"Завръщането" с Ди Каприо идва в кино "Люмиер"

ОFFNews 20 януари 2016 в 17:28 6083 1

Кадър от "Завръщането".

Епичната продукция “Завръщането” на носителя на „Оскар” Алехандро Иняриту вече може да бъде видяна в шест прожекции в кино “Люмиер”.

Те ще са на 23 януари (събота) от 17:00 и 20:00 часа, на 24 януари (неделя) от 16:30 и 19:30 часа, както и на 25 и 26 януари (понеделник и вторник) от 19:00 часа.

Предварителната продажба на билети се осъществява на касите на Билетен център – НДК, а един час преди съответната прожекция - и от касата на кино “Люмиер”.

"Завръщането” е с три награди "Златен глобус" и цели 12 номинации за "Оскар". В него главната роля е поверена на изключително талантливия Леонардо ди Каприо, който както обикновено изгражда брилянтен и максимално реалистичен образ. Партнира му също невероятният в актьорските си превъплъщения Том Харди.

„За мен във филма има мощни теми: волята за живот и отношенията ни с дивата природа. Преди това съм играл много невероятно силни герои, които са ми въздействали по различни начини, но трябва да кажа, че за мен бе уникално предизвикателство да изградя убедителен образ без думи. До голяма степен в работата се адаптирах към момента и реагирах на това, което природата ни предоставя и какво преживява Глас. Става дума за проучване на най-дълбоките елементи на инстинкта за оцеляване", коментира Ди Каприо.

Вдъхновен от действителни събития, „Завръщането” е епична история за оцеляване и преобразяване в американските погранични земи.

По време на експедиция в непозната пустош, легендарният изследовател Хю Глас (Леонардо ди Каприо) е брутално премазан от мечка и изоставен от членовете на собствената му ловна дружина. Сам, на границата на смъртта, Глас отказва да се предаде. Воден от непоколебима воля и любовта към съпругата и сина си, той предприема истинска одисея от 200 мили през обширния Див Запад по следите на човека, който го е предал - Джон Фицджералд (Том Харди).

Освен режисьор Алехандро Иняриту е и сценарист, и продуцент на филма. За продукцията той казва: „Историята на Глас повдига въпросите: Кои сме ние, когато сме напълно лишени от всичко? Какви сме ние, от какво сме направени и на какво сме способни? "

Припомняме ви, че киносалонът „Люмиер” беше официално открит като зала с всекидневни прожекции на 13 януари, предлагайки най-доброто от световното кино.

Повече за филма:

Потапяйки публиката в несравнима природна красота, мистерия и опасностите на живота в Америка от 1823 г., филмът изследва преобразяването на един човек в търсене на оцеляване. Отчасти трилър, отчасти пътеводител през пустошта, „Завръщането” изследва първичните инстинкти не само за запазване на живота, но и на достойнството, справедливостта, вярата, семейството и дома.

Това е първият исторически епос на режисьора Иняриту, който е известен с филмите си „21 грама”, „Вавилон” и отличения миналата година с „Оскар” за най-добър филм „Бърдмен: Или неочакваната добродетел на невежеството”. Тук той отново оставя характерния си отпечатък – неповторима комбинация от визуална непосредственост и емоционална интимност в история, която пренася публиката във времето и пространството.

Пустошта, където е заснета продукцията, отразява тежките условия, в които Глас и другарите му всъщност са живели през 1800 г. Иняриту, неговият екип и актьорите са били подготвени за това и са приели предизвикателствата да снимат в Канада и Аржентина - региони, известни с непредвидими метеорологични условия и недокоснати от цивилизацията диви земи, за да се потопят напълно в изживяването да бъдеш трапер в началото на 19-ти век.

Много такива мъже умират незнайни, но Глас влиза в аналите на американския фолклор с отказа си да умре. Неговата легенда изгрява, след като той се сблъсква с една от най-страховитите опасности на Запада: мечка гризли. Дори за най-доказаните трапери такива срещи са се оказвали фатални. Но не и за Глас. В разказа на Иняриту премазаният Глас се вкопчва в живота – и страда от човешкото предателство, което му дава сили да продължи напред на всяка цена.

Независимо от огромната загуба, Глас се издърпва от границите на смъртта и пропълзява пътя си през неизвестни опасности и непознати култури в търсене на разплата и изкупление. По време на изпълненото със смут и вълнение придвижване, той достига до отхвърляне на желанието за унищожение, което първоначално го води. Така той се превръща в "Revenant" – завърнал се от мъртвите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!