Жером Клеменц и Нико Фаврез на Дни на предизвикателствата (програма)

OFFNews 07 ноември 2016 в 13:27 4396 0

За първи път част от фестивала за екстремни спортове Дни на предизвикателствата (11-13 ноември) става отворено събитие сред природата, в което поканени да участват са всички любители на планината, активностите на открито и адреналина.

На 12 ноември, във втория фестивален ден (събота), специалните гости на Дните ще застанат в центъра на екшъна сред красивата природа на Рила планина и курорта Боровец, където феновете ще могат да се срещнат отблизо с тях и да почерпят ценен опит.

Събитието ще се разгърне в следните три дисциплини:

1.Тънките моменти на катеренето с белгийските биг уол катерачи Нико Фаврез и Шон Вилянуева - с подкрепата на "Borovets Climbing and Mountaineering" и неговите двигатели Марто Маровски и Виктор Варошкин. Фотографът Бранислав Бранков от "Adore Outdoors" ще следва участниците и ще се погрижи за перфектните снимки, които ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на Дни на предизвикателствата и Боровец. В уъркшопа могат да се включат всички, независимо от нивото на подготвеност - от начинаещи надъхани до системно трениращи. Организаторите препоръчват участниците да носят лична екипировка (каска, седалка, еспадрили, магнезий), при нужда ще бъде предоставена на място. Локацията е катерачен обект „Водохващането“.

2. Каране със световният шампион по ендуро Жером Клеменц. Всички записали се ще могат да покарат по allmountain трасето в Боровец заедно с Жером Клеменц, да се снимат с него и да вземат автографи. Трасето е предвидено за участници със средна до професионална подготовка, така че се очаква само да носят своята екипировка (велосипед и протекция). Събитието съвпада с второто издание на Borovets Camera Days, провеждащи се в "Borovets Bike Park". Култовият вдъхновител на "Bikeporn" Георги Даскалов ще бъде по трасето, за да се погрижи участниците да си тръгнат с уникални снимки. Подробна информация за трасето може да бъде намерена тук.

3. Кефът да бягаш есенно време в планината – с Тони Петков и Илиян от Runbg.net. Двамата ще споделят ценен опит за техники на дишане, издържливост, правилно хранене за бегачи и др. Маршрутът ще бъде избран в зависимост от атмосферните условия и физическата подготовка на участниците.

За включване в трите дисциплини е необходима предварителна регистрация на този адрес. Сборният пункт за всички е в 9:30 часа на терасата на хотел „Рила“. В 10:00 гостите се разпределят в три групи според дисциплините катерене, бягане и колоездене.

Паралелно със събитието на Боровец, 12-тите Дни на предизвикателствата ще предложат богата дневна програма между от 12 часа в аула „Максима“ на УАСГ. Посетителите ще могат да се включат в занимания, даващи идеи за по-здравословен и отговорен начин на живот. Между тях е двудневният уъркшоп по оказване на първа помощ от Академия първа помощ, за който е необходимо предварително записване тук.

Желаещите да направят диагностика на енергийното си поле ще могат да го тестват със специалния уред за измерване на аурата, а загрижените за опазването на околната среда и здравословното хранене ще могат да изработят сами паста за зъби от натурални продукти. Занятието ще се води от дамите от Е-лек – лечебни мехлеми, които ще могат да бъдат закупени на щанда на козметичните продукти. Възможности за тренировки у дома и рехабилитация пък ще предложат уредите на "VibroFit", които ще могат да се тестват целодневно през уикенда. В допълнение ви очакват и забавни състезания по слаклайн, злагборд и „криво колело“.

Вечерната програма на Дните всеки ден между 18 и 22 часа - петък и събота в неделя от 16 часа - включва богат преглед на най-добрите постижения през годината под формата на презентации за далечни пътувания и експедиции, между които лекциите на Боян Петров и триото Вакрилов/Маровски/Варошкин, покорило Патагония с експедицията „Опашката на Дракона“. Още много непознати дестинации и спиращи дъха кадри ще бъдат представени през трите дни – цялата програма може да бъде видяна тук.

Билети за „Дни на предизвикателствата“ (11 -13 ноевмри) са налични в предварителна продажба: онлайн на цена 23 лв. и от магазини „Стената“ на цена 20 лв. В дните на фестивала тридневни билети – 27 лв. и еднодневни – 10 лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови