Полуголи танцьорки и безплатен алкохол възмутиха европейските младежки лидери в София

Николаос Цитиридис 23 април 2018 в 14:41 44547 14

"Европейска младежка конференция под патронажа на българското европредседателство остави горчив вкус" - статия с това заглавие излезе днес в изданието Euroactiv, която разказва за проведената миналата седмица конференция на Европейския младежки форум в НДК. Част от младежите участници в събитието са останали крайно недоволни от различни организационни недоразумения, като например от безплатния алкохол и танцьорките в бара на партито след конференцията.

Събитието се проведе в София между 17-ти и 19-ти април. Такива форуми се правят по време на всяко председателство от различните държави, като у нас организационната част бе поета от министерството на младежта и спорта. На тях се обсъждат бъдещето на младите в Европа и тяхното участие в изграждането на устойчивите младежки политки.

На събитието в НДК участие взеха премиерът Бойко Борисов, представители на ЕК, българското министерство на младежта и спорта, както и представители на ООН.

От какво се оплакват европейските младежи?

Лидерът на Европейския младежки форум Луис Алварадо започва своята реч и презентация с порицание към българските организатори. Според него това събитие е пример как не трябва да се правят нещата.

От думите му става ясно, че чуждестранните гости на конференцията е трябвало да си платят за самолетните билети и чак след това да им възстановят парите - нещо, което се случва за пръв път по техни думи.

Речите и изказванията на гостите, поканени от министерството на европредседателството, също не се понравили на младежите, тъй като били прекалено политически. 

Не се харесало и това, че Борисов призовал младите да раждат повече деца. Алварадо споделил пред Euractive, че младите били крайно фрустрирани от изказването на българския премиер, който дори дал за пример германски министър - баща на седем деца.

"Лесно му е да го каже, като не е част от първото поколение, което ще живее по-зле от своите родители", казва Алварадо.

За ЕМФ е възмутително и това, че всички си тръгнали след речта на Борисов.

"Тук сте, за да говорите с нас, а не НА нас", казва в своята реч Алварадо.

OFFNews се свърза с българския представител на младежката организация Райчо Райчев, който сподели недоволството си от това, че не било допускано да се задават въпроси на Борисов, а само предварително подготвени такива. Също така, по думите на Райчев, имало инструкции да се става на крака за премиера.

Райчев добави и че не е имало добре подготвен превод за глухонемите посетители на форума.

"Ще има становище от всички съвети на ЕМФ", заканва се Райчев.

Партито - танцьорки, алкохол и махмурлук 

Освен организацията в НДК, афтър партито на събитието също оставило горчив вкус у европейската младеж. На купона в бара имало безплатен алкохол и полуголи танцьорки. 

"Възмутително е, защото на конференцията говорихме за половото равенство", коментира пред наш репортер Райчев. 

Танцьорките, които възмутиха младежите

Ако има момичета на дансинга, е трябвало да има и момчета или въобще да няма такива неща, смята родният представител на Европейския младежки форум. 

Освен половото неравенство заради танцуващите момичета, проблемът бил, че на следващата сутрин заради безплатния алкохол конференцията била пред провал, тъй като участниците не били "във форма". 

Какво казват от Министерството за българското председателство на Съвета на ЕС 

На запитването на OFFNews към пресцентъра на министерството ни отговориха, че нямат коментар по случая. 

Euractiv са взели коментар от говорителя на Българското председателство на Съвета на ЕС Елица Златева, която казва, че конференцията на европейските младежи се е провела по всички правила.

Относно липсата на млади хора Златева казва, че са организирали 11 работни панела с участието на младежи.

"Президентът на Националния младежки форум на България и президентът на Европейския младежки форум бяха активни участници през цялото време", добавя Златева.

Относно проблема със самолетните билети пък коментарът е, че с този модел на възстановяване на разходите предлага по-гъвкав модел на запазване на места и полети.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12015

15

svetliosdg

23.04 2018 в 21:29

Недоволните явно са очаквали полуголи момчета,за това е този рев?!

12270

14

HristoSliven

23.04 2018 в 21:05

Истината, може би, е някъде между двете крайности в мненията. За мен е:
1. "Нашия" човек си е простак по природа. Това обаче не може да изключи факта, че има вроден "талант" да оцелява в политиката - очевидно не само на ниво БГ. Иначе - нагласените срещи с премиери/президенти и предварително зададени/уговорени въпроси са нещо повече от обичайно, дори и за т.н. Запад.
2.Индивиди, които се отглеждат от "младежи" и очакват света да се "върти" около тях са....тъжка картинка! Като добавим възмущението им по посока "полова доскриминация" заради танцьорките (?!) .........вече ст.д. за гротеска! С такива бъдещи лидери нищо добро не очаква ЕС.

23293

13

Стефан

23.04 2018 в 21:02

Какъвто и да е министъра, това по никой начин не оправдава простащината на тия професионално нацупени примитивни кариеристчета.

18551

12

Нострадамус

23.04 2018 в 19:58

Нека да видят какви управници има в БГ-ограничени ,бездуховни!Те опростачиха цялата нация и сега се опитват и европейските младежки лидери да ги опростачат! Само като видиш образа на министъра на спорта и младежта и се ужасяваш-дебел и тъп!! А за премиера и неговото сицилианско излъчване на е необходим коментар!!!!

23293

11

Стефан

23.04 2018 в 18:17

А какво ги интересува, освен безплатните билети? Голи педерасти, и безплатен кокаин? И тълпи от министър-председатели, които да се запишат за техни ученици?
За Борисов не знам, но на някой верно нещо му има на мозъка. И не вярвам като порасне да поумнее.

12221

8

bls

23.04 2018 в 17:34

С повечето им аргументи съм съгласен освен с това: "Освен половото неравенство заради танцуващите момичета, проблемът бил, че на следващата сутрин заради безплатния алкохол конференцията била пред провал, тъй като участниците не били "във форма"." - Никой не им е наливал насила алкохол в устата на участниците. Ако нямат самоконтрол кога да спрат да пият или дисциплината да НЕ пият - това е техен и единствено техен проблем стига алкохолът да не е бил некачествен и някой да не се е натровил. То и от преяждане може да се оплачат ако има безплатни толумбичи и всички се нагрухтят и им се доспи например.

20696

7

Новак

23.04 2018 в 16:47

Добър ден - сега ли чак разбрахме, че изпростяването е повсеместно? Още 5 години ГЕРБ /Боко/ и ще се радваме когато завършващите младежи могат да четат. Елитът на нацията дава лицето и определя критериите в обществото, а ние там сложихме пожарникар, физкултурник и цялата пасмина насъбрала се около тях. Честито да ни е.

10571

6

Hissarion

23.04 2018 в 16:44

Боко им е казал да се плодят и за целта им е осигурил безплатна пиячка и кючекчийки. Какво го интересува какво имали да кажат някакви гащници? Той нали вече е борец за мир - ще се готви за Нобеловата награда.