Почнахме добре с оставките. Да продължим нататък!

Александра Маркарян Последна промяна на 28 януари 2013 в 21:46 5985 10

Бойко Борисов

Дали заради не особено благоприятния за ГЕРБ резултат от референдума, дали заради зачестилите скандали и протести, дали за да излезе Той бял, а всички около Него - черни, или просто в чест на победата на Джокович, факт е, че Бойко Борисов почна много добре с днешните оставки.

Образователният министър Сергей Игнатов, шефът на ДКЕВР Ангел Семерджиев и на Научния фонд Христо Петров са едно добро начало.

 Сега да си пожелаем премиерът да продължи нататък. Защото има още много за уволнение.

Да почнем с министрите.

Сергей Игнатов бе уволнен, защото прикрива злоупотреби в Научния фонд.

За Тотю Младенов бе доказано, че с действия или бездействия облагодетелства депутатката от ГЕРБ Вяра Петрова. Същата тази, за която в интернет се върти клип как се купуват гласове в нейна полза. След лобиране на депутатката, нейната майка източи 700 000 лева от оперативните програми. Разбира се с любезното съгласие на шефката на Агенцията по заетостта Камелия Лозанова, която като лъвица бранеше Вяра Петрова в парламента, преди да се разбере, че депутатите от разследващата я комисия държат документи в ръцете си.

Те не са ли за уволнение?

Самата Вяра Петрова още си е депутат. Подаде оставка, но още си е в парламента. Шефът на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев каза, че оставката на Петрова е признак за нов морал в политиката. А оставането й в парламента признак за какво е? Или освен морала са се намесили и партийните каси? 

Не се ли броят за злоупотреба ония 100 000 лева, които земеделският министър Мирослав Найденов даде от Програмата за развитие на селските региони на хубавата Кристинка, за да направи акаунти във Фейсбук и Туитър?

Но защо все забравяме и другите 50 000 лева европейски пари, които Найденов плати на незнаен писач, за да оспамва форумите с положителни мнения за ГЕРБ?

Списъкът надолу може да бъде продължен до 15, но тези двамата са 1:1 казуса на Игнатов.

Да минем на казуса на Семерджиев. Официално уволнението му не е за порното с парното, а затова, че страната ни е заплашена с наказателна процедура от Европейската комисия.

Абсолютно същата наказателна процедура, но за повече пари, ще започне всеки момент заради богоугодната дейност на шефа на КРС Веселин Божков. Заради опорочената процедура при раздаването на мултиплексите, Европейската комисия заведе дело срещу България. Глобата, която ни грози за приятелското раздаване на честоти, е между 20 и 200 хиляди евро ДНЕВНО.

Шефът на КРС и ресорният му министър Ивайло Московски обясниха, че и за това е виновна тройната коалиция.  Чунким не помним кой беше шеф на КРС по време на тройната коалиция - същият Веселин Божков.

Не е лесно да се намери аргумент, с който Семерджиев може да бъде оневинен, но ако поне един има, той е, че Божков ги надроби по-големи и от него. Но явно е ценен кадър човекът, щом още от времето на Тройната коалиция си го пазят. А за нас с гайдите са сценките как суперменът от Банкя наказва червените злодеи. Всъщност вие сещате ли се за наказан? Защото ние се сещаме само за такива, с които Борисов добре си работи.

Например шефът на КЗК Петко Николов, когото лично премиерът Бойко Борисов даде като пример за избран от предишните, който се радва на неговото доверие. И как няма да се радва като все правилно отсъжда. Особено за партньорите на премиера на карти и свои градски.

Наскоро комфортът стана още по-голям, след като друга една комисия, установи, че единствените членове на КЗК, които си позволяваха да дават "особено мнение", са в конфликт на интереси. Но комисията със странното име КПУКИ забрави да се сезира за шефа им Петко Николов, който е правил подобни неща, като тези за които са наказани.

Една от 5-те наказателни процедури срещу България е именно в областта на конкуренцията и ако се следва логиката, Семерджиев трябва да си има последователи.

Ако си говорим за фондове пък във фонда за иновации парите на избраните проекти бяха раздадени седмица, преди да бъде обявено класирането. Случайно или не единият проект е на фирма, свързана със съветник на премиера Бойко Борисов. А шефката на Агенцията за малки и средни предприятия, която отговаря за фонда - Марияна Велкова, още си е на поста.

Списъкът вероятно е крайно непълен. Но в коментарите под статията можете да ни припомните и други номинации за уволнение. Знае ли човек в чест на победата на Джокович какво може да се случи...

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.02 2013 в 16:46

Много думи,а делата са малко,просто трябва да ги изритаме с мир.Тези наистина за нищо не стават,ще се питаме,защо спахме през тези три години и половина,какво ще обясняваме на децата си егати ,не искам да си спомням за онази поговорка"кой дал зелника и кой го изял"

29.01 2013 в 14:39

Айде да не се прави Бойко на луд с този кризисен пиар. Трудно ще убеди някого, че уволненията са принципни и навременни. Заедно с оня трол Дянков нека да обяснят и защо подкрепят хаоса с избирателните списъци. Заради изборите ли? Като си говорим за ГЕРБ-да видим дали толкова истински са срещу корупцията? Давам слабо известен на широката публика(но не е на Дянков и Борисов) пример за разминаване между думи и дела- ситуацията в Националния статистически институт. Преди сегашния председател имаше една персона докопала се през 2008г. до председателския пост с изричната подкрепа на Тройната коалиция. След ПИ 2009г. същата персона бе приета от ГЕРБ и срещу услуги на Дянков успя да се докопа чак до Евростат. И до сега се носят легенди за корупцията покрай Преброяването, но мерки-никакви. Нешо повече-Инджова бе насадена на председателския пост именно за да не секват схемите. Сега и останалите от ръководството вече са такива, каквито са изгодни на "честните и неподкупните" от ГЕРБ.

29.01 2013 в 08:02

Борисов па как не го беше срам, след като онова недоразумение Вдянков 200 пъти каза че никакви пари няма да отпуне на ВМЗ Сопот, накрая след като получиха превод от това което са си заработили, отиде веднага да се снима с хората и с чужда пита помен да прави.Бокоооу, не сме толкова елементарни, колкото и да си правиш реклама - 60% на 40% не в твоя полза те чака.Освен ако мангалите не се разгласуват масово след 6 месеца...Защо ли? Като оня ден викаха, нема пари нема да гласуваме .Хахх...!

29.01 2013 в 04:39

А Цецо, Цецоууу - както му вика премиера? Него къде забравихме, с всичките му изцепки и издънки на милиционер? То не беше кадруване в съдебната система, то не бяха закани и присъди от трибуната на Народното събрание, СРС-та ( Мишо Бирата), не беха семейни приятели, кумци и шуренайки във всички благи сделки (Дюните в Несебър) и службици(Владимира Янова), ох, да - и шестте апартамента (на Тъста), които са станАли седем-осем май. Неговия списък е толкова дълъг, че повече от това е само скандален!
Съвсем мимоходом отбелязвам пълната негодност и корупция на управляваното от него ведомство, атенатата в Сарафово (проспан от така наречените служби) както и дарителите на МВР - впрочем министерството с най-чудовищен бюджет - забележете - за да НЕ ни пази от ширещата се битова престъпност, щото тя не е толко важна някак си, не си личи на фона на другите золуми. Ми те ако от едни крадци не могат да ни опазят - за какво го харчат тоя милиард и нещо на година - за зрелищни арести на бившите авери на Мутрата ли?! И да плащат на Уорни и компания да публикуват "разстроени" постинги по форумите?! Както и надница на депутатите, които мъкнат чували с бюлетини в изборната нощ!

Айде да не си отварям устата, че не съм от тях, как'Сийке! Да не ти разправям!!!

Гласувайте за Цецовото уволнение! Щото Боко не смее и да си го помисли дори (не е трудно да се сетим защо ;-)

28.01 2013 в 23:58

В последните години това е нова тактика - засипват те с информация за толкова много корупционни схеми, че започваш да ги забравяш.

Дянков си е за гонене и това се знаеше още преди да стане министър. Още най-първите му изказвания към ВАК бяха просташки и беше очевидно, че не е читав човек.

28.01 2013 в 23:08

А шефа на Агенцията по геодезия, картография и кадастър.

28.01 2013 в 22:41

Най-накрая да уволни себе си.

28.01 2013 в 22:31

Липсва Цветанов?
Липсва Мършата?
Липсва безродникът Дянков - Мони, цуни Джиджи? Който подлага на геноцид родителите ни?
Айде бе, Оф-нюз, съвземете се! Тези ще си ходят вече, стига четки, и пак предните виновни, че ги назначили (пази Боже и от тях)...
Задайте го най-после този въпрос - кой ги държа 4 години и защо; кой назначи останалите недоразумения; къде му е акълът на Боко? В коя част на тялото..... Ако изобщо има.....
Матриял, матриял, ама едва ли е чак пък толкова много прост!!!!
П.П. Боко, късно е либе за китка. 4 години не се усети, сега за 5 месеца каквито и промени да направиш - ефект няма да има. Администрацията, която ТИ назначи - е най-плачевната от всички администрации на "прехода".... Оди си сам.

28.01 2013 в 22:31

Ееее... стига токова! Много се размечтахте! Както правилно авторът допусна в началото - това е просто една реакция на вчерашния позор на Референдума. Трябва да се демонстрира някаква твърда ръка, безкомпромисност, политическа воля и т.н... ама не и преиграване все пак. То, иначе, Игнатов си беше документиран провал на това правителство още на втората година. Също като Найденов...
Да помислим трезво - един такъв акт на реформи в кабинета има-няма шест месеца преди изборите не може да цели подобряване на работата в дадено министерство... тов си просто "гърмене на бушон" за да остане Бащицата чист и неопетнен. Другите ще си чакат реда при следващия поровал

28.01 2013 в 22:20

НЕ САМО СЕРГЕЙ ИГНАТОВ, ТРЯБВА ДА СИ ОТИДАТ ОЩЕ И МИЛЕНА ДАМЯНОВА И ВАНЯ КАСТРЕВА. НИКОЙ НЕ СПОМЕНАВА ДАЛАВЕРИТЕ С МИЛИОНИ ЕВРО ПО ОПЕРАТИВНА ПРОГРАМА “УСПЕХ”! ТАКЪВ ПЛАДНЕШКИ ГРАБЕЖ ОТ ТЕЗИ ДВЕ ХАРПИИ…!