Речта на Румен Радев на митинга пред президентството

OFFNews 10 юли 2020 в 23:21 24823 1

Два едновременни митинга на метри един от друг се проведоха в центъра на София.

Малко преди 19 часа пред Министерски съвет започна митинг на привържениците на ГЕРБ.

Репортаж и видео от него можете да видите тук.

Речта на Бойко Борисов пред митинга на ГЕРБ можете да видите и прочетете тук.

Митингът в подкрепа на Румен Радев започна още в 15 часа, продължи докато не свърши отсрещния митинг на ГЕРБ, а накрая приключи с опит да бъдат спрени автобусите с които бяха докарани от провинцията част от привържениците на ГЕРБ.

Репортаж и видео от митинга пред президентството можете да видите тук.

Информация и видео за опита да бъдат спрени автобусите на ГЕРБ можете да прочетете тук.

Ето и цялата реч на президента Румен Радев пред привържениците му:

"Радвам се, че отново сме заедно, защото протестът срещу българската мафия се превръща в кампания и няма сила, която да го спре стига да сме мъдри и непреклонни. За това трябва да заявим ясно нашите принципи. Няма да повторим грешките от 2013г. Няма да се делим на леви и десни, на сини и червени, на русофили и русофоби, американофили и американофоби, еврофили и еврофоби. Няма да се делим да българи и турци. Както някои в своето безсилие се опитват отново да разиграват етническата карта. Няма да го допуснем. Защото имаме свобода, законност, справедливост за всеки един в България. Тук сме за да защитим свободата си. За да бъдем себе си. Тук сме за да кажем НЕ на политическите репресии, не на прокурорския рекет. Не на популизма, който убива правото и праведната държава. Не на прокурорското бездействие и властта, която разсипва България. Тук сме за да кажем не на страха, на което се опира мафията, завладяла властта в държавата. Тук сме за да защитим българската природа и бедещето на родината ни, която е наш дом, в който искат да се върнат милиони българи имигранти, прокудени от отчаяние. България е за всички тях. България не е притежание на автократа, нито собственост на олигарсите. Тя е за всички нас.

Тук сме за да поискаме честни избори и машинно гласуване, за да не може мафията да се самовъзпроизвежда.

Благодаря ви, защото всички вие, хилядите свободни български граждани, с вашето присъствие днес показвате, че Европа не може повече да гледа на България със широко затворени очи.

В следващите дни мафията ще се опита да ви очерни. Ще се опита да очерни лидерите на протеста. Ще ви обеснява, че вие сте платени. 

Платени ли сте?

(НЕ - отговаря множеството)

Ще организира контрапротести и провокации. Но нека знаят едно - платените протести са там, където са автобусите. Искам да ви помоля за едно много важно нещо. Не бъдете в никакъв случай агресивни към нашите братя и сестри, които са на другия край (на площада). Те са там от принуда и от страх. Нека им помогнем да се освободят от страха и от принудата. Убеден съм, че те ще го направят скоро. 

Мафията ще ви плаши със статистиката от пандемията. Но нека е ясно, че най-страшната пандемия е тази на корупцията и автокрацията. Именно поради сриването на доверието в управлението, битката с пандемията е трудна. За това призовавам всеки един да спазва мерките, както заради себе си, така и заради здравето и живота на своите близки.

Днес на площада се решава бъдещето на България. Не във фейсбук, не на масата, а именно тук.

На площада всички ние днес и в следващите дни, ще напишем историята, от която няма да се срамуваме. Всички заедно!

Мутри вън!

--------------

За да следите видеата ни, абонирайте се за канала на OFFNews в You Tube

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови