Джо Лин Търнър с контраотговор към Николо Коцев за скандала помежду им

Последна промяна на 10 януари 2016 в 13:11 11735 10

Джо Лин Търнър разпространи отговор на отговора на Николо Коцев по повод скандала между тях, започнал, след като бившият певец на Rainbow и Deep Purple призив към феновете да не купуват DVD албума на Brazen Abbot със запис на концерта в Пловдив от 2010 г.

Брейзън Абът е групата на Николо Коцев, а в нейните албуми пеят по няколо различни вокалисти. Един от тях е и Джо Лин Търнър, а именно въпросът дали той е титулярен член на групата на българина или само е нает за албума и за концертите е основна тема на последното му писмо.

В първото си той обвини Николо Коцев, че е издал записа на концерта в Пловдив, без да му отчисли авторски права. Николо Коцев отговори, че още през 2010 г. Търнър е подписал декларация, че няма претенции концертът да бъде издаван.

Пълния текст на предишните две писма можете да видите тук.

Отговорът на Джо Лин Търнър беше изпратен до OFFNews от официалния фенклуб на певеца.

Чувствам, че е необходимо да отговоря на последното изявление на Коцев, за да защитя честта и репутацията си и да дам точно обяснение на феновете. След това писмо няма да правя повече коментари по темата.

Искам да стане ясно веднъж и завинаги, че проблемът никога не е бил с пари или финансово обезщетение. Когато повдигнах въпроса, Коцев ми предложи процент от продажбите, но веднага отказах тази оферта.

Проблемът ми с Коцев бе в начина, по който научих за това издание и начина, по който то бе пуснато в продажба. Вече бе излязло на пазара от две седмици, когато моят PR агент ми обърна внимание, че тече реклама в социалните медии. Пратих имейл, за да попитам Коцев защо не ме е уведомил, а отговорът беше: "Бях зает и съвсем забравих"... Сериозно?!

Неуважението и пренебрежението, които Коцев показва с действията си, са неприемливи за мен и крайно непрофесионални. Той твърди за мен: "не е партньор в BRAZEN ABBOT, а само съм го наел съм му платил изцяло", но това е възмутително изказване! И до днес съм единственият вокалист, участвал в изпълнения на живо на BRAZEN ABBOT! Давах всичко от себе си на всеки концерт и полагах усилия групата да се развива, защото наистина вярвах в този проект. Заслужавам ли подобно пренебрежително отношение след всичко, което съм направил? Не мисля, че е справедливо.

Когато повдигнах въпроса за необходимостта от моето потвърждение, той ме увери, че има документ, подписан от мен преди почти 6 години. Според моите адвокати споменатият документ НЕ МОЖЕ да служи като разрешение за търговска употреба на записа, законността на документа е "крайно съмнителна" и следователно няма обвързващ характер по никакъв начин. Думите, с които юристите го описаха, бяха "безсмислен, неопределен и подвеждащ". Освен това посочиха, че е подписан само от една страна (от мен) и липсата на подпис от страна на Коцев е още един повод да се постави под въпрос валидността на споразумението. Коцев призна, че сам е съставил текста, което обяснява аматьорското съдържание и структура...

След кратък разговор подписах документа, защото напълно се доверих и очаквах, че Коцев смята да използва видеозаписа за рекламни цели, за да осигури следващи участия на BRAZEN ABBOT. Съзнателно или не, Коцев "удобно" е забравил да спомене в последното си изявление, че не е осигурил провеждането на НИТО ЕДНО шоу след онова последно представяне на живо през 2010 г., а скоро след него ОСВОБОДИ членовете на групата!

В имейлите си Коцев ме увери, а по-късно обяви и в изявлението си, че това DVD ще се продава "ексклузивно чрез сайта на BRAZEN ABBOT". Някои мои фенове обаче съобщиха, че DVD-то в момента се предлага поне на 2 други сайта. Считам твърденията на Коцев за напълно неверни.

Смятам, че е важно да спомена, че в едно от скорошните си интервюта Коцев заявява, че съм потвърдил и гарантирал участието си в един от бъдещите му проекти. Целта вероятно е да събере инвестиции и да увеличи бюджета си, като използва името ми БЕЗ моето знание и без разрешение от моя страна!... Това изключително много ме притеснява и тревожи. По никакъв начин не съм обвързан с проекти, по които Коцев работи в момента или за които търси финансиране. Не мога да си мълча по този въпрос!

В последния имейл от моя мениджър, изпратен до Коцев на 31 декември, в желанието си да оставим всичко това зад себе си, се казва, че му давам пълно позволение да продължи с продажбите и му пожелавам късмет и успехи през предстоящата година.

В отговор той настоя да оттегля първото си изявление и вместо него да публикувам опровержение, с което да призная, че съм сгрешил относно съмнителния законов аспект на действията му. Отказах да го направя, като взех предвид съветите и предложенията на моите адвокати. Ако се беше свързал с мен преди издаването на DVD-то, вярвам, че щяхме да постигнем приятелско споразумение без проблем. Държа на становището си, че беше редно да получа уважение в някаква степен и да дам своето разрешение и потвърждение за издаване преди пускането на видеозаписа в продажба. Смятам, че това би била етична постъпка между двама професионалисти в приятелски отношения.

Адвокатите ми ме посъветваха да изпратя официална покана за прекратяване на действията в мой ущърб, но аз им казах, че намеренията ми не са такива, че не се стремя към подобен резултат и че просто трябва да оставим нещата. Животът продължава.

