Най-малко трима са арестувани при двата митинга. Пострадаха и два автобуса

OFFNews 10 юли 2020 в 22:07 6235 1

Най-малко трима души са арестувани по време на двата митинга - в защита на правителството и в подкрепа на Румен Радев, а два автобуса пострадаха от нападение на привърженици на президента. 

Истинска гоненица се разигра по-рано между протестиращи и полиция на кръстовището на бул. "Васил Левски" и ул. "Оборище", както и на кръстовището на бул. "В. Левски" и ул. "Врабча". Част от привържениците на Румен Радев се опитваха да блокират автобусите с представители на структурите на ГЕРБ по места, спрели около храм-паметник "Св. Ал. Невски". Въпреки това рейсовете успяха да минат. 

Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред, а от пресцентъра на МВР съобщиха, че около 19:50 часа е възникнало напрежение. Участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца.

Около 20:30 часа, когато беше обявен край на митинга пред сградата на "Дондуков" 1, част от събралите се пред президентството са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Междувременно протестиращите срещу правителството блокираха Орлов мост за около час. Част от тях се върнаха към парламента, други се отправиха обратно към сградата на МС. Броят на хората се увеличи.

До пряк сблъсък не се стигна.

Около сградите на институциите има много полиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови