Радев: Няма да повторим грешките от 2013-та. Няма да се делим на леви и десни (снимки и видео)

OFFNews 10 юли 2020 в 18:10 14301 11

Няма да повторим грешките от 2013 г. Няма повече да се делим на леви и десни, на русофили и русофоби, на американофили и американофоби. Това заяви президентът Румен Радев, който в 18 часа излезе от сградата президенството, за да говори пред събралия се в негова подкрепа митинг.

"Няма да се делим на българи и турци. Етническата карта, която някои размахват, е много опасна, каза президентът, вероятно визирайки това, че само минути преди да излезе част от множеството скандираше „Турци вън!“.

Тук сме да защитим правата си и да кажем „Не!“ на прокурорския рекет". Тук сме да защитим свободата си.

Тук сме да защитим нашата природа, за да има къде да се върнат двата милиона прокудени българи.

Тук сме да поискаме честни избори и машинно гласуване, за да не позволим на мафията да се регенерира. Тук сме, за да не стои повече Европа с широко затворени очи.

В следващите дни ще се опитат да ви очернят. Ще се опитат да очернят лидерите на протеста. Ще ви обясняват, че сте платени. Вие платени ли сте, провикна се президентът.

Множеството му отговори с мощно: Нееее!

Точно в този момент по „Дондуков“ се зададе първата група от започващия в 19 часа митинг на ГЕРБ и митингът на Радев я освирка. Президентът обаче призова освиркванията да спрат.

Не бъдете агресивни към нашите братя и сестри отсреща! Те са там, не защото искат. Те са там, защото са принудени. Да им помогнем да се освободят, призова Радев.

Днес тук на площада се решава бъдещето на България. Не на масата, не във фейсбук, а тук. Всички заедно на площада ще напишем историята, от която няма да се срамуваме. Мутри вън!, завърши речта си президента.

Митингът в подкрепа на Радев започна още в 15 часа, с призив на „Отровното трио“, както сами се нарекоха Арман Бабикян, Велислав Минеков и адв. Николай Хаджигенов.

Малко преди 18 часа множеството надхвърли хиляда души, а в следващите два часа непрекъснато се увеличаваше и достигна 4-5 хиляди души, плътно заели пространството от ул. "Съборна" до след сградата на БНБ.

Първоначално митингът беше пъстър – около половината бяха познатите от всички протести типични представители на градската десница, но и доста възрастни хора, които БСП беше призовала, и немалко националисти. Имаше дори 3 хоругви и, разбира се, Йоло Денев.

След като президентът се прибра, възрастните хора също си тръгнаха и именно тогава започнаха да прииждат млади хора – типичните лица от протестите през лятото на 2013 г.

От 19 до към 20:30 часа пред Министерски съвет течеше другия митинг – в защита на политиката на ГЕРБ. Двата митинга често скандираха един срещу друг, макар че често се случваше да скандират едни и същи лозунги – обикновено „Оставка!“ и Мафия!“

Огромно количество полиция пазеше двата митинга и гарантираше да не се стигне до сблъсъци. Напрежение възникна единствено в самия край, когато част от митинга пред президентството настъпи към кордона, но бързо дойде подкрепление и прегради пътя им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6109

12

Azarael

12.07 2020 в 10:36

Наистина, дано на всички ви "уврът" главите че на следващите избори ЦЯЛАТА РЕАЛНА ОПОЗИЦИЯ /без известните ни вече патерици/, ще трябва да се организират в ОБЩ ФРОНТ за борба с достигналото ни зло . . .

13874

11

emanuilis

10.07 2020 в 23:49

Йоло Денев беше ли на протеста срещу #МаяМа през 2015 г.? #СамоПитам

13874

10

emanuilis

10.07 2020 в 23:06

Е, точно Радев (БСП) не ми е идеал за алтернатива. Нека бъде нещо оригинално. #МаяМа не се обсъжда изобщо.

12182

9

sawall

10.07 2020 в 20:54

Нострадамус, за съжаление, групировката ГЕРБ печели изборите и по други причини - например: групировката БСП е дори по-страшна; Дидо Успешния притежава и контролира яко медиите; народът харесва грубия дебелашки стил на Кръстника Борисов; Главния прокурор (независимо как се казва) пердаши по опозицията. Октоподът е пуснал не само пипала ами и корени.

10910

8

1Sion1

10.07 2020 в 20:41

България се превърна буквално в държава управлявана от мафията..Мафията си създаде олигарси, които изкупиха медиите, назначи си и главен прокурор/с каскет/ , а хората някак си се примириха със съдбата си, да изпращат децата си в чужбина и да живеят в страх и самота в собствената си държава..Е за това тия всичките начело с Тикви, Прасета , Каскети трябва да бъдат набучени на която кол и умъртвени бавно и методично.Боклуци мръсни!

18551

7

Нострадамус

10.07 2020 в 20:09

Подкрепям Президента Радев!
Групировката ГЕРБ печели изборите, защото е създала огромна и тежка 72О.ООО администрация от хранени и верни на Борисоф хора, които се издържат на нашият гръб!
Те, треперейки за далаверите и кражбите си, заедно с роднини и близки, както и купените цигани гласуват за престъпниците от ГЕРБ !!!

705

6

order

10.07 2020 в 19:59

След ТУЛУПА всеки може да е премиер.... това беше дъното!!!!!

6000

4

imone

10.07 2020 в 19:04

Я ми кажи кого ще изберете ако Бойко падне? Рософилчето комунист Радев, който когато му е изгодно мълчи.

2905

3

ровччч

10.07 2020 в 19:02

Жалка картинка са тия протести. От едната страна оригиналното БКП(БСП) и най-малкото БКП(ДБ), а от другата страна БКП-то на власт(ГЕРБ).