Младите в БСП ги е срам от Европейската младежка конференция в София

OFFNews Последна промяна на 23 април 2018 в 21:32 5014 3

Снимка twitter.com/Youth_Forum

Разочаровани сме от Европейската младежка конференция, проведена в София, обявиха в своя позиция от Младежкото обединение в БСП.

Твърдо заставаме срещу действията на правителството и Министерство на младежта и спорта, в частност. Вярваме, че това поведение на управляващите показва на младите хора в страната и Европа, че правителството ни не желае да ги приеме като равнопоставени в процеса на взимане на решения. Искаме незабавно обяснение и последващи мерки от страна на отговорните за случилото се по време на конференцията, обявиха младите социалисти.

Събитието се проведе в София между 17 и 19 април. По-рано днес стана ясно, че младежките европейски лидери са останали с неприятен спомен от конференцията у нас заради пропуски в организацията като: посетителите сами трябвало да резервират билетите си, нямало млади хора в работните панели, Борисов изнесъл политическа реч, а след това си тръгнал, а за капак вечерта било организирано парти с безплатен алкохол и танцуващи полуголи момичета.

Публикуваме пълния текст на позицията на Младежкото обединение в БСП:

"В подкрепа на позицията на Европейски младежки форум, изразяваме своето дълбоко разочарование от проведената между 16 и 19 април 2018 година в София Европейската младежка конференция в рамките на VI-ти цикъл на Структурния диалог в ЕС.

България като държава, която председателства Съвета на Европейския съюз, бе домакин на събитието. Основната цел на конференцията бе млади хора от цяла Европа да дискутират с представители на националните правителства и Европейската комисия политики, свързани с младежта, които да се превърнат в опора за изготвянето на Европейската стратегия за младежта. Този процес цели овластяването на младите хора в Европа чрез осигуряването на прякото им участие в оформянето на политики, касаещи тяхното развитие.

По време на конференцията младите хора бяха лишени от възможността да говорят на равни начала с политическия елит на България. Вместо това, те бяха поставени в ролята на зрители на правителствената постановка, която Министерството на младежта и спорта подготви за тях. Национален младежки форум и Европейски младежки форум, които трябваше да вземат активно участие в организацията на събитието, в действителност, бяха изключени от процеса на взимане на решения. Това лиши събитието и всички заинтересовани страни от опит и експертиза в сферата на политиките за младежта. Традиционната конференцията в рамките на всяко председателство на Съвета на ЕС бе запомнена с абсолютното потъпкване на основните принципи на Структурния диалог – овластяването на младите чрез осигуряването на възможност те да бъдат включени в процеса на взимане на решения и да комуникират на равни начала с представителите на властта в страната.

Ние, от Младежко обединение в БСП, твърдо заставаме срещу действията на правителството и Министерство на младежта и спорта, в частност. Вярваме, че това поведение на управляващите показва на младите хора в страната и Европа, че правителството ни не желае да ги приеме като равнопоставени в процеса на взимане на решения. Искаме незабавно обяснение и последващи мерки от страна на отговорните за случилото се по време на конференцията.

Действията на правителството не доказват по никакъв начин, че то работи в посока на един от поставените приоритети в рамките на Българското председателство на Съвета на ЕС - „Бъдещето на Европа и младите хора”.

За нас оформянето и защитаването на младежки политики означава взимане на конкретни мерки за подобряването на условията за живот и развитие на младите в България. През последните месеци ПГ „БСП за България” внесе редица законопроекти, касаещи теми като - равния достъп до култура на всички млади хора в страната и по-добрите условия за кредитиране на студенти и докторанти. От страна на управляващото мнозинство и изпълнителната власт, тези законопроекти бяха посрещнати с липса на заинтересованост, абсолютен отказ от конструктивен диалог и отхвърлени без каквито и да е състоятелни аргументи.

Вярваме, че България заслужава много по-добро управление, което да докаже, че младите хора наистина са приоритет на политическия елит. Настояваме за незабавни действия от страна на правителството в посока устойчива промяна в оформянето и защитаването на политиките за младежта!"

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22188

3

Стефан

24.04 2018 в 00:05

Е, тогава остава да си изясниш, защо те членуват там. Освен професионалните кариеристи, те са ясни.
Прощавай, но трийсетина "десни" партии от оръфляци, които нямат пари за нови чепици, но са десни ... И чиито единствен "бизнес" е десни вопли ... И там нито един фабрикант, банкер, нито даже просто крадец, но милионер ...
Гетата може още да не го знаят, нито даже "средната класа". Но тя олевяват. По инерция още се държат надменно с келнерките и на светофарите, но всъщност обедняват. Което неизбежно води до пролетаризация, все едно какво се опитват да преглъщат на сухо.

8024

2

Младите от БСП си имат най-различни поводи да се срамуват. Първо да започнат от своята си партия. Конфуций беше казал нещо да не гледаш треската в окото на другия, преди да си махнал гредата от твоето око.

Аз се срамувам от Европейската младежка конференция и мога да го кажа с чиста съвест, защото не съм нито от ГЕРБ, нито от БСП. Докато при младите от БСП това си е чиста поза и опорка, спусната от горе.

22188

1

Стефан

23.04 2018 в 22:05

Това ли е било "Европейската младежка конференция"? Кръгчето от столове?