Лили Иванова, Горан Брегович и "Lord of the Dance" в Русе (програма)

OFFNews 20 юли 2015 в 13:45 4855 1

На 23 юли в един от най-красивите градове на Дунава предстои да бъде открита най-новата сграда за бизнес, спортни и културни събития в България - "Булстрад Арена".

„Русе е градът на моята младост, градът, където стартирах бизнеса си и където смятам да се установя в по-късен етап от живота си. Убеден съм, че „Булстрад Арена“ ще се наложи като най-добрата зала не само у нас, а и на Балканите. Мечтата ми е Русе да върне короната си на културен център на България“ - сподели председателят на съвета на директорите на Приста Ойл Холдинг Пламен Бобоков.

„Булстрад Арена“ официално отваря врати на 23 юли с целодневна развлекателна програма и грандиозен концерт на Лили Иванова, който вече е почти разпродаден. Билети и информация за събитията в новата зала може да откриете на сайта ѝ.

Освен примата на българската естрада концерт в "Булстрад Арена" ще имат Йълдъз Ибрахимова и Ибряма със своят проект "Джаз фолк класик".

Колоритните Йълдъз Ибрахимова и Иво Папазов – Ибряма, в компанията на една от най-старите филхармонии в България – “Проф. Димитър Ненов” - Разград, ще излязат на сцената в новата русенска зала на 18 септември, петък.

"Джаз фолк класик" представлява уникално съчетание на стилове – джаз, фолклор, етно, класическа и симфонична музика, обединени в прекрасна хармония. Концертът е плод на усилията на режисьора Пламен Панев, който започва работа по него миналата година. Двамата неповторими изпълнители със световна слава – джаз-певицата Йълдъз Ибрахимова и кларинетистът Ибряма, страхотният оркестър „Тракия“ с ръководител Нешко Нешев и разградската филхармония обещават да доставят на публиката изключително емоционално и вълнуващо преживяване, което е без аналог в България до този момент.

След Русе проектът ще бъде представен в Зала 1 на НДК в София, а вече е обявена дата за гостуване и в един от най-авторитетните културни центрове в световен мащаб - „Зурлу център“ в Истанбул през октомври.

В края на ноември в Русе пристигат 12-те най-талантливи ученици от Фондацията на Лучано Павароти, които неведнъж са вдигали на крака публиката в Париж, Брюксел, Амстердам, Ню Йорк. Гласовете на Италия „Белканто“ е поредният проект на виртуоза Франко Драгоне. Проектът, който отдава почит на един от най-великите творци – незабравимия Лучано Павароти, ще бъде на сцена в Русе на 27 ноември.

Още един изключителен световен спектакъл ще се играе на сцената в „Булстрад Арена“ на 4 октомври. Билетите за най-новия спектакъл на Майкъл Флетли - "Lord of the Dance: Dangerous Games", отдавна са в продажба и трябва да побързате, за да видите и чуете невероятното изпълнение на солистите и останалите танцьори от трупата, музиката, ефектите и фантастичните елементи.

100-годишнината от рождението на емблематичната френска изпълнителка Едит Пиаф ще бъде отбелязана и в Русе с проекта ‘PIAF! Le Spectale’ в изпълнение на френската певица Ан Карер. На 24 ноември тя не само ще изпълни най-великите песни на Едит Пиаф, но с невероятния си глас и в компанията своя оркестър, на фона на тематични декори и прожекции, ще заведе зрителите на незабравимо пътешествие по парижките улици в епохата Пиаф.

На 4 декември пък на сцената на „Булстрад Арена“ Националният балет на Грузия „Сухишвили“ ще изиграят незабравимо двучасово представление, на което е задължително да бъдете преки свидетели. През 1967 година “Сухишвили” поставят рекорд в “Ла Скала”, който остава прецедент в историята на залата - публиката извиква танцьорите на бис цели 14 пъти.

През 1988 г. танцовата програма на формацията пък е обявена за най-доброто шоу на Бродуей. В „Сухишвили“ танцуват 70 мъже и жени, на възраст от 20 до 70 години. Оркестърът е от 10 души, а ансамбълът разполага с 600 автентични грузински костюма - ръчна изработка, украсени със скъпоценни камъни. Запазената марка на „летящите грузинци” - сабите и ножовете, са изработени от стари грузински майстори.

За феновете на рока „Булстрад Арена“ е подготвила концерт на легендите от Nazareth, които излизат пред публиката на 13 септември, а входът е свободен. Информация как да се сдобиете с безплатен билет предстои да бъде обявена на сайта на „Булстрад Арена“.

В навечерието на Коледа настроението в Русе ще бъде приповдигнато, благодарение на култовия "Оркестър за сватби и погребения" и Кръстника на балканската музика - Горан Брегович. На 20 декември те ще изнесат концерт, в който ще чуем както досегашните познати парчета, така и песни от последния му албум Champagne for Gypsies.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови