Партията на протеста покани Местан на гей парада

Ивайло Анев 23 юни 2015 в 12:28 5205 5

Партията, родена от протестите срещу правителството на Пламен Орешарски - ДЕОС, покани лидера на ДПС Лютви Местан на 8-ия годишен гей парад в София.

В официално съобщение от партията обясняват, че целта на "София прайд" е приемането и равното третиране на всички български граждани без оглед на сексуалната им ориентация или полова идентичност.

Те напомнят също, че в устава на Движението за права и свободи е записано, че то е създадено "за да допринесе за единството на всички български граждани, като се зачитат правата и свободите на малцинствата в България“.

"Като либерали, ние от ДЕОС каним лично Вас и Вашата партия, която е член на Алианса на либералите и демократите за Европа (ALDE) и на Либералния интернационал (LI), да се включите и рамо до рамо с нас да защитим гражданските права на едно неетническо малцинство", се казва още в съобщението.

Публикуваме пълния текст на поканата без редакторска намеса:

Уважаеми господин Местан,

Kакто вероятно знаете, тази събота на 27 юни ще се проведе 8-ият редовен „София прайд“. Основна цел на това събитие е приемането и равното третиране на всички български граждани без оглед на сексуалната им ориентация или полова идентичност.

В Устава на Вашата партия е записано, че е

„създадена, за да допринесе за единството на всички български граждани, като се зачитат правата и свободите на малцинствата в България“.

Като либерали, ние от ДЕОС каним лично Вас и Вашата партия, която е член на Алианса на либералите и демократите за Европа (ALDE) и на Либералния интернационал (LI), да се включите и рамо до рамо с нас да защитим гражданските права на едно неетническо малцинство.

#КОЙ, ако не Вие?…

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови