Борисов припомни за "изключително личната си намеса" да докара и спести милиони

OFFNews 23 януари 2017 в 16:15 5593 5

Борисов припомни за

Да им обясня, че само благодарение на личната си – и това ще го кажа за последен път – ама изключително личната си намеса, 320 млн. евро отпусна Брюксел от съвета в Братислава и то така, че накарах всичките колеги да ме разберат и целево за България да ги дадат. 320 млн. лв. И с личната си уговорка с президента Путин спестих 90 млн. лихви.

Така премиерът в оставка Бойко Борисов отговори на нападките на БСП за това, че ГЕРБ са провалили енергетиката и икономическата политика на страната. Заедно със здравния министър Петър Москов откриха новата Клиника по неврохирургия в УМБАЛ „Св. Анна“.

„Ми 2.5 млрд. лв. живи пари ние тая година изплатихме за американските и руските централи. Ако тези 2.5 млрд. сега си бяха в бюджета, знаете ли още колко неща това правителство щеше да направи? 800 млн. лв. са да купиме нови влакове и мотриси. И локомотиви. Щях да ги купя и нямаше хората да мръзнат сега по влаковете. Защото 2006 г., когато са взели влаковете, не са ги платили. И ние бяхме си дума дали и ние се старахме две години да не го напомниме. Защото, когато гласуваш за БСП, идва Орешарски. Мандатът на БСП доведе Орешарски. Извинявайте, но не мога всеки ден да премълчавам обидинте и лъжите. И ние сме хора, и ние имаме нерви. Може някой път и ние да сме си ги изпуснали. Така че, как да им обясня, че само благодарение на личната си – и това ще го кажа за последен път – ама изключително личната си намеса, 320 млн. евро отпусна Брюксел от Съвета в Братислава и то така, че накарах всичките колеги да ме разберат и целево за България да ги дадат. 320 млн. лв. И с личната си уговорка с президента Путин спестих 90 млн. лихви. Ами хайде смятайте и ще видите че близо половин милиард пари сме донесли в България или сме спестили от работа, която сме свършили. Кажете едно „Благодаря“ и ни намерете други грешки. Със сигурност ги имаме, обаче те от сутрин до вечер се презастраховат, че и квот ше сгрешат, пак е на нас. Ми няма как да им... Две години бях толерантен, всеки парламент започвах с: „Благодаря ви на всички, че сте тук..“, защото знаех как трудно направихме правителството. Никой с никой не се харесваше. Ше ги видиме как ше направят те, ако им дойде времето. Затова съжалявам, но някой път забравят. На нас искат да ни вменят за две години всичките вини на света, а те са 120.., колко годишна партия са. Все едно нямат вина. Да не си спомняме нищо от това, което са направи ли? Жан Виденов, Орешарски... да изброявам ли повече? Спомняме си много работи, ако искат, ше ги приказваме. За мен е по-важно и се надявам президентът Радев, да направи такова правителство, което да надгражда. Вие видяхте и на клетвата, и вчера, Реформаторския блок не, но ГЕРБ се държахме изключително толерантно“, коментира Борисов.

На твърденията на левицата за това, че имало спрени еврофондове, Борисов отговори, че това не е вярно. „Но понеже колегите от БСП вече два пъти им се случва – нали, като се удариш един път в една дъска, втори път, значи ще се удариш трети път. И те сега предварително, за да не им се смеят хората, отсега подготвят общественото мнение, че ако се случи това нещо, ще е заради нас. Това им е тактиката – деструктивна, но тяхна работа. Факт е, че при нас всички фондове работят“, обясни Борисов.

Той обясни, че не знае дали президентът Румен Радев има намерение да свика КСНС, така както го призоваха от Реформаторския блок. Борисов обясни, че не обича да се бърка в чуждите работи:

Какво ще направи президентът Радев е лично негова работа и аз нямам навика да се бъркам в работата на другите. Ако ни свика – ще отида, ако не ни свика – чакаме да ни освободи. Аз мисля, че сигурно бързо ще се произнесе, така че пак не знам нищо повече от това, което ви казвам.

След това обясни, че след като бъде разпуснат парламентът, ще организира партията за избори:

Не обичам да се бъркат в моята работа. Не обичам и аз да се бъркам в чуждите работи. Ние, заедно с колегата (Петър Москов, бел. ред.), защото знам, че е шеф на щаб, като ни освободят, ще отидеме да си организираме партиите да се явим на избори. Защото това, което чувам от сутрин до вечер е, че всичко ще стане безплатно. На хората ще трябва да им обясниме, че такива безплатни работи, когато има, след това по две години не може да вдигнеме държавата. Така че с това ще се занимаваме, мисля че съм достатъчно ясен.

На въпрос дали е готов на вариант „избори до дупка“ той отговори: „Аз съм убеден, че заедно с колегите от РБ, Патриотичния фронт при ревизия на отношенията ни... Ние, като показваме видимите резултати, ние ни най-малко не си мислиме, че сме идеални, че сме дали, че това е максимумът, който можеме да постигнеме, че не е могло да бъде по-добре..“

След като откри Клиника по неврохирургия, Борисов благодари на патриарх Неофит, който присъства на церемонията и за това, че е оценил направеното.

„Първо да благодаря на патриарха, че беше тука заедно с нас да благослови и да отчете направеното от мен. Неговата оценка и на владиците ми е изключително важна. Благодаря на д-р Близнаков и на целия екип, доктори, санитари, сестри, че през годините работиха изключително в името и за благото на пациентите. Като погледнете от този етаж до спешното отделение, до края, нагоре – това всичко сме го направили ние с тези хора“, каза Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26179

5

ELPIDA

23.01 2017 в 22:20

Бойко,нарцис и зловреден духовен кастрат!

42249

2

Denis Rizanov

23.01 2017 в 17:24

„Погледнато от горния етаж – това всичко сме го направили ние с тези хора, за да може, когато дойде някой пациент – вместо да правят операции, директно бъркат в мозъка на човека. И хората излизат от тук здрави..."

Директно в дупарата ти да бръкнат дано, с телена четка, прост банкянски селтак! То бива, бива простотия, ама твоята се не трае бе!

18551

1

Нострадамус

23.01 2017 в 16:31

Боко е ПЪТНИК и го усеща това с инстинкта си на ХИЩНИК..Затова е толкова агресивен, неадекватен, стресиран и разнопосочен в действия, коментари и поведение. В крайна сметка всеки плаща за това което е извършил. БОГ да ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!