Ексклузивно Президентът избра Димитър Главчев за служебен премиер

Семерджиев обяви, че не е карал джипа, който уби две млади жени. Не употребявал и наркотици

OFFNews 10 април 2023 в 15:06 7813 10

Семерджиев

Снимка БГНЕС

Георги Семерджиев

Георги Семерджиев, който причини тежката катастрофа на столичния бул. "Черни връх" миналия юли с две загинали млади жени, за първи път проговори от началото на делото срещу него. 

Той категорично отрече да е бил зад волана по време на инцидента и обяви, че жена е карала колата, която искала да наеме. Семерджиев не познавал въпросната дама, контактували си чрез Инстаграм. В автомобила били трима - той и две жени, едната от които карала, а той я помолил да намали скоростта. Но ако види двете момичета, ще ги разпознае. Имената им обаче няма да съобщи заради медиите.

В началото на март свидетел на катастрофата също твърдеше за две момичета със Семерджиев, които избягали след инцидента, но не можеше да ги опише. Само обясни, че е карал мотора си, когато видял как джипът профучала на червено, след което се чул трясък.

 "Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме аз и още две момичета. Аз включих полицейската лампа, за да караме по-спокойно, защото всеки, като види полицейска кола, ще спре. Виждах светофара и казах на шофьора да намали, но той не намали. Очаквах таксиметровият шофьор да спре, но той не го направи. Спомням си преминаването на кръстовището и след това нищо не си спомням. Спомените ми се върнаха вкъщи, когато се събудих сам. Помня, че влязоха полицаи. Бях без дрехи. Бутнаха врата и влязоха полицаите. Не си спомням аз как съм влязъл. Никога не съм употребявал наркотици".

Според прокурора обаче в колата не е имало две момичета и това е защитна версия на обвиняемия.

"Ако имаше момиче на задната седалка, то щеше да е починало. Така, както и невинните жертви - двете момичета, които загинаха - Хариет и Христина", посочи обвинителят.

Семерджиев допълни, че ползвал табела с чужда регистрация, за да изглежда, че разполага с повече коли. Според него следите от наркотици в автомобила са заради това, че е возил хора, които вероятно са употребявали дрога.

Той обясни, че преди катастрофата е бил спрян за проверка в Студентския град.

"Знаех, че ме издирват заради спирането в Студентски град, разбрах от мои източници. Не съм употребявал наркотици в деня на катастрофата, както и предните дни. Във въпросното "Ауди" не съм пренасял наркотици. Може да съм возил познати, които употребяват наркотици, но не знам конкретно кои. Колите се дават рент-а-кар и може някой да ги е оставил".

Преди няколко дни стана ясно, че заключенията на вещите лица по въпроса за наркотиците в джипа са коренно противоположни

Токсикохимичната експертиза е установила наличие на метамфетамин, но не е установила каква е концентрацията в кръвта, защото техниката не го позволява. Вещите лица от Института по криминалистика, които са работили по нея, обясниха пред съда, че изследваната от тях кръвна проба не е съхранявана правилно. Била е доставена при тях замразена, което не позволява да се определи дали в кръвта има наличие и на алкохол.

Вещите лица, изготвили съдебнохимическата експертиза излязоха с друго заключение - изследваната проба кръв не показала наличие на алкохол, синтетични наркотици и производни. Използвани са два метода с различна чувствителност, а пробата, отишла при тях, не била замразена, казаха те пред съда.

Разминаването в двете заключения беше обяснено от едно от вещите лица с различните апаратури и методи, както и чувствителността на техниката.

На въпрос на съда как се е сдобил с швейцарска книжка Семерджиев отговори, че се явил на изпит там.

"Не помня коя година се явих на изпит там. Нямам българска шофьорска книжка. Мисля, че в Цюрих ми издадоха книжка. Вероника Никифорова беше с мен и видя как ми издават книжката, ние бяхме заедно. Човек ми я даде в Швейцария тази книжка. Това беше отдавна и не мога да се сетя къде точно. Представи се за длъжностно лице", каза той в съдебната зала.

С полицайката Симона Радева отношенията им били лични и тя ходела в неговата автомивка, за да му помага.

Съдът откри противоречия между днешните обяснения на Семерджиев и дадените на 9 юли 2022 г. след катастрофата. Тогава той обяснил, че подал сигнал в ГДБОП срещу Лъчезар Райчев, защото му е откраднал автомобила. Освен това въпросният Райчев го отвлякъл на 5 юли, сложили му парцал в устата и му нанесли побой. Семерджиев заявил още, че колата от катастрофата не е негова и не се чувства виновен.

Днес той отрече да е имало такъв разпит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8869

10

flatko

10.04 2023 в 18:18

В нормалните будни общества, такива отпадъци ги прибират на топло, най-вече за да се избегне линч.
В заспали джунгли като нашата, жертвите са почетени на следващия ден с минута мълчание от 50 човека, след което случката се забравя и наркоманът е пуснат до следващия път.

22547

9

dolivo

10.04 2023 в 17:22

типичен престъпник

затова са измислени следователските методи на установяване на доказателства

Бил в колата, но не бил карал. Ако не може да докаже , че е имало друг човек зад волана, е той. Ако докаже, тогава ще го съдят за по леката форма, безотговорност и съучастие.

Инак карал с фалшив номер, осъдете го за това.

Карал с полицейска лампа, осъдете го затова.

Избягал от инцидента, осъдете го затова, че не е помогнал.

Допуснал е дрога в колата си, осъдете го за небрежност.

Повечето улики ми звучат косвени, и без свидетели ще му се размине на гадта, затова до дупка и кумулативно.

И данъците му проверете, дали доходи съответстват на кола и начин на живот.

Капоне са го пипнали за данъци накрая, все файда.

-1555

8

ob1

10.04 2023 в 17:21

Следващия път ще се окаже, че боклукът дори не е бил в България тогава.
Дано го удушат изнасилвачите в пандиза...

14469

7

случайно прочетох

10.04 2023 в 17:19

Кой е адвокатът магьосник?

-480

6

Октим

10.04 2023 в 16:23

Като гледам резултатите от изборите със сигурност ще има мноооого малоумни, които да му повярват!!!

865

5

Constanza

10.04 2023 в 16:10

Очевидно има още хора в полицията, които се мъчат всячески да му помогнат да се измъкне.

Голямо плевене трябва.

1042

4

danvan

10.04 2023 в 16:08

Голям боклук е тоя!

2073

3

Johnny B Goode

10.04 2023 в 15:43

Егати сеира.
Ако и на този му позволят да се измъкне с "полицейски грешки в разследването", може и да излезе прав онзи чалгар дето викаше "няма такава държава"

345

2

Джендо Джедев

10.04 2023 в 15:20

Тоя и тия от обкръжението му са бахти low-life-а, не е истина!

2550

1

alfakentavur

10.04 2023 в 15:12

Помня, че всичко започнало от гонка с мотор.
Значи той се вижда за първи път с жена, която иска да наеме джипа му. Дава й да шофира, а тя тръгва да прави гонка. Кудос!

Утре ще обяви и че няма татуировки.