Що се отнася до проекта Rated X... след като Коцев е решил, че трябва да намеси и него... Нашият китарист бе покосен от внезапен удар, но беше записал само 7 от 11-те песни... Трябваше да завършим албума и имахме краен срок да го направим. Продуцентът ни от "Frontiers Records" вече бе избрал отличен китарист от Германия, който записа партиите си за няколко дни. Аз обаче реших, че това ще е добра възможност за Коцев да свири в оставащите парчета, като в замяна ще получи шанс да участва в турнето на групата, а това щеше да му осигури доход и много добра реклама. В преговорите с "Frontiers" бях настоятелен и накрая, след една седмица, успях да ги убедя да позволят на Коцев да завърши албума. За съжаление соловите ангажименти на членовете на групата не позволиха организирането на турне на Rated X...

Като истински професионалист, аз съм разгневен и разтревожен от това, че съм поставен в подобно положение. Високо ценя взаимното уважение, което всички артисти трябва да показват един към друг, докато полагат своите усилия да постигнат успех. Очаквам да получа същото отношение в замяна.

Извинявам се за дългия отговор - имаше твърде много въпроси за обсъждане. Благодаря на всички ви, че прочетохте този текст и че се опитвате да разберете тази неприятна ситуация.

Искрено ваш,
Joe Lynn Turner

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.01 2016 в 10:03

Офнюз, защо спорът между двамата музиканти запълва рубриката ви за култура? Такива спорове има достатъчно често, но пък има и достатъчно други събития, които би трябвало да застанат в челото на тази рубрика. Явно жълтите медии в родината действат заразно.

10.01 2016 в 23:36

Викторе, само пълен профан може да смесва музика и политика. Джо Лин Търнър е велик, ако ще и на Путин на ушенце да пее. А такива като тебе дето всичко свързват с политиката, с фили и фоби, са голям проблем във всичко.
Защото са промити коне с капаци.

10.01 2016 в 21:54

Не научихте ли от миналата статия как се четат и пишат имената на БЪЛГАРСКИ, че сте ги написали отново на английски??? Все пак мина седмица- две и можехте да минете един кратък курс по английски за начинаещи и да научите кое как се чете и да представите новината по- професионално...Марш в клас и да връщате заплатите, които не заслужавате :)

10.01 2016 в 16:45

“““““““Виктор13:30 10 яну 201601
+ 16
- 24
Честта и репутацията на Търнър отдавна е неизличимо опетнена. От момента, в който застана до френското прасе Депардийо, подкрепи анексирането на Крим и извъртя 2 свирки на Путин. И всичко това, защото мозъкът изпи една изухана белорускиня, 3 пъти по-млада от него. Беше велик певец, уви, сега е нищо! „„„„„„„„„„„„„


Ето това е АПОТЕОЗА на един завършен третополов дебилен..ЛУЗЪР!!!

викинциеееее....едва ли си даваш сметка колко си незначителен, безмозъчен, абе с една дума еталон за соросоиден серящ навътре ИДИОТ....всичко тове естествено го поднасям без капка извинение за цялостното ти “творчество“.....колкото по-малко издевателствуваш на клавиатурката си толкова по-малък е шанса да направиш достояние ТОТАЛНАТА СИ ДЕБИЛНОСТ, съзнавам, че ще ти е трудно да осмислиш това, но просто не можах да устоя на поредната ти безмозъчна пръдня.....

Иначе по
темата ще кажа само, че това си е точно латиносериал от който остава само горчив вкус в устата.
Жалко, че така наречения “Николо“ си е най-обикновен..НиколА!

10.01 2016 в 16:36

Joe и мениджърът му явно са забравили, че той е подписал декларация за правата, така че им изпратих копие от документа. Отговорът беше - ".. Не съм сигурен, че съм ОК със съдържанието.... то не е написано от адвокат". Да, обикновено аз не разговарям с музикантите си чрез адвокати и не очаквах проблеми от членовете на бандата, когато саморъчно написах текста.


Дежурната орка "Всичко знам и всичко мога" отново експертно се изхрачи по теча, от която е в страни, назад и леко надолу с едни 150години.
За каква "българската юриспруденция" може да се говори по отношение на текст написан на коля от музикант, в който байганьовското е взело връх над музикалното?!
Дълга съботно-неделна смяна караш.
Бива ли да си толкова невнятен?

10.01 2016 в 16:13

'Думите, с които юристите го описаха, бяха "безсмислен, неопределен и подвеждащ".'

Българската юриспруденция в едно изречение :))))

10.01 2016 в 14:20

И до днес съм единственият вокалист, участвал в изпълнения на живо на BRAZEN ABBOT! Давах всичко от себе си на всеки концерт и полагах усилия групата да се развива, защото наистина вярвах в този проект.


Защо бе тъпанарино, ЗАЩО се натиска този ганьвовец да го издава, като според тебе сега бил "нищо"? А какво би представлявала тази група без него? Повръща ми се от такива бездарници като теб. Биологична нула.
ТЪПАНАР!

10.01 2016 в 14:08

Българино, защо си мислиш, че като псуваш ставаш убедителен?!?Единственото, което предизвикваш е съжаление. Коригирай тона си, ако искаш някой да те възприема сериозно. И си оправи правописа.

10.01 2016 в 13:41

викторе майка ти проста да еба малоумна!
Eбаси тъпака си братче!
Когато постигнеш и 1/милионна част от изрязаните нокти на този човек тогава приказвай тъпако.
Нерде музиката, нерде Крим?!
ТЪПАК!

10.01 2016 в 13:30

Честта и репутацията на Търнър отдавна е неизличимо опетнена. От момента, в който застана до френското прасе Депардийо, подкрепи анексирането на Крим и извъртя 2 свирки на Путин. И всичко това, защото мозъкът изпи една изухана белорускиня, 3 пъти по-млада от него. Беше велик певец, уви, сега е нищо!