Намалете умората и стреса с 5 масажни процедури

OFFNews 23 ноември 2020 в 09:40 823 0

Ежедневието ни е изпълнено с много предизвикателства, с които трябва да се справим. Като започнем от динамичните сутрини и интензивния трафик, в който обикновено попадаме и продължим със задачите на работното място, задълженията у дома и грижите за семейството. Често не успяваме да свършим планираните за деня дейности и използваме времето през уикендите, за неотложните задачи. Въпреки че не се замисляме, организмът ни е подложен на сериозна доза напрежение, която се отразява както на физическото, така и на емоционалното ни състояние. Разбира се, няма как да внесем коренни промени в ежедневния ни ритъм, но винаги можем да полагаме повече грижи за нашето здраве и благосъстояние.

Един от начините да намалим умората и натрупания през деня стрес е като се отдадем на отпускащ и релаксиращи масажни процедури. Какво по-хубаво от посещение на любимия спа център за няколко часа на ден. А ако се чудите как да изберете правилнатите масажни процедури, е препоръчително първо да се консултирате с професионален терапевт, който да анализира потребностите на тялото и здравословното ви състояние. Също така, преди да пристъпим към масажа, трябва да сме добре запознати как протича терапията и какви техники за освобождаване на стреса и напрежението се използват при практикуването ѝ. Днес ще разгледаме 5 масажни процедруи, които действат изключително отпускащо на тялото и въздействат благоприятно на организма при продължителна умора и безпокойство.

Масаж „Ломи-ломи“

Хавайският масаж „Ломи-ломи“ се свързва с вярата на древните шамани в дълбоката и силна връзка между тялото и ума. Името на процедурата произхожда от названията за успокоение и отпускане. Възприеман като свещен ритуал в миналото, днес масажът успешно се практикува за намаляване на умората и напрежението в организма и освобождаване от душевните терзания. Сред ползите от терапията попадат още освобождаване на нервните пътища, стимулиране на потока енергия и постигане на вътрешен мир и хармония. Тайната на „Ломи-ломи“ се крие в масажните техники, които професионалистите използват. Тези масажни процедури дори наподобяват танц, защото терапевтът използва нежни и леки вълнообразни движения върху тялото на масажирания, под звуците на приятна и релаксираща музика. Така организмът е тонизиран и освободен от излишното напрежение.

Антистрес масаж

Масажна процедура, насочена изцяло към разтоварване на тялото от ежедневния стрес и напрежение и контролиране на емоционалното състояние. Масажът се практикува на цялото тяло и започна с леки, бавни движения, които да отпуснат мускулатурата и да възстановят емоционалния баланс. Антистрес масажът оставя трайно усещане за вътрешно спокойствие и хармония. Тези масажни процедру могат да се практикуват в турската баня с пяна, глина и водорасли.

Масаж „Широдара“

Тези масажни процедури се практикуват от преди повече от 5000 години с цел лечение на различни заболявания. Аюрведичната терапия действа изключително релаксиращо на тялото, успокоява мисълта и помага за освобождаване на стреса. Масажът задължително се извършва от обучен терапевт, който използва леко затоплено олио за масажиране на зоната на челото, шията и раменете. Непрекъснатото изливане на маслото активизира важни точки на главата и в резултат Широдара разширява кръвоносните съдове, като намалява кръвното налягане и допълнително подобрява циркулацията на кръвта в мозъка. Нежните и релаксиращи движения помагат за отпускане на тялото и постигане на ефект на пълна релаксация.

Масаж с вулканични камъни

Нетрадиционните масажни процедури носи редица физически и емоционални ползи, защото ползваните при нея терапевтични камъни притежават огромна лечебна сила. Вулканичните камъни са с различна форма и размери, в зависимост от частите на тялото, където ще бъдат поставени. Те излъчват топлина, която отпуска тялото и създава неповторимо усещане за спокойствие и наслада. Процедурата е особено подходяща за намаляване на тревожността и стреса, особено при хора, които ежедневно са подложени на различни натоварвания. Действието на тези масажни процедури продължава дълго, тялото е добре отпуснато, а нервната система е успокоена. Безспорно масаж с вулканични камъни се практикува не просто като релаксиращ метод, но и като средство за алтернативна медицина.

Ароматерия

От всички наши сетива, обонянието определено е едно от най-силно въздействащите на организма. Усещайки даден аромат, умът ни е способен да се пренесе в друг свят, към любими моменти и преживявания. Именно това е причината ароматерапията да се използва широко за отпускане на тялото и освобождаване на стреса. Лечебните свойства на терапевтичните масла са познати от дълбока древност като средство за справяне с болестите заради тяхното антибактериално и противовъзпалително действие. Етеричните масла се извличат от различни растения и оказват изпитано, мощно въздействие върху физическото, психическото и емоционалното състояние. Доказано е, че ароматерапията действа благоприятно при хроничен стрес и безпокойство, умора и депресия, както и при безсъние и общи проблеми със съня.

След като ви разказахме за някои от най-популярните масажни процедури, които успешно се практикуват за намаляване на напрежението и умората, ще ви споделим още, че ключова роля в разтоварването и отпускането на тялото и ума по време на процедурата, играе обстановката в спа центъра. Музиката, уютната среда, приглушената светлина и интимната обстановка успокояват ума и ви носят наслада. Затова, ако имате нужда от релаксиращ масаж, ви препоръчваме да посетите спа център Este Fitness & Spa. Освен уют и изискана атмосфера, там ще откриете и едни от най-добрите терапевти, които познават отлично спецификите на тялото и различните масажни техники, за да ви доставят спокойствие и релакс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!