Световният шампион по байк ендуро идва на "Дни на предизвикателствата"

ОFFNews Последна промяна на 17 октомври 2016 в 20:35 5149 0

Световният шампион по байк ендуро Жером Клеменц и популярните катерачи Николас Фаврез и Шон Вилянуева ще са гости на феста "Дни на предизвикателствата 2016", който ще се проведе между 11 и 13 ноември в София.

Най-големият фестивал за екстремни спортове, туризъм и екология се завръща в Аула „Максима“ на УАСГ, като първи път в 12-годишната си история „Дните“ ще се проведат през уикенда – петък, събота и неделя.  

Предвидени са разнообразни лекции, презентации, работилници, прожекции.

За фестивала от Франция ще пристигне световният шампион в МТБ ендуро дисциплините Жером Клеменц и белгийско-испанското катерачно дуо Николас Фаврез и Шон Вилянуева. С това „Дните“ отбелязват най-многочисленото международно присъствие от създаването си. Звездната плеяда допълва българската гордост Боян Петров, изкачил това лято цели 3 осемхилядника, включително страховития Нанга Парбат.

В почивните дни, 12 и 13 ноември, специалните гости ще играят централна роля в поредица от спортни активности на открито, които ще се проведат в курорта Боровец. Николас Фаврез и Шон Вилянуева ще присъстват на специално катерачно събитие за всички желаещи да ги видят отблизо, а почитателите на планинското колоездене ще могат да покарат с Жером Клеменц по специално разработен вело маршрут.

Живописен преход и рън трасе очакват почитателите на пешеходния туризъм и планинското бягане. Феновете, които биха искали да прекарат вдъхновяващи часове със специалните гости на "Дните", трябва да заявят своето желание с предварително записване, което ще бъде отворено до няколко дни.

Филмовата селекция е пълна с изненади и няколко премиери. Сред акцентите са късометражният „Way East”, заснет сред спиращите дъха с красиви снежни пейзажи на Япония, но преди всичко изпълнен с хуманните послания на две фрийрайд и сърф дами, впуснали се в търсене на истината за ядрената катастрофа във Фукушима. Премиерно ще бъде представен „Balkan Express”, пресъздаващ белоснежната красота на Рила планина през очите на едно щуро австрийско фрийрайд крю, влюбено в българската природа.“A Pure Happiness” пък е документална екранизация на вълнуващото пътешествие на Атанас Куцев и Моника Балабанова в Непал. Очаквайте и още заглавия.

Боян Петров.

Сред презентаторите се откроява екипът на експедицията „Dragon’s Tail” в Патагония : Рус Вакрилов, Мартин Маровски и Виктор Варошкин, героите на тазгодишния „Дунав Ултра“ и "Adventure Sky Run" и много други в дневната и вечерна програма. Предвижда се и среща с авторския екип на 4-тото издание на наръчника на планинския водач и добрия планинар „Планините отблизо“.

Ще бъдат обявени Годишните награди в алпинизма и катеренето. Заедно ще станем съучастници в определянето на „Хижа на годината“, с гласуване на база номинациите на списание 360 и planinar.org. Своето място в програмата ще имат и проблемите на опазването на планините и околната среда.

Традиционният фотоконкурс на „Дни на предизвикателствата“ вече приема предложенията на фото любителите на планината и приключенията на официалния сайт на тема „Да докоснеш непознатото – човекът и природата“. Наградите са осигурени от Фотопавилион, Sony и магазини „Стената“.

Билети за „Дни на предизвикателствата“ са вече налични в предварителна продажба: онлайн от "Ticket Logic" на цена 23 лв. и от магазини „Стената“ на цена 20 лв. В дните на фестивала тридневни билети – 27 лв и еднодневни – 10 лв.

Повече информация и подробности за програмата може да намерите на официалния сайт на фестивала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови