С уникален метод израелски лекар спасява страдащи и от най-тежки форми на разширени вени

OFFNews 23 юни 2015 в 08:00 6208 4

С уникален метод израелски лекар спасява страдащи и от най-тежки форми на разширени вени.

Методът е одобрен от американската Агенция по храните и лекарствата (FDA) и се смята категорично за най-ефикасния, безболезнен и без рецидиви метод, прилаган за лечение на всички форми на разширени вени.

А българските пациенти вече шест години имат шанса да се възползват от предимствата му благодарение на посещенията в България на израелското светило д-р Яир Галили.

Д-р Яир Галили е специалист по съдова и обща хирургия. Работи в медицинския институт Мор в Тел Авив като съдов лекар, но след като завършва 2-годишна специализация по метода „Склеротерапия под ултразвуков контрол“, започва налагането му в Израел и Европа.

Чест гост е на международни конференции за лечение на венозни заболявания, на които споделя чудесата, който методът е доказъл, че върши.

Д-р Галили сподели за OFFNews: До скоро общоприетото лечение на разширени вени на краката беше посредством оперативна намеса, при която се изважда болната вена заедно с нейните разклонения. Повечето такива операции водят до облекчение за ограничен период и разширените вени отново се появяват.

При метода „Склеротерапия под ултразвуков контрол“ се инжектира определена за конкретния случай доза полидоканол под формата на пяна, което предизвиква склерозиране на вената. Веднъж влязло в контакт със стените на кръвоносните съдове, веществото предизвиква мигновена реакция на стесняване. Процесът води до прилепване на стените на вената и нейното изсъхване.

Интервенцията се осъществява под лекарско наблюдение, чрез ултразвуков апарат от най-ново поколение, позволяващ да се определи с точност мястото на болната вътрешна вена, невидима с просто око.

В продължение на цялата манипулация не се засягат други кръвоносни съдове или съседни тъкани. В следствие на интервенцията кръвопотока от нефукциониращите вени на краката се насочва към функциониращите и така се намалява налягането в тъканите на краката.

Резултатът от лечението, което най-често приключва с една манипулация, е уникален. Дори изключително тежки форми на заболяването, придружени от язви, отворени рани и силно намалена двигателна активност, се оказват напълно лечими с революционни метод“.

Израелският специалист споделя също, че до неотдавна общоприетото лечение на разширени вени на краката е било единствено посредством оперативна намеса, при която се изважда болната вена заедно с нейните разклонения. Три нови методики се появявт през последните години, най-успешната и безболезнена от които е именно „Склеротерапия под ултразвуков контрол“. Другите две – лазерна аблация и радиоферквентна терапия са вариации на изгаряне на цялата увредена вена. Силно болезнени са заради високата температура по време на манипулацията, изискват местна упойка по хода на цялата вена, а нерядко необходимото количество лидокаин не е допустимо по медицинските стардарти и болката от изгарянето е съвсем осезаема. Двете методики също не могат да третират подкожни вени с малък диаметър, а когато варикозните вени са силно извити на практика е невъзможно да се прокара фиброоптичното влакно, което допълнително налага и друго лечение.

Комбинацията от изключително висока успеваемост- над 95% и пълно удобство и безболезненост за пациентите превръщат „Склеротерапия под ултразвуков контрол“ в наистина уникален и чудодеен метод на лечение на заболяването разширени вени. По света засегнати от проблеми с вените са и мъже и жени – около 40% от населението. Лекарят съветва навременната диагностика дори при най-начални симптоми или съмнения, както и правилен избор на безопасно лечение, за да не се стигне до тежки усложнения и излишни страдания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови