10 години след Нинова майките от Системата ни убива към Борисов: Излезте, да се разберем като мъже!

Протест пред дома на премиера в събота, на 20 февруари пред Боянските сараи на Доган

OFFNews 11 февруари 2021 в 16:02 5140 0

Майки от "Системата ни убива" излязоха с отворено писмо до премиера Бойко Борисов, в което го уведомяват, че в събота от 11 часа ще подкрепят "организирания от "Референдуми за справедливост", протест - автошествие до дома ви в Банкя". 

На 5 февруари на страницата си във фейсбук "Референдуми за справедливост" обявиха за протеста пред дома на Борисов. Започваме с Бойко Борисов, на 20.02.2021 г. отиваме в боянските сараи при Ахмед Доган, после Делян Пеевски, Иван Гешев, министрите и всички, които ежедневно ни лъжат и грабят, заявиха организаторите. 

От 1 март 2020г. протестираме, с искане за оставка, под прозорците на Министерски съвет и за близо година вие не намерихте време, достойнство и смелост да подадете оставка. Затова на 1 август 2020г. организирахме протест и пред дома ви в гр. Банкя, който приключи със задържането ни в буса часове наред от полицията, пишат сега от "Системата ни убива".

В текста, подписан от Вера Иванова, се казва още: 

Появиха се и спекулации от жълти медии за травмираните ви деца/внуци, които не бяха в къщата. Протестът ни беше съгласуван и всички институции бяха уведомени, че ще бъдем там ( включително и вие).  За да предотвратим нови спекулации, като майки ви предлагаме, в събота родителите да изведат предварително децата и да им организирате едно приятно изкарване в МОЛ-а, например. Не използвайте децата за щит, а излезте да се разберем като мъже. Твърде дълго се крихте . Време е това да приключи, завършва отвореното писмо. 

Не за първи път дами призовават премиера на мъжка битка. Преди парламентарните избори през 2017 година лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска дебат с Борисов, като го покани с думите: Не се притеснявайте, че съм жена, г-н Борисов. Отдавна чакам да се разберем като мъже. Така тя препрати към прословутата си реплика от трибуната на парламента през 2011 г., когато заяви на Борисов: Излезте навън да се разберем като мъже. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови