Джо Лин Търнър с контраотговор към Николо Коцев за скандала помежду им

Владимир Йончев 10 януари 2016 в 13:11 12914 10

Джо Лин Търнър разпространи отговор на отговора на Николо Коцев по повод скандала между тях, започнал, след като бившият певец на Rainbow и Deep Purple призив към феновете да не купуват DVD албума на Brazen Abbot със запис на концерта в Пловдив от 2010 г.

Брейзън Абът е групата на Николо Коцев, а в нейните албуми пеят по няколо различни вокалисти. Един от тях е и Джо Лин Търнър, а именно въпросът дали той е титулярен член на групата на българина или само е нает за албума и за концертите е основна тема на последното му писмо.

В първото си той обвини Николо Коцев, че е издал записа на концерта в Пловдив, без да му отчисли авторски права. Николо Коцев отговори, че още през 2010 г. Търнър е подписал декларация, че няма претенции концертът да бъде издаван.

Пълния текст на предишните две писма можете да видите тук.

Отговорът на Джо Лин Търнър беше изпратен до OFFNews от официалния фенклуб на певеца.

Чувствам, че е необходимо да отговоря на последното изявление на Коцев, за да защитя честта и репутацията си и да дам точно обяснение на феновете. След това писмо няма да правя повече коментари по темата.

Искам да стане ясно веднъж и завинаги, че проблемът никога не е бил с пари или финансово обезщетение. Когато повдигнах въпроса, Коцев ми предложи процент от продажбите, но веднага отказах тази оферта.

Проблемът ми с Коцев бе в начина, по който научих за това издание и начина, по който то бе пуснато в продажба. Вече бе излязло на пазара от две седмици, когато моят PR агент ми обърна внимание, че тече реклама в социалните медии. Пратих имейл, за да попитам Коцев защо не ме е уведомил, а отговорът беше: "Бях зает и съвсем забравих"... Сериозно?!

Неуважението и пренебрежението, които Коцев показва с действията си, са неприемливи за мен и крайно непрофесионални. Той твърди за мен: "не е партньор в BRAZEN ABBOT, а само съм го наел съм му платил изцяло", но това е възмутително изказване! И до днес съм единственият вокалист, участвал в изпълнения на живо на BRAZEN ABBOT! Давах всичко от себе си на всеки концерт и полагах усилия групата да се развива, защото наистина вярвах в този проект. Заслужавам ли подобно пренебрежително отношение след всичко, което съм направил? Не мисля, че е справедливо.

Когато повдигнах въпроса за необходимостта от моето потвърждение, той ме увери, че има документ, подписан от мен преди почти 6 години. Според моите адвокати споменатият документ НЕ МОЖЕ да служи като разрешение за търговска употреба на записа, законността на документа е "крайно съмнителна" и следователно няма обвързващ характер по никакъв начин. Думите, с които юристите го описаха, бяха "безсмислен, неопределен и подвеждащ". Освен това посочиха, че е подписан само от една страна (от мен) и липсата на подпис от страна на Коцев е още един повод да се постави под въпрос валидността на споразумението. Коцев призна, че сам е съставил текста, което обяснява аматьорското съдържание и структура...

След кратък разговор подписах документа, защото напълно се доверих и очаквах, че Коцев смята да използва видеозаписа за рекламни цели, за да осигури следващи участия на BRAZEN ABBOT. Съзнателно или не, Коцев "удобно" е забравил да спомене в последното си изявление, че не е осигурил провеждането на НИТО ЕДНО шоу след онова последно представяне на живо през 2010 г., а скоро след него ОСВОБОДИ членовете на групата!

В имейлите си Коцев ме увери, а по-късно обяви и в изявлението си, че това DVD ще се продава "ексклузивно чрез сайта на BRAZEN ABBOT". Някои мои фенове обаче съобщиха, че DVD-то в момента се предлага поне на 2 други сайта. Считам твърденията на Коцев за напълно неверни.

Смятам, че е важно да спомена, че в едно от скорошните си интервюта Коцев заявява, че съм потвърдил и гарантирал участието си в един от бъдещите му проекти. Целта вероятно е да събере инвестиции и да увеличи бюджета си, като използва името ми БЕЗ моето знание и без разрешение от моя страна!... Това изключително много ме притеснява и тревожи. По никакъв начин не съм обвързан с проекти, по които Коцев работи в момента или за които търси финансиране. Не мога да си мълча по този въпрос!

В последния имейл от моя мениджър, изпратен до Коцев на 31 декември, в желанието си да оставим всичко това зад себе си, се казва, че му давам пълно позволение да продължи с продажбите и му пожелавам късмет и успехи през предстоящата година.

В отговор той настоя да оттегля първото си изявление и вместо него да публикувам опровержение, с което да призная, че съм сгрешил относно съмнителния законов аспект на действията му. Отказах да го направя, като взех предвид съветите и предложенията на моите адвокати. Ако се беше свързал с мен преди издаването на DVD-то, вярвам, че щяхме да постигнем приятелско споразумение без проблем. Държа на становището си, че беше редно да получа уважение в някаква степен и да дам своето разрешение и потвърждение за издаване преди пускането на видеозаписа в продажба. Смятам, че това би била етична постъпка между двама професионалисти в приятелски отношения.

Адвокатите ми ме посъветваха да изпратя официална покана за прекратяване на действията в мой ущърб, но аз им казах, че намеренията ми не са такива, че не се стремя към подобен резултат и че просто трябва да оставим нещата. Животът продължава.

Що се отнася до проекта Rated X... след като Коцев е решил, че трябва да намеси и него... Нашият китарист бе покосен от внезапен удар, но беше записал само 7 от 11-те песни... Трябваше да завършим албума и имахме краен срок да го направим. Продуцентът ни от "Frontiers Records" вече бе избрал отличен китарист от Германия, който записа партиите си за няколко дни. Аз обаче реших, че това ще е добра възможност за Коцев да свири в оставащите парчета, като в замяна ще получи шанс да участва в турнето на групата, а това щеше да му осигури доход и много добра реклама. В преговорите с "Frontiers" бях настоятелен и накрая, след една седмица, успях да ги убедя да позволят на Коцев да завърши албума. За съжаление соловите ангажименти на членовете на групата не позволиха организирането на турне на Rated X...

Като истински професионалист, аз съм разгневен и разтревожен от това, че съм поставен в подобно положение. Високо ценя взаимното уважение, което всички артисти трябва да показват един към друг, докато полагат своите усилия да постигнат успех. Очаквам да получа същото отношение в замяна.

Извинявам се за дългия отговор - имаше твърде много въпроси за обсъждане. Благодаря на всички ви, че прочетохте този текст и че се опитвате да разберете тази неприятна ситуация.

Искрено ваш,
Joe Lynn Turner

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!