Сред мераклиите за НС: Борци срещу глобализма и Бил Гейтс и защитници на медицинската марихуана

На вота ще участва и партия с абревиатура БОГ

Юлиана Ончева 19 февруари 2021 в 13:52 6160 0

Докато имаше забрана за излизане от страната Малинов получи в Москва Орденът на Дружбата от президента на Руската федерация Владимир Путин. На изборите той ще играе и „Възраждане на Отечеството“.

Централната избирателна комисия приключи с регистрацията на партиите и коалициите за изборите на 4 април.

Сред мераклиите да станат депутати - или поне да получат държавна субсидия, има немалко формации на бивши депутати или кандидати за власт от минали години, когато са били представители на по-големи партии. 

Такъв участник е например коалиция "Граждани на протеста", представлявана от Светозар Съев. Освен че в състава ѝ са събрани ССД и Съюз на комунистите, както и партия „КОЙ – Компетентност, отговорност и истина“, Съев е известен и като кандидата за вицепрезидент, в чийто списък за подкрепа бе попаднала журналистката от bTV Мария Цънцарова. Естествено, без да подозира. "Нямам идея как ЕГН-то ти е попаднало в нашата подписка, каза Съев в интервю пред Цънцарова. - Предполагам, че може да е някакъв опит за провокация, защото ние сме извънсистемна група", обясни той. „Набавяте подписите с кражби. Аз не съм се подписвала. Моето ЕГН сте го взели отнякъде, прекъсна го Цънцарова. - Как се нарича, когато на някого без негово съгласие му вземеш нещо", отговори му Цънцарова. 

Сред регистрираните за вота е и "Общество за нова България". Председател ѝ е Калин Крулев, а на 1 февруари бившият кмет Десислава Иванчева, която чака дело на трета инстанция, обяви, че ще е кандидат за депутат от ОНБ и заедно със "Зелен Младост" формациите ще имат обща платформа. "Медицинската марихуана трябва да бъде легализирана веднага в България. Това е категоричното ми мнение, както и на приятелите ми от Зелен Младост и Общество за Нова България, с които заедно се явяваме на изборите", информира Иванчева три дни по-късно.  

На избори за общински съветници в София Крулев бе кандидат в листата на местна коалиция НФСБ и БДС Радикали, основана от Евгений Бакърджиев. 

Председател на Българско национално обединение - БНО е Георги Венелинов Георгиев. Партията е изразила вижданията си в Националистически манифест, в който за България се казва и: "Велика и могъща Национална Държава, каквато сме били хиляди години, или роби на световната банда ГЕЙТС – РОКФЕЛЕР – РОДШИЛД – СОРОС". 

Сред партиите с лидер бивш депутат е „Движение на непартийните кандидати“. Представляващ я е Минчо Христов Куминев, който бе народен избраник от "Атака" в 40 НС, а на предсрочния вот през 2017 г. бе в листите на партия "Възраждане". Той създаде ДНК през 2020 г. 

За участие в изборите е регистрирана и партия „НАЦИЯ“ с председател Кирил Гумнеров, също бивш депутат от "Атака', но в 41-то Народно събрание, и общински съветник в Ловеч. 

Пак с корени в "Атака" е и партия „Свобода". Неин лидер сега е Владимир Симеонов, но основател ѝ е бившият съратник на Волен Сидеров -  Павел Чернев, който почина през 2016. 

Сред националистическите формации са и „Български Национален съюз "Нова Демокрация" на Боян Расате, както и "Чиста, Единна и Суверенна Татковина“ - ЧЕСТ, с председател Симеон Костадинов - юрист, активен участник в "Луковмарш" и автор на биография на ген. Христо Луков. 

С демокрация в името са още формации: "Български съюз за директна демокрация" с председател Георги Неделчев и „Пряка демокрация“ с председател Петър Клисаров.  

На изборите ще играе и „Възраждане на Отечеството“ на Николай Малинов, бивш депутат от БСП, с награди от Медведев и Путин, срещу когото през юли 2019 г. бе образуване досъдебното производство за това, че на неустановена дата през януари 2014 г. до 03.07.2019 г., на територията на Република България, се поставя в услуга на чужда организация, за да ѝ служи като шпионин.

Има и партия с абревиатура БОГ -„Благоденствие-Обединение-Градивност“ начело с  Иван Габеров.  

А „Правото" на Мария Колева е известна с това, че излезе с отворено писмо до президента Румен Радев да издаде указ за назначаването на Иван Гешев като главен прокурор. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови