Фондация „За нашите деца“ организира седма Вечер на добродетелите

OFFNews Последна промяна на 12 октомври 2016 в 16:02 3544 0

Фондация „За нашите деца“ организира седмото издание на най-голямото си благотворително събитие - Вечер на добродетелите.

То ще проведе на 26 октомври в Център за високотехнологични иновации „Джон Атанасов” на Sofia Tech Park.

Каузата на Вечер на добродетелите 2016 г. е да набере средства за дейностите на Комплекс за ранно детско развитие, който ще предоставя интегрирани социално-здравни услуги на деца и семейства и в който децата и семействата ще могат да получат на едно място пълния пакет от форми на подкрепа за най-уязвимите деца – малките деца с увреждания, трудности или забавяне в развитието.

Комплексът ще е единственият в София, в който наред със социалната подкрепа, децата и семействата ще имат непосредствен достъп до здравна консултация и интервенции, които отговарят на медицинските стандарти.

През 2015 г. взехме решение да променим живота на 21 бебета, които все още живееха в Дома за медико-социални грижи „Св. София“ в столицата. До края на октомври тази година всяко едно от тях ще бъде изведено от дома и настанено в най-подходящата за детето семейна или близка до семейната среда. А ние ще започнем изграждането на съвременен Комплекс за ранно детско развитие. Нашата цел е да превърнем този Комплекс в пристан на надежда, толерантност и подкрепа за стотици деца и родители в риск в София и областта, съобщиха от Фондация "За нашите деца".

В него под един покрив децата и семействата ще могат да се възползват от широк набор от услуги – от консултации със специалисти до хидро и арт терапия, така че техните деца да получат най-добрата грижа. Едва ли на друго място в България едно новородено с трудности в моториката си ще може спокойно да посещава специален басейн, където с помощта на световно призната методика и квалифицирани специалисти, ще се работи за развитието на пълния капацитет на детето. В същото време семейството на детето ще може да получи психологическа или здравна консултация, докато по-голямото дете на семейството ще играе с други деца в двора. На същото място други деца ще имат достъп до висококвалифицирани рехабилитатори. Децата ще се развиват и ще се радват на живота през магията на изкуството и радостите на спорта, допълниха оттам.

„Този Комплекс, пълен с екип от професионалисти с големи сърца, ще даде алтернатива на семейство, в което се ражда дете с трудност в развитието или увреждане да се научи как не просто да се грижи за детето, но и да стимулира развитието му, ще даде шанс на детето да остане у дома и да развие пълния си потенциал в сигурна семейна среда, заобиколено от любовта на семейството си, вместо да постъпи в институция, ще даде опора на семейства да приемат в дома си малките деца от институциите в София, така че тези деца да получат шанс за истинско детство, изпълнено с мечти, копнежи и перспективи. Заедно ще променим съдбата на много деца в риск“, посочи изпълнителният директор на Фондацията Иванка Шалапатова.

Патрон на Вечер на добродетелите е г-жа Велина Тодорова, първият български представител в Комитета за правата на детето на ООН. Дипломатически партньор пък ще бъде Нейно превъзходителство посланикът на Великобритания Ема Хопкинс.

На сцената в подкрепа на каузата ще излязат световно известни български творци, сред които цигуларят Веско Ешкенази и диригентът Мартин Пантелеев. 

Игор Марковски отново ще бъде водещ на благотворителното наддаване и ще даде възможност на всеки гост на Вечерта да си тръгне с предмет, собственост на българска или световна знаменитост, или да спечели специално преживяване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови