СИНГАПУРСКА ХВАТКА с премиера по EPIC DRAMA

Дейвид Мориси (The Walking Dead) и Чарлз Данс (Game of Thrones) водят звездния актьорски състав в мащабната адаптация на The Singapore Grip (1978 г.) на британския белетрист Джей Джи Фарел

OFFNews Последна промяна на 21 февруари 2021 в 01:00 2370 0

Епичната история, развиваща се през Втората световна война, „Сингапурска хватка“ показва едно английско семейство, живеещо в Сингапур по време на японската инвазия. В главната роля е носителят на награда Olivier Люк Тредуей (Ordeal By Innocence, Traitors), който се превръща в героя по неволя, Матю Уеб.

Сериалът в шест части e с ексклузивна премиера в Централна и източна Европа по Epic Drama на 7 март, неделя, в 22:00 часа българско време.

Актьорът Дейвид Мориси (Britannia, The Walking Dead) е в ролята на безскрупулния търговец на гума Уолтър Блекет, който оглавява най-старата и могъща фирма в британски Сингапур, заедно с партньора си Уеб, в чиято роля влиза Чарлз Данс (Game of Thrones, Gosford Park).

Когато здравето на Уеб се влошава, Уолтър трябва да подсигури бъдещето на фирмата. Той решава, че синът на Уеб, Матю, е съвършената партия за разглезената му дъщеря Джоан (в ролята Джорджия Близард, Thor: Ragnarok). Уолтър, обаче, е все по-обезпокоен от идеализма на Матю, който междувременно е все по-очарован от обаянието на Вера Чианг (в ролята Елизабет Тан, Emily in Paris), мистериозна бегълка от Китай.

Съпродуценти на сър Кристофър Хамптън са Mammoth Screen, под чиято марка излязоха сериали като „Полдарк“, „Свят в пламъци“, „Война на световете“, „Ендевър“ и The Serpent.

„Това е историята на няколко англичани, които не могат изобщо да си представят както ще им се случи!“ Така сценаристът и продуцент Сър Кристофър Хамптън резюмира накратко историята в „Сингапурска хватка“.

Вероятно екипът на продукцията се е почувствал по същия начин, когато осъзнава, че Сингапур много се е променил в последните 80 години и така на практика да снимат там е невъзможно. Затова преместват снимачната площадка в Куала Лумпур и Пенанг.

Продуцентите не пестят от визуални ефекти: докарани са няколко оригинални японски танка, за да обогатят невероятно детайлните декори. Също в името на автентичността е докаран и истински боен самолет от музей. Наети са стотици – в някои от сцените – хиляди статисти, за да се придаде достоверност на многоликата епоха и бойните действия.

Към звездния актьорски състав се присъединяват също:

Джейн Харокс (Absolutely Fabulous, Little Voice) като Силвия Блекет, съпругата на Уолтър
Колм Мийни (Deep Space Nine, Cat on a Hot Tin Roof) като Майор Брендън Арчър
Люк Нюбъри (In The Flesh) като сина на Уолтър, Монти, брат на Джоан
Барт Едуардс (UnREAL, Peep Show) като кап. Джеймс Ерендорф, ухажор на Джоан
Кристоф Гибе (Sakho et Mangane, Falco) като Дюпини

Какво е „Сингапурска хватка“?

Ако погледнем сериала, очевидно това е японската армия, която неумолимо настъпва към града. Понятието, обаче, не е еднозначно. Главният герой Матю, често се натъква на този израз и се опитва да разбере значението му. Отговорът е в епизодите по Epic Drama.

„Сингапурска хватка“ е с ексклузивна премиера в Централна и източна Европа по Epic Drama на 7 март, неделя, в 22:00 часа българско време.

Epic Drama е ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000, посветен на най-добрите драматични сериали в епоха от последните години, достъпен в Булсатком на позиция 433 за IPTV и HD приемниците и на 76 за SD приемниците.

Epic Drama e в мрежата на А1 България на позиции за DTH – 60, за DTV (кабелна) – 214, за IPTV (Premium) – 201, в ТЕЛЕКАБЕЛ - на HD позиция 228, в NetWorx – на позиция 230, в София – в NET1 на 137 канал, както и във VIVACOM TV на позиция 55 за DTH TV 2L и на 76 за IPTV в пакет TV 2L+.

За пълната програма на канала следете на www.epicdrama.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови