Билбордът на полицаите свален от управителя на Метрополис заради нарушен договор

Борисов се ядосал, разпоредил да отстъпят билборд на властта за председателството

Юлиан Христов 10 януари 2018 в 09:55 12698 2

Метрополис свалили билборда на полицаите заради политически спекулации

Снимка 24 часа

Билбордът на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) е свален от фирмата собственик, която отдава рекламно място под наем, от съображения за политически спекулации. 

Пред OFFNews управителят на "Метрополис" Тихомир Младенов коментира, че е взел решението за свалянето на плаката на базата на договора за наем, който е сключил с фирма "Аргент".

Както стана ясно по-рано днес билбордът на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" на синдикатите, с който те планират да посрещнат евроделегатите у нас, е бил свален тази нощ, въпреки че е бил платен за две седмици.

Младенов обясни, че е взел решението за свалянето на билборда единствено на базата на договора си с другата фирма и в случая не е имал политически съображения:

В случая ние сме подведени и сме въвлечени в явно търсен политически скандал, защото аз имам договор с една голяма агенция, която се казва "Аргент", които наемат билборда и според договора е уточнено, че това ще бъде "визия на събитие". Тъй като след монтаж на тази визия ние констатираме, че не става въпрос за събитие, а става въпрос за послание, което е с политически отенък - синдикално, ние го сваляме на базата търговски отношения между двете компании.

От компанията са категорични, че решението им е взето единствено на базата на търговските отношения с друга фирма и не е търсен политически ефект. 

Младенов обясни, че той е констатирал несъответствието в договора и за това преценил, че билбордът трябва да бъде свален, "докато не се изясним между двете фирми". От чисто търговските отношения обаче "Метрополис" са въвлечени в "буря, която изобщо не е търсена".

Ние подкрепяме полицаите. Ние също искаме те да имат повече пари, но не е това начинът да се прави по този чисто саботажен метод. Защото за мен това е саботаж - нарушението на един чисто търговски договор между два юридически субекта, които са търговски дружества.

Младенов съобщи, че от фирмата ще разпространят прессъобщение, в което ще бъде прикрепен договорът за отдаване под наем. 

По-рано днес председателят на СФСМВР Валентин Попов обясни пред OFFNews, че няма представа защо е свален този билборд. Това обаче бил единственият плакат, който е свален. Той обясни, че не е изтекъл периодът, за който билбордът е платен.

От федерацията се заканиха да увеличат броя на билбордовете в София.

Пред OFFNews от правителствената пресслужба обясниха, че премиерът Бойко Борисов е разпоредил един от билбордовете, който е платен от правителството във връзка с европредседателството, да бъде преотстъпен на синдикатите. 

„Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда на протеста на полицаите“, заяви Борисов в началото на правителственото заседание в сряда. Той е разпоредил на министър Лиляна Павлова "колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат“:

Председателството е на България, нито е мое, нито е на правителството. Всички билбордове да се дадат, който каквото лошо има да каже, там може да го сложи и да си каже. Няма да рекламираме България, а всеки, каквото иска да сложи. Предоставете им ги, за да знаем, че максимум добре ще се покажем. В края на краищата ще покажем това, което сме.

Борисов използва момента, за да припомни колко средства са платени за Белене, КТБ и "американските централи", както и за униформите на полицаите и за увеличение на заплатите им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови