Системата ни убива зове президента да поведе днес протест срещу властта

Радев отмени публичните си прояви заради положителната проба на съпругата му, няма да има церемония за Васил Левски

OFFNews 19 февруари 2021 в 09:12 3537 0

Президентът Румен Радев да поведе национален митинг-протест днес от Триъгълника на властта до паметника Васил Левски в столицата, искат от "Системата ни убива" и още няколко организации, които организират недоволството срещу властта днес. 

Началото на митинга е обявено от 16,30 часа, а на шествието - от 18, 30 часа. На протеста са призовани и "всички политически партии, политически формации и политически конструкти, обявяващи се срещу управленската коалиция “ГЕРБ – Обединени патриоти” – с техните лидери, ръководства, членове и симпатизанти". 

Тази година, заради въведените противоепидемични мерки срещу разпространението на КОВИД-19, не се предвижда церемония с изказване на официални лица, с цел да няма събиране на много хора по едно и също време. Гражданите и гостите на София през целия ден на 19 февруари ще могат да оставят цветя пред паметника на Васил Левски. От 10 ч. до 20 ч. пред паметника ще има почетен караул от Националната гвардейска част, съобщи Столична община.

Президентът Радев пък отмени публичните си изяви, след като стана ясно, че съпругата му Десислава Радева е дала положителен тест за коронавирус.

В текста на Системата ни убива се казва: 

Ние – Братството на Почтеността - всекидневно и активно протестиращите почти вече 7 месеца граждани с антиправителствени демонстрации в т.нар. Триъгълник на властта в българската столица София срещу управлението на Бойко Методиев Борисов, искащи демонтирането на бойковизЪма и неговата мафиотска мутризация от Република България и държавните институции на властта в Родината ни, както и оставката на Иван Гешев като Главен прокурор и премахване на каскетщината от Българската прокуратура в единство с изпълващите ни и структури, и общности Национална гражданска инициатива “Системата ни убива”, Блокада “Орловград”, Палатков лагер “Ларго”, Палатков лагер “Фонтан Независимост”, Палатков лагер “Ректорат”, както с всички изявено будни граждански лица и всички участвали и участващи в 214-дневните вече протести протестиращи български будители и граждани - днес в Деня на 121-вата годишнина, посветена на отшествието на Героя на Тракия – Капитан Петко Войвода, приканваме и призоваваме:

1. Всички наши сънародници – гражданите на Република България в Триъгълника на властта на 19-ти февруари т.г. (петък) Денят на Апостола на свободата Васил Левски – Йеродякон Игнатий (148 години от неговото мъченическо и жертвено просияване за свободата, независимостта и просперитета на нашето Отечество) на Национален митинг-протест в прослава и изпълнение на Завета на Апостола от 16:30 ч., с който в единство публично и демонстративно да изявим гражданското си изискване на Народ за сваляне на Борисов и цялата мафия на бойковизЪма от власт и в солидарно и сплотено Братство на Почтеността на Поход за Чиста и Свята Република към мемориала на Дякона от 18:30 ч. за преклонение, отдаване на почит и поднасяне на цветя.

2. Негово Превъзходителство Държавния глава – ген. Румен Радев, Президент на Републиката да поведе Братството на Почтеността в Похода за Чиста и Свята Република от Триъгълника на властта към паметника на Апостола на свободата в 18:30 ч., откъдето той отправя своето традиционно Обръщение към цялата Нация в чест и изпълнение заветите на Левски.

3. Всички политически партии, политически формации и политически конструкти, обявяващи се срещу управленската коалиция “ГЕРБ – Обединени патриоти” – с техните лидери, ръководства, членове и симпатизанти на обявения по-горе общ Национален митинг-протест за демонтирането на бойковизЪма от Българската държава на гореспоменатото място в гореспоменатия час, както и за участие в последващия го Поход за Чиста и Свята Република до мемориала на Апостола. 

4. Средствата за масово осведомяване – цялата медиа в лицето на информационните агенции, телевизиите, радиата, интернет-сайтовете, вестниците, чуждестранните кореспонденти и всички свободни журналисти на Брифинг, който ще се състои на 19-ти февруари т.г. (петък) от 16:30 ч. в центъра на Триъгълника на властта (преди началото на митинг-протеста). 

Ние, които вече 214 дни сме там пак на Ден 226 от недоволството ни ще сме там и ще ви очакваме, защото това е важно за нас – българите, за нашите деца, за нашите родители и за нашето бъдеще! 

“Съединението прави силата!”

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!