си, поискал ѝ пари и след като не му дала, я ударил и избягал.

На 6 август е задържан. Под ръководството на наблюдаващия прокурор продължава събирането на доказателства. Обвиняемият е арестуван за срок до 72 часа. Предстои да му бъде поискан постояенен арест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2415

2

Пустиняк

08.08 2023 в 18:52

Насилието е етнокултурна особеност и част от нашата идентичност! Долу ръцете от насилието!

22548

1

dolivo

07.08 2023 в 14:55

а така, да се размърда полюцията, и да си свърши работата
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки