Иво Прокопиев: Не съм страна в спора между Ирена Кръстева, Делян Пеевски и АРТЕ

OFFNews Последна промяна на 13 януари 2014 в 17:29 10610 31

Иво Прокопиев Снимка: Сергей Антонов
Иво Прокопиев Снимка: Сергей Антонов

Аз няма как да бъда страна в споровете между голяма и уважавана медия като АРТЕ и семейството на г-н Пеевски. Това заявява собственикът на "Икономедиа", притежаваща в. "Капитал" и "Дневник" Иво Прокопиев в позиция, провокирана от изявлението на изпълнителния директор на "Нова българска медийна група холдинг" ЕАД Ирена Кръстева.

Тя обяви, че репортажът на френско-немския телевизионен канал, озаглавен „България: самотна борба с корупцията“ и излъчен на 10.01. 2014 г. "представлява отчаян отговор от страна на Кръга „Капитал“, на изобличаващите журналистически разследвания и критични публикации във вестниците „Телеграф“ и „Монитор“, разкриващи връзките и зависимостите между Иво Прокопиев, Росен Плевнелиев, Бойко Борисов и други познати лица от обкръжението им, техни бизнес манипулации и извършени закононарушения". "Това се потвърждава и от явната връзка с групировката на Иво Прокопиев на основния участник в поръчковия репортаж – Николай Стайков, дългогодишен журналист и редактор на вестник „Капитал“, пише още Ирена Кръстева.

Ето пълния текст на отговора на Прокопиев:

Намирам изявленията на г-н Делян Пеевски и майка му г-жа Ирена Кръстева за някаква мнима моя роля в репортажа на обществената френско-германска телевизия АРТЕ за нелепи и проява на липса на срам.

Аз няма как да бъда страна в споровете между голяма и уважавана медия като АРТЕ и семейството на г-н Пеевски. Във вестник „Капитал“, „Дневник“ и „Икономедиа“ през годините са работили десетки представителите на талантливото младо поколение журналисти след 10 ноември 1989 година. Това не означава, че аз лично или издателската фирма диктуваме и насочваме дейността им през целия им останал съзнателен живот, години след като са напуснали „Икономедиа“.

В същото време обаче репортажът на АРТЕ за имотите на семейството на г-н Пеевски, намесата на органите на МВР и липсата на реакция от компетентните правоохранителни органи, показва за пореден път, че много от демократичните институции в България, като полиция, съд и прокуратуратура, изпълнителна и законодателна власт, се контролират от един задкулисен център и работят срещу интересите на българските граждани и тяхното право да бъдат информирани.

С постоянните атаки срещу мен, моя бизнес и моето семейство, г-н Пеевски и г-жа Кръстева няма да успеят да убедят никой, че друг е виновен за множеството безобразия и злоупотреба с власт, които лично те извършват пред очите на българското общество всеки ден. Безкрайните поръчкови и фактологично неверни статии в стил „Крадецът вика дръжте крадеца“, няма да им донесат никаква полза, независимо от непрекъснатото им натякване.

Бих искал да припомня, че водя множество съдебни дела срещу изданията от групата на семейството на г-н Делян Пеевски и вярвам, че скоро ще има справедливо наказание за поне част от множеството клевети по мой адрес.

Г-н Пеевски и г-жа Кръстева носят отговорността за превръщането на изданията от тяхната издателска групировка от медии в пропаганден инструмент за защита на личните им и на партията за която работят в момента, икономически и политически интереси. Те двамата лично са отговорни и за унизителното положение в което са поставили десетки журналисти – техни служители, които са принудени да работят против съвестта си, както беше в тоталитарните времена.

Иво Прокопиев

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2014 в 18:39

Има ли истина в последното изречение на Прокопиев?
Има ли също така опити на Кръстева и Пеевски да влияят на държавното управление и вземането на решения от властите?
Има ли нещо хубаво за България, произхождащо от олигарсите?

14.01 2014 в 11:46Прокопиев, смешен си така като се оправдаваш. Всички много добре знаем какви ги върши Кръгът "Капитал", както и ти, който си главен участник вътре в него. Не се опитвай да скриеш нападките си, защото всички много добре знаем как нападаш конкурентите си и хората, които не харесваш, или не са ти удобни. Това е от край време е така.

14.01 2014 в 11:32

Спомнете си, че допреди няколко месеца вестниците на империята на Пеевски словословеха тогавашния премиер. Така че е по-вероятно г-жа Кръстева да има повече общо с Бойко Борисов от Иво Прокопиев.

14.01 2014 в 10:40

Прокопиев е абсолщтен мошеник

14.01 2014 в 10:20

Когато става въпрос за поръчкови медии, на преден план няма как да не излязат медиите на Иво Прокопиев . Не е тайна как там се гледа да се очерни името на един или друг човек . Защо неговите медии не пишат за скандалите около него и неговите дружества . Там цензурата в това отношение е невероятна..

14.01 2014 в 10:11

Да бе г-н Прокопиев, всички знаем, че вие сте винаги невинен и чист, като момина сълза. Никога нямате никаквa представа, какво се случва, но лошото е, че някак си медиите пък винаги взимат нечия страна и то в зависимост от ситуацията и изгодната позиция. Всички знаем за конфликат между вас и пеевските медии, но хем е така, хем пък не е така - хем ги хулите публично, хем после не взимате страна...много безгръбначно.

14.01 2014 в 10:01

Хайде стига вече с тези медийни борби за власт, с които хвърлят прах в очите на хората. Прокопиев не е страна по спора, както сигурно не беше страна по казуса и за Дойче веле и той и хората му разиграха целия сценарий. Използват разни чужди медии като трибуна да си разчистват лични сметки и да покажат колко зависими са родните медии, ама не тези на олигарха, а всички останали.

14.01 2014 в 09:51

Аз пък най-вече не симпатизирам на Прокопиев и неговите вмирисани медии в които са налети американския пари. Май хората бързо забравиха че преди години Прокопиев и жена му снасяха информация на американците. Да не мислите че случайно този мошеник стана консул на Канада и член на управителния съвет на КРИБ. За да се изгине едно вестникарче толкова нависоко трябват стабилни връзки и яко лобиране.

14.01 2014 в 09:45

Той може да не иска да бъде страна, но самия факт, че единия от журналистите е негов бивш кадър е достатъчен. Да не говорим, че жена му усилено участваше в протестите, така че колкото и да ми се прави на света вода ненапита, няма кой да му повярва.

14.01 2014 в 09:36

Крадецът вика дръжте крадеца...
ама и тоя е за раиран костюм какво се пени само и обижда интелекта ни. г-н прокопсал, знаете, че който зло прави, зло намира, така че и твоят ред ще дойде!