ВМРО настояват за забрана на гей парада

OFFNews Последна промяна на 14 юни 2016 в 11:37 3700 26

От ВМРО настояват да се забрани гей парада "София прайд", който е насрочен за 18 юни.

Общинският съветник от партията на Каракачанов Карлос Контрера е внесъл сигнал срещу парада до столичния кмет Йорданка Фандъкова, полицията и Държавната агенция за закрила на детето (ДАЗД).

Аргументът, който Контрера посочва като основен за забрана на провеждането на такъв парад, е, че в него участие вземат непълнолетни лица, което е в противоречие не само с морала и традиционните ценности, но е в несъответствие с българското законодателство.

Той се позовава на текстове от Наредбата за специализирана закрила на деца на обществени места, според които е забранено допускане на деца, там където се представят програми с еротично или порнографско съдържание. Друг мотиви на съветника срещу провеждането на подобно мероприятие е, че органите не биха могли да гарантират опазването на обществения ред.

Контрера посочва, че събитието може да бъде забранено и защото нарушава правата и свободите на другите граждани.

Ето какво гласи сигналът на Контрера, в който настоява за забрана на парада:

"Във връзка с насрочено публично мероприятие, а именно митинг-шествие на 18.06.2016 г. (т.нар. от организаторите му „София прайд”), бих желал да отправя към Вас сигнал с искане за недопускане провеждането на това мероприятие. Аргументите ми по същество са следните:

1. Липсват гаранции за спазване и опазване на обществения ред. Назад в годините провеждането на това мероприятие винаги е било свързано с множество провокации и инциденти. Стига се до блокирането на значителна част от центъра на града. С оглед запазването и опазването на обществения ред и сигурността, с оглед на разпоредбата на чл. 12, ал. 2, т. 2 от Закона за събранията, митингите и манифестациите е законосъобразно и целесъобразно мероприятието да бъде забранено.

2. Провеждането на мероприятието е свързано със значителни неудобства, включително начинът, по който се организира и провежда, с оглед на идеите и внушенията, които се правят – за признаване на еднополовите бракове, за осиновяване на деца от лица от един пол, сключили брак и др. От тази гледна точка съществува силно противоречие между морала, ценностите и добрите нрави и това, което се пропагандира публично на въпросното мероприятие. Съгласно чл. 12, ал. 2, т. 4 мероприятието може да бъде забранено поради нарушаване на правата и свободите на другите граждани.

3. Отделно от това следва да бъде поставен и въпросът допустимо ли е участието на малолетни и непълнолетни в описаното мероприятие („София прайд“), тъй като с оглед на случвалото се и в минали години достъп до това обществено по смисъла на закона мероприятие имат и непълнолетни и малолетни лица. Съгласно чл. 2, ал. 1, т. 1 от НАРЕДБА ЗА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ЗАКРИЛА НА ДЕЦА НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА местните власти, държавните органи и организаторите на обществени прояви следва да съблюдават стриктно за защитата на физическото, психическото здраве и нравственото развитие на децата. Предвид, че се провежда публично мероприятие, следва да бъде отговорено на въпроса дали това мероприятие по своята същност, характер, цели и послания е подходящо за лица под 18 г. С оглед на това и на приложението на чл. 6 от Наредбата относно забрана за допускане на деца, там където се представят програми с еротично или порнографско съдържание. В тази връзка предвид спецификата на въпросния гей парад, с оглед приложението на Наредбата, правилата на Закона за събранията, митингите и манифестациите за спазване на морала и добрите нрави, не би следвало да мероприятието да се допускат лица под 18 г.

Уважаема г-жо кмет,

Уважаеми г-н комисар,

Уважаема г-жо председател,

Във връзка с гореизложеното моля да бъде издадена заповед за недопускане провеждането на „София прайд”.

Като алтернативно искане соча кметът на общината, ведно със СДВР, да пренасочи парада на друго място и за друга дата (на 18-и юни православните християни отбелязват Черешова задушница и почитат всички починали християни).

Отделно от това, в случай че провеждането на парада бъде допуснато, моля кметът на общината и СДВР да разпоредят до мероприятието да не бъдат допускани малолетни и непълнолетни лица с оглед спазването на чл. чл. чл. 2, ал. 1, т. 1 и чл. 6 от НАРЕДБА ЗА СПЕЦИАЛИЗИРАНА ЗАКРИЛА НА ДЕЦА НА ОБЩЕСТВЕНИ МЕСТА".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22179

26

ELPIDA

15.06 2016 в 19:32

Cara mia,прихнах в най сърдечен смях от словесната ти интродукция.
Признавам без бой,че понякога ми е доста ветровито по нашите ширини и ментално си бродя сред астрите...

Ciao,bellissima...две блондита,много ше натежим на сайта...

https://www.youtube.com/watch?v=G_U4k_lc3pE

22179

24

ELPIDA

15.06 2016 в 17:29

"За смелите, да- но не за наглите..."
Ах ,тьi,Principessa,шустра моЯ /with smile,тарикатчето ми/,вече личи,че спазъма ти изчезна-адмирации.

Миличка,наглите са в несломимата душа
на "Спящият палач"/Р.Леонидов/

За смелите "...Искри светът неуморимо.
Вижте."-"Пролетна симфония"/Я.Рицос/
p.s.Като казваме да,винаги ще се намери някой да го възприеме като насърчаване.Нито с олио да ги гориш,нито с елей да ги помажеш.Сложен казус.Ама мъжете са твърди в тези си решения.Отрязват и т'ва е...
73928

22

El Commandante

15.06 2016 в 15:42

"La Principessa,"този живот е за смелите""

И аз много харесвам творчеството на Цеца, без майтап...:):):)

22179

18

ELPIDA

15.06 2016 в 10:14

Exactly, El...Dante.Очевадно изплъзване с отворена поанта.
Не напразно й припомних Учителя.Избегнах спора.Знаете,че бързо паля моторетката.Смирих се.
Offnews можеха да ми наложат тежка санкция в друг мой предходен пост,но те доказаха интелигентността си.Благодаря им.
Спирам.Да не ни обвинят в "задкулисно" шушукане.
La Principessa,"този живот е за смелите".
Да е светъл Пътят ти.

73928

17

El Commandante

15.06 2016 в 01:18

'ВМРО на Каракачановъ иска нещо да бъде забранено, значи то трябва да бъде разрешено...'

Ахахаха, ама как се измъкна на пръсти лекинко.....:):)

Иначе по темата: Олио да ги изгОри сичките!