БСП сезира полицията заради сигнали за купуване на гласове в Казанлъшко

OFFNews Последна промяна на 23 май 2019 в 20:22 3820 1

БСП - Казанлък сезира полицията заради сигнали за купуване на гласове. 

От партията внесоха сигнал до Районната прокуратура и до Районното полицейско управление "във връзка с редицата недвусмислени твърдения на симпатизанти на левицата, че лицата Михаил Янушев - кмет на с.Бузовград, Филип Илиев (Феро от гр.Крън), Делян Христов (Дюдюто от гр.Крън), Стоян Ламбов (Крънския) и Златко Гочев (малкият Злати-лейтенанта) купуват гласове в полза на Политическа партия ГЕРБ на територията на общината", обявиха от пресцентъра на "Позитано" 20.

От БСП изискват от органите предприемането на незабавни мерки - предвид краткия срок до изборния ден. Сигналът е изпратен и до Националния и в Областния щаб на БСП.

"В щаба на БСП граждани ежедневно алармират за пазаруване на вот за ПП ГЕРБ. Мизата, според категоричните свидетелства, е 30 лева предварително и на ръка, а след изборите допълнително 20 лева, като условието е да се чеква преференция 113. Така се „доказва“, че 50 лева са „заработени“. За това разказват хора, получили вече предложението" - твърдят от прецентъра на БСП.

"Пазарът на гласове се осъществява в селата Бузовград, Копринка, Розово, Кънчево, Ръжена, от т.нар. „южна дъга“ на общината, както и в град Казанлък. От селата на север от града се пазарува вот за ГЕРБ в село Шейново. Пари срещу вот се раздават и във финансова къща близо до хипермаркет в Казанлък" - към това сочат сигналите на жалващите се в клуба на БСП.

Социалистите са направили собствено проучване и разполагат с "достатъчно материали за разобличаване на купувачите. Местната левица разчита на органите и дава толеранс на прокуратурата и полицията спокойно да си свършат работата."

От БСП имат готовност да информират медиите с подробности и да им предоставят данните и материалите, събрани в хода на проучването, ако "органите не успеят да се справят".

Хората, които подават сигналите в БСП, се страхуват от саморазправа с тях, затова от щаба на социалистите в Казанлък се обръщат към всички жители на общината "да алармират за предложения за купуване на гласове на адрес гр. Казанлък, ул. Чудомир №1 или на телефони 0882338714 и 0431/54527."

Социалистите искат "да се въведе ред и сигурност три дни преди вота и да се спре навреме това безобразие и нарушения на българските закони."

Полицията да спре купуването на гласове от страна на ГЕРБ за предстоящия европейски вот в община Казанлък, настояват от БСП.

ГЕРБ: Това са лъжи

Тази вечер Областният предизборен щаб на ГЕРБ – Стара Загора отговори на твърденията на БСП.

В позицията на ГЕРБ – Стара Загора се казва:

"В условията на толерантна изборна кампания от страна на ГЕРБ, насочена към това как европейското членство на България да бъде полезно за всеки, сме засипвани непрекъснато от безотговорни, нагли лъжи и негативна предизборна кампанията от БСП.

Всички изказани лъжи от страна на БСП, целият негативизъм и политическите бесове обладали председателя й Корнелия Нинова и водачката на червената партийна листа за европейските избори Елена Йончева, очевидно са завладели и казанлъшката червена организация.

“Недвусмислените твърдения на симпатизанти на левицата”, че някой купува гласове в Казанлъшко в полза на ГЕРБ не са просто обикновена лъжа. Те са свидетелство за политическия фалит на БСП, за пълната безидейност на една партия, чието единствено политическо оръжие са клеветите и манипулациите. Казанлъшката червена организация вярно следва линията на Корнелия Нинова и Елена Йончева, които превърнаха БСП от социалистическа партия в организация - производител на фалшиви новини и недвусмислени лъжи!"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови