Свидетел до делото за катастрофата на Черни връх: В колата на Семерджиев имаше и две момичета, избягаха

OFFNews 06 март 2023 в 16:17 4340 0

Семерджиев

Снимка БГНЕС

Георги Семерджиев

Две момичета са се возили в автомобил на Георги Семерджиев при смъртоносния удар на бул. "Черни връх" в София, при който загинаха две млади жени, и са избягали от местопроизшествието.

Това заяви пред съда един от свидетелите на катастрофата, който изтъкна, че това е разказал и на полицаите веднага след инцидента. Но не може да ги опише. Човекът карал мотор, видял как Семерджиев префучава на червено и чул трясък.

"След удара спрях, за да помогна, ако има как. Имаше две момичета. Едното плачеше и повтаряше: "Бързо, бързо, убихме хора", разказа очевидецът.

После момичетата изчезнали.

Пред съда даде показания и познат на Георги Семерджиев, който месец преди катастрофата му продал колата, с която той предизвика инцидента.

Христиан Петракиев заяви, че се видял със Семерджиев броени часове преди трагедията. С него била и полицайката Симона Радева.

Днес на въпроси отговаряха 12 свидетели на тежкия инцидент. Делото ще продължи на 8 март с разпити на майката и брата на Георги Семерджиев.

Георги Семерджиев е обвинен за пет престъпления - карал е с полицейска лампа, с висока скорост, без книжка, с фалшиви номера и под въздействието на наркотици. Колата му е пресякла на червено. Семерджиев избяга от мястото на престъплението, а от МВР разкриха, че полицаи са съдействали за укриването му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!