Хитовата драма ''Наследници'' на HBO с 27 номинации за Еми

Искра Ангелова 14 юли 2023 в 23:57 1597 0

Снимка Рекламен плакат, сайт HBO

"Наследници" по HBO с 27 номинации за "Еми"

"Наследници" на HBO и "Последният от нас" са сред номинираните за телевизионните награди "Еми", пишат Лиза Ричвайн и Даниел Бродуей
за Ройтерс.

Драмата на HBO "Наследници", разказваща за жестоката борба за контрол над медийната империя на едно семейство, оглави номинациите за телевизионните награди "Еми" в сряда с 27 номинации за последния сезон на сериала.

Номинациите за най-високите телевизионни отличия бяха обявени в момент, когато Холивуд е в епицентъра на стачното напрежение, което може да забави церемонията по връчването на наградите "Еми" след обичайната дата на провеждането ѝ през септември. Сценаристите от киното и телевизията напуснаха работа преди два месеца, а актьорите започнаха да стачкуват в сряда вечерта.

Когато наградите "Еми" все пак се състоят, двукратният носител на наградата за най-добра драма "Наследници" ще се бори за трофея отново заедно с колегите си от HBO и "Последният от нас" - адаптация на антиутопична видеоигра, която получи второ място по брой номинации за "Еми" - 24.

"Благодаря на Телевизионната академия, че ни изпрати с такъв стил", заяви номинираният за поддържаща мъжка роля в "Наследници" Алън Рук. Сериалът за нефункционалното семейство Рой приключи четирисезонното си излъчване през май.

За най-добра драма се състезаваха още предисторията на "Игра на тронове" на HBO "Домът на дракона", историята за провалена ваканция "Белият лотос" и сериалът "Междузвездни войни" "Андор". Предишните номинирани "Better Call Saul", "Yellowjackets" и "The Crown" също са в микса.

"Тед Ласо", друг двоен носител на "Еми" за най-добър сериал, ще се състезава за най-добра комедия с "Елементарно абатство", "Чудната госпожа Мейзъл", "Мечката", "Бари", "Задължение на журито", "Само убийства в сградата" и "Сряда".

"Ласо" е най-номинираната комедия с 21 номинации.

При лимитираните сериали списъкът включва "Дамър - чудовище" на Netflix: The Jeffrey Dahmer Story" и "Beef", както и "Obi-Wan Kenobi" по Disney+. "Белият лотос" спечели категорията миналата година, но тази година беше преместен в надпреварата за драма.

HBO, подразделение на Warner Bros Discovery (WBD.O), изпревари всички мрежи с общо 127 номинации. Netflix получи 103 номинации.

В актьорските категории патриархът на "Наследници" Брайън Кокс ще се състезава с двама от враждуващите си телевизионни синове - Джереми Стронг и Кийрън Кълкин - за най-добър драматичен актьор. Сара Снук, сестрата в семейство Рой, е смятана за фаворит за наградата за най-добра драматична актриса.

Предишният носител на "Еми" Джейсън Съдейкис, съавтор и звезда на "Тед Ласо", беше номиниран за най-добър комедиен актьор за третия сезон на историята за рибата във водата по Apple (AAPL.O) TV+.

Номинираните за първи път Джеръми Алън Уайт от "Мечката" и Джейсън Сегел от "Свиване" също са сред тези, които ще се състезават за най-добър комедиен актьор.

В категорията за комедийна актриса гласоподавателите номинираха звездата от "Госпожа Мейзъл" Рейчъл Броснахан, създателката и звездата от "Елементарно училище "Абат" Куинта Брансън, актрисата от "Мъртва за мен" Кристина Апългейт, Наташа Лион за главната ѝ роля в "Poker Face" и Джена Ортега от "Сряда".

"Като човек, който просто искаше да направи телевизионно шоу, всичко това никога няма да спре да бъде напълно невероятно", заяви Брансън в Twitter.

Номинациите се отличаваха с някои забележителни стъпки по отношение на разнообразието, каза Клейтън Дейвис, старши редактор на наградите във Variety. Звездата от "Последният от нас" Педро Паскал стана вторият латиноамериканец в историята, номиниран за най-добър драматичен актьор. Първият беше Джими Смитс, който беше номиниран пет пъти през 90-те години на миналия век за ролята си в "NYPD Blue".

Чернокожите жени получиха най-много номинации в историята в една категория, каза Дейвис, като Джанел Джеймс и Шерил Лий Ралф от "Елементарно училище "Абът", Айо Едебири от "Мечката" и Джесика Уилямс от "Свиване" се състезават за най-добра поддържаща женска роля в комедия.

Победителите ще бъдат избрани от около 20 000 членове на Телевизионната академия.

Гласуващите подминаха популярната уестърн драма "Йелоустоун" и спинофа "1923". Те не допуснаха и Харисън Форд, който изигра прочути роли в "1923" и "Свиване".

В сряда церемонията по връчването на наградите "Еми" беше насрочена за 18 септември и щеше да се излъчва на живо по телевизионната мрежа на Fox (FOXA.O). Когато датата наближи, организаторите ще решат дали да я преместят, заяви говорител на академията.

"Надяваме се, че продължаващите преговори с гилдиите могат да доведат до справедливо и бързо решение", заяви Франк Шерма, председател и главен изпълнителен директор на Телевизионната академия, в началото на обявяването на номинациите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки