Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Класическата фентъзи поредица 'Беоулф: Завръщане у дома' с премиера след седмица по Epic Drama

OFFNews 06 септември 2018 в 00:06 3719 0

Снимка ITV Global

Този септември по най-новия ТВ канал от семейството на Viasat History и TV1000 - Epic Drama, ексклузивно ще дебютира новата екранизация на легендата за един от най-великите литературни герои – Беоулф. 

Във фентъзи поредицата в 12 части БЕОУЛФ: ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА, в главната роля е Кийрън Бю (Warrior, Da Vinci's Demons), който си партнира с утвърдени актьори като Уилям Хърт (Humans, Damages, Avengers: Infinity War, A History of Violence на Кроненбърг) в ролята на Хротгар и Джоан Уоли (Wolf Hall, The White Princess, The Borgias, Уилоу) като Реда.

Създаден от Джеймс Дормър (Strike Back, Wallander, Outcast), Тим Хейнс и Кати Нюман, изпълненият с екшън сериал се случва в митичните Шийлдландс, място очароващо и опасно, из което бродят както хора, така и фантастични създания. В същината си западен театър на действието от митичното минало на Британия, разказът се разгръща върху огромно платно, заснет сред изумителната красота на английския североизток.

В пилотния епизод Беоулф са завръща в Херот, след години на скитничество като наемен войник, за да отдаде почит на вече болния пазител и тан на Херот, Хротгар (William Hurt), и за да поправи някои неправди от миналото. Тогава обаче Херот е нападнат от ужасяващото чудовище Грендл и Беоулф няма избор, освен да се бие с него и да го победи, като така печели благоволението на новия тан, Реда (Joanne Whalley), както и на цялата общност. Така започва личното пътуване на този могъщ, способен и малко самовглъбен мъж, обратно към семейството и дома му.

БЕОУЛФ: ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА е сериал за кураж, предателство, отмъщение, вярност, власт, човек срещу пустощ и любов. Той изследва добро и зло, герои и злодеи. Отвъд подводните политически течения и лични вътрешни терзания, обаче, има опасност, тръпка и усещане за приключение, характерни за всеки голям уестърн. Епични битки, вълнуващи преследвания, нападения, празненства и сражения са в сърцето на обещанието, което дава това заглавие.

“Още преди стотици години нашите предци са слушали историята за Беоулф, защото това е страхотна приключенска история – тя ги е плашила, вълнувала, карала ги е да плачат и да се смеят, казва създателят, сценарист и изпълнителен продуцент на сериала Джеймс Дормър. - Но те са продължавали да я разказват, защото в нея са разпознавали себе си и своите страхове. Като своеобразно огледало, тази история им е помагала да се самоопределят, а така – и нас. Изумително е, че имам възможността отново да я направя близка за по-широка аудитория – отново да им я дам. Да им дам шанс да видят себе си в нея.”

БЕОУЛФ: ЗАВРЪЩАНЕ У ДОМА дебютира с два поредни епизода на 14 септември от 22:00 по Epic Drama.

Epic Drama е най-новият канал от семейството на Viasat History и TV1000, достъпен в мрежата на А1 за клиенти на IPTV и кабелна ТВ през август, а от 1 септември – в HD за всички абонати на тв услуга на оператора. ТВ каналът е наличен също и в ТЕЛЕКАБЕЛ ТВ - на HD позиция 228, SD канал 185, Силистра ТВ – 173 канал, TV SAT COM - 23/24, в NetWorx – на позиция 230, както и в София – чрез NET1 на 129 канал.

Сред премиерите в стартовата схема бе създаденият от изцяло дамски творчески екип „Блудници“, в чийто втори сезон участва и Лив Тайлър и разкошният „Версай“; в средата на март дебютира испанският трилър хит „Чумата“, на Цветница - „Миниатюристът“, а през лятото текат всички сезони на култовия „Династията на Тюдорите“.

Можете да гледате първите епизоди на няколко от сериалите по Epic Drama онлайн свободно на: https://www.epicdrama.bg/watch-now/.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews