Почнахме добре с оставките. Да продължим нататък!

Александра Маркарян 28 януари 2013 в 21:46 6800 10

Бойко Борисов

Дали заради не особено благоприятния за ГЕРБ резултат от референдума, дали заради зачестилите скандали и протести, дали за да излезе Той бял, а всички около Него - черни, или просто в чест на победата на Джокович, факт е, че Бойко Борисов почна много добре с днешните оставки.

Образователният министър Сергей Игнатов, шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев и на Научния фонд Христо Петров са едно добро начало.

 Сега да си пожелаем премиерът да продължи нататък. Защото има още много за уволнение.

Да почнем с министрите.

Сергей Игнатов бе уволнен, защото прикрива злоупотреби в Научния фонд.

За Тотю Младенов бе доказано, че с действия или бездействия облагодетелства депутатката от ГЕРБ Вяра Петрова. Същата тази, за която в интернет се върти клип как се купуват гласове в нейна полза. След лобиране на депутатката, нейната майка източи 700 000 лева от оперативните програми. Разбира се с любезното съгласие на шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова, която като лъвица бранеше Вяра Петрова в парламента, преди да се разбере, че депутатите от разследващата я комисия държат документи в ръцете си.

Те не са ли за уволнение?

Самата Вяра Петрова още си е депутат. Подаде оставка, но още си е в парламента. Шефът на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев каза, че оставката на Петрова е признак за нов морал в политиката. А оставането й в парламента признак за какво е? Или освен морала са се намесили и партийните каси? 

Не се ли броят за злоупотреба ония 100 000 лева, които земеделският министър Мирослав Найденов даде от Програмата за развитие на селските региони на хубавата Кристинка, за да направи акаунти във Фейсбук и Туитър?

Но защо все забравяме и другите 50 000 лева европейски пари, които Найденов плати на незнаен писач, за да оспамва форумите с положителни мнения за ГЕРБ?

Списъкът надолу може да бъде продължен до 15, но тези двамата са 1:1 казуса на Игнатов.

Да минем на казуса на Семерджиев. Официално уволнението му не е за порното с парното, а затова, че страната ни е заплашена с наказателна процедура от Европейската комисия.

Абсолютно същата наказателна процедура, но за повече пари, ще започне всеки момент заради богоугодната дейност на шефа на КРС Веселин Божков. Заради опорочената процедура при раздаването на мултиплексите, Европейската комисия заведе дело срещу България. Глобата, която ни грози за приятелското раздаване на честоти, е между 20 и 200 хиляди евро ДНЕВНО.

Шефът на КРС и ресорният му министър Ивайло Московски обясниха, че и за това е виновна тройната коалиция.  Чунким не помним кой беше шеф на КРС по време на тройната коалиция - същият Веселин Божков.

Не е лесно да се намери аргумент, с който Семерджиев може да бъде оневинен, но ако поне един има, той е, че Божков ги надроби по-големи и от него. Но явно е ценен кадър човекът, щом още от времето на Тройната коалиция си го пазят. А за нас с гайдите са сценките как суперменът от Банкя наказва червените злодеи. Всъщност вие сещате ли се за наказан? Защото ние се сещаме само за такива, с които Борисов добре си работи.

Например шефът на КЗК Петко Николов, когото лично премиерът Бойко Борисов даде като пример за избран от предишните, който се радва на неговото доверие. И как няма да се радва като все правилно отсъжда. Особено за партньорите на премиера на карти и свои градски.

Наскоро комфортът стана още по-голям, след като друга една комисия, установи, че единствените членове на КЗК, които си позволяваха да дават "особено мнение", са в конфликт на интереси. Но комисията със странното име КПУКИ забрави да се сезира за шефа им Петко Николов, който е правил подобни неща, като тези за които са наказани.

Една от 5-те наказателни процедури срещу България е именно в областта на конкуренцията и ако се следва логиката, Семерджиев трябва да си има последователи.

Ако си говорим за фондове пък във фонда за иновации парите на избраните проекти бяха раздадени седмица, преди да бъде обявено класирането. Случайно или не единият проект е на фирма, свързана със съветник на премиера Бойко Борисов. А шефката на Агенцията за малки и средни предприятия, която отговаря за фонда - Марияна Велкова, още си е на поста.

Списъкът вероятно е крайно непълен. Но в коментарите под статията можете да ни припомните и други номинации за уволнение. Знае ли човек в чест на победата на Джокович какво може да се случи...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!