Зелените технологии – златната нишка между икономическо и социално развитие и климатичните промени

OFFNews Последна промяна на 12 април 2019 в 11:04 1884 0

Преосмисляне на цялата енергийна система чрез използване на слънцето, водата, вятъра, зeмя без депа, превръщането на отпадъците в ресурс, свързване и дигитализиране на сгради и градската инфраструктура – това е бъдещето.

Интелигентните решения се развиват стремително и бързото им прилагане в практиката зависи от всички нас. Кои са технологиите, които щадят околната среда, повишават ефективността и конкурентоспособността, създават нови модели на поведение и производство?

От 16 до 18 април, в Зали 5 и 6 на Интер Експо ЦентърСофия Виа Експо организира традиционните изложения и конференции: ЕЕ и ВЕИ (енергийна ефективност и възобновяема енергия), Save the Planet (управление и рециклиране на отпадъци) и Smart Cities (интелигентни градове).

Защо да посетите изложенията?

· Ще осъществите директен контакт с водещи компании от 14 държави. Те предлагат рентабилни и екологични решения - подходяща инвестиция за бизнеса, общините, селското стопанство и домовете. Част от тях търсят дистрибутори от България и региона.

· Сред продуктовите премиери на ЕЕ & BE са: ново поколение климатични системи, които спестяват 20-60% енергия; инсталации за изгаряне на биомаса с влага до 120%; биогаз инсталации за оползотворяване органични отпадъци от селското стопанство; пелетиращи инсталации; системи за микро и мини водноелектрически централи; хибридни системи за автономно производство на енергия от слънце и вятър; уникална технология увеличава максимално ефективността на отоплителните системи.

· Решенията за превръщането на отпадъците в нови суровини се усъвършенстват непрекъснато. Интерес ще предизвика първата по рода си в Европа технология за производство на гъвкава тъкан от 100% рециклирани PET бутилки, която може да се използва за производството на различни видове опаковки; шредери спестяват 30% от разхода за електроенергия и реализират печалба за бизнеса чрез рециклиране на дърво, хартия, строителни отпадъци; уеб базирано решение увеличава до 80% количеството рециклирани отпадъци в общините; оборудване за производство на горива от битови и индустриални отпадъци; компактни сметосъбиращи машини, подходящи за клиенти с ограничен бюджет.

· Впечатляващи са възможностите на умни решения за управление на ресурсите в един дом, сграда и населено място. Революция в терморегулирането спестява 30% от разходите за отопление; системи за сградна и индустриална автоматизация постигат висок комфорт и ефективност; умен електромер, родно производство, се определя като световна новост; лесно и забавно придвижване е възможно с първия български електрически маунтинбайк и електрически триколки, а система за предупреждение от земетресения спасява човешки животи и имущество.

Теми в конференциите – регистрирайте се за безплатно участие на www.viaexpo.com.

· Инвестиционен форум за зелена енергия - политики, финансови инструменти и перспективи

· Семинар „ Енергийно ефективно обновяване на сгради“

· Иновативен софтуер за оразмеряване на топлообменни апарати

· Конференция ‘Sofia Smart City Marketplace’ ще представи продукти, технологии и постижения на компании, университети и научни институти, чрез които може да се реализира концепцията за интелигентните градове.

· Нови инструменти за финансиране на проекти за управление на отпадъци и кръгова икономика

· Презентация на високо технологично решение, което повишава процента на рециклиране на отпадъците до 80%.

Дните от 16 до 18 април ще бъдат изпълнени с много разговори, дискусии и обмяна на идеи. Стремежът на организаторите е в рамките на тези 3 дни да съберат на едно място представители на държавната администрация, бизнеса и обществото с цел едно по-чисто бъдеще.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